"Friends of Dr.Blagoje Govedarica"
Piramidalna prevara
Brojač posjeta
463877
Update
Nema zapisa.
Izdvojeni postovi
RSS Moj RSS
Blog - svibanj 2006
srijeda, svibanj 31, 2006
12 pitanja za Fondaciju
 
Evo male sume dosadasnjih nelogicnosti u istupima predstavnika fondacije i g.Osmanagica.
 
 1. G.Osmanagic je ustvrdio da je navodna piramid-a/-e stara barem 12,000 godina.  Takodjer je tvrdio da je stara 27,000 godina. Nakon sto je uvidio apsurdnost ovih tvrdnji,promijenio je pricu na „samo“ 4-5 hiljada godina starosti.  Koliko je po g.Osmanagicu stara navodna piramida i gdje su mu dokazi za ovu tvrdnju?
 
 1. Pratimo iskopavanja na Visocici regularno- i do sada smo  na pojedinim segmentima vidjeli samo hrpu kamenja kakvog mozete iskopati kopanjem po bilo kojem brdu u BiH. Gdje je taj tzv. zid piramide i jeste li napokon odlucili da li je piramida gradjena kao stepenasta piramida, kao poplocano brdo ili kao egipatska piramida?
 
 1. Tvrdite da vasa iskopavanja obavljate po najvisim standardima znanosti i struke.Zasto dopustate da na tzv. arheoloskim iskopavanjima prisustvuju i da ista vrse nestrucna lica, djeca i amateri, cime ne samo da ugrozavate njihovu sigurnost vec i kulturno naslijedje BiH ?
 
 1. Zasto javnosti ne predocite dokaze o testiranju na starost kostura koji je pronadjen ?
 
 1. U Emisiji „TV Pink“ „Zabranjeni Forum“ g. Osmanagic je ustvrdio da su apsurdne teze koje su navedene u njegovim knjigama (poput one o Hitleru i Juznom polu) obicni citati. Ako ostavimo na stranu to sto u njegovim knjigama nigdje ne pise koji su izvori ovih „citata“, jos uvijek nam ostaje cinjenica da ovakve nadrealne tvrdnje cine oko 80% materijala njegovih knjiga. Kolika je autorska vrijednost ovakvih knjiga – odnosno da li se radi o obicnim plagijatima?
 
 1. Ako je bh. Znanost „foteljaska“ i „iz 19. stoljeca” zbog cega je g.Osmanagic (koji se jedno vrijeme predstavljao i kao Dr.), predao dr. Disertaciju na sarajevskom Univerzitetu, ”Univerzitetu iz 19.stoljeca”. Zasto nije svoje apsurdne teze pokusao prodati u Houstonu, Egiptu,Peruu...?
 
 1. Nakon cinjenice da su njegove teze kao glupost, denuncirali izmedju ostalih Evropska arheoloska asocijacija, ugledni svjetski arheolozi, i ne zaboravimo, nasi vlastiti znanstvenici, kolika je vjerovatnoca da je g.Osmanagic pametniji od svih njih zajedno?
 
 1. Ukoliko g.Osmanagic radi za dobrobit BiH i njenih naroda – zbog cega je njegova fondacija, ciji je on osnivac registrirala i zastitila kao robne – trzisne marke sve pojmove vezane uz navodne piramide?
 
 1. Ukoliko je fondacija g.Osmanagica nevladina organizacija, sta u njenim organima rade predstavnici vlade (Hurtic npr) ?
 
 1.  Ukoliko je fondacija neprofitna, zasto se javnosti ne predoce informacije o utrosku donatorskih sredstava fondaciji? Gdje se trosi sav taj novac, ako iskopavanja uvijek vrse volonteri, hranu volonterima nosi lokalna populacija, opremu doniraju firme (na stranu arheoloska iskopavanja bagerima), gdje je lova?
 
 1.  Ukoliko ste toliko sigurni u svoj projekt, ukoliko ste zaista toliko ubijedjeni da postoje piramide u Visokom, zasto se bojite suprotstavljenih misljenja? Zasto imate permanentnu, da ne kazem, prinudnu, potrebu da stalno opravdavate svoj projekt i da stalno trazite ”dokaze” koji su izgleda potrebni  vama svima , jer nikako ne mozete da postavite fiksirani set teza koji ce izdrzati duze od par mjeseci, jer stalno mijenjate teze da bi se uklopile u nove nalaze na terenu, a koji nikako ne idu u prilog fondaciji (Mi to znamo, jer smo opet bili tamo)?
 
 1. Zasto javnosti ne predocite informacije o ”strucnosti” i backgroundu nekih clanova vaseg Upravnog Odbora? Je li to stoga, sto bi imali puno manje potpore kada bi se saznalo da medju njima ima onih koji su involvirani u biznis sa prodajom hamajlija, horoskopa, prorocanstava, odnosno magle?

Stay tuned


 
 
prevara @ 01:16 |Isključeno | Komentari: 0
Prosloga tjedna najavise spektakularno kako ce ovoga tjedna g. Mesic primiti g.Osmanagica u sluzbeni posjet.

Kako se piramidioti ne bi mucili s trazenjem odgovora, mi smo bili slobodni kontaktirati Ured Predsjednika RH, i zatraziti informacije o navodnom susretu Osmanagica sa Mesicem. Evo odgovora predsjednikove savjetnice za kulturu:
" ....Predsjednik Mesić ima suradnike koji prate zbivanja i u susjednim zemljama tako da je upoznat s reakcijama struke kako bosanskohercegovacke tako i medjunarodnih strucnjaka (Runnels, Harding..).

No, da Vam odgovorim na pitanje - Predsjednik Mesić nije se susreo s gospodinom Osmanagicem ".

s postovanjem

Maja Razovic Kocijan,

savjetnica za kulturu

Znaci - laz je da ce Mesic primiti Osmanagica. A ko laze jednom, slagace opet, dragi moji piramidioti.

Stay tuned, spremamo zanimljiv update!


prevara @ 00:12 |Isključeno | Komentari: 0
subota, svibanj 27, 2006
Pokusao sam hajvanima objasniti, da se komentar brise samo u sljedecim slucajevima :

1. Reklamiranje linkova/blogova u tekstu komentara

2. Nizak estetski,gramaticki ili kulturni nivo komentara

3. Najvise 10% komentara ce biti obrisano

No, piramidioti hoce po svom.
Od danas nema vise pisanja novih komentara. Zao mi je "role" , moraces negdje drugdje tupiti o "GPRS operacionim sistemima" (hahahahahah) , a i vi ostali hajvani,fanaticosi, itd.


Ali piramidioti i hajvani, ne ocajavajte !

 dalje postoji mogucnost da vase misljenje bude objavljeno na ovom blogu.

Nakon sto svoje misljenje poslije 3 sata kontanja uspijete uobliciti u neki smislen tekst, posaljite ga na prevara.blog@gmail.com

Ukoliko vase baljezganje bude dovoljno estetski uobliceno i gramaticki ispravno, mozda bas i bude objavljeno na blogu!

Eh da, moj prijatelj "R" ima novosti za Visocice za vas!


 
Stay tuned

 

 

prevara @ 13:40 |Isključeno | Komentari: 0
petak, svibanj 26, 2006
Nase redovno vikend-iznenadjenje za piramidiote je ovaj put bilo prisustvo u studiju "TV Pink" na snimanju emisije "Zabranjeni Forum" !

Hm, pa sta reci. 
U studiju je mozda moglo biti malo hladnije, ali dobro to je do tehnike.

Gomila klinaca kojima je g.Osmanagic uzor. 
Idioti, cak su popusili moju pricu "s nase piramide". Ma mislim, onako nisu ta djeca kriva, vidi se u prici s njima da je ta cijela prica o piramidi za njih bijeg od provincijske stvarnosti. 

Bilo je par klinaca koji su imali dozu zdrave skepse, ali kad je jedan od njih svom jaranu nesto potiho rekao , kako sam mogao nacuti, bilo je nesto oko  nelogicnosti u Osmanagicevom izlaganju - ovaj ga je pogledao takvim pogledom da je decko odmah zacutao. Nema sta, zivio nam privatnik Hapa i prva privatna ORA.

Vejzagicka , pa moze malo i agresivnije, mi smo u pravu, remember ?
Govedarica : Bravo majstore, Vejzagicka - nauciti od covjeka kako se prosipaju idioti kad imas argumente !

U trenucima dok je ona djevojka  nesto pola sata baljezgala o patriotizmu osjetio sam u jednom trenutku potrebu da sidjem sa gornjeg dijela tribine i da joj mic zabijem skroz u usta, dok ne usuti, ali to bi vec bilo nesto slicno akcijama Greenpeace-a - simpaticno i opceprihvaceno, no ipak neefikasno.

Eh, da ne zaboravim, izlaganje  prof.Marksizma i g.Osmanagica se svelo na : "bla bla to je poticaj za druga istrazivanja bla bla dokazite da nije piramida bla bla Lavoisier meteori avioni bla bla".

Nismo vise culi one samouvjerene price o 27,000 godina staroj civilizaciji.

I jos nesto : Kad se javio covjek telefonom i pitao g.Osmanagica za Hitlera i vanzemaljce i ostale gluposti, on je rekao kako on to citira nesto ovo ono. 
Nigdje u i oko tog dijela njegove knjige ne pise da on to od nekud citira. Jel to neko ovdje laze?

Suti i kopaj, udarnice!

Summa summarum:

Najbolje izlaganje : Govedarica
Najbolje izlaganje u smislu ucenja  Lenjina, dakle gluposti  : Hodovic
Najgluplji gosti u nekoj TV emisiji : Kompletan studio minus moja malenkost
Najgluplje sto sam cuo "off record" : "Joj jarane mi smo kolijevka civilizacije"
Najpametnije sto sam cuo "off record" : ""

Najbolji dio snimanja - pauze za reklame. Slabo, slabo fondacijo.


Stay tuned

prevara @ 00:32 |Isključeno | Komentari: 22 | Prikaži komentare
četvrtak, svibanj 25, 2006


Polako, piramidioti, spremamo update ali nisam ocekivao da ste toliko nestrpljivi da nabijete po 76 komentara na jednom postu.
Covjece ako ne uradim nesto blog ce mi se pretvoriti u forum za seronje i provincijske novinare.

Ovaj tenkre sto nesto kao pokusava da prijeti nekakvim sudom  , imam novosti za tebe:


Mi smo u godini 2006, 

 Nema vise Tita i Partije.
niti clana 133. KZ SFRJ, mali pioniru!

 Kontas, zemlja je sjebana i svakakva ali sigurno mi nece neki kretencic poput tebe odredjivati slobodu govora.
Pripazi ti kralju moj da ti i tvoji kompici ne zavrsite na sudu zbog sirenja dezinformacija, ucestvovanja u unistavanju kulturno-historijskog naslijedja itd. 
Evo jos jedna informacija za sve piramidiote iz prve ruke : izasli su  podzakonski akti koji zabranjuju bilo kakva kopanja na cjelokupnom podrucju na kojem vi kopate. Nemojte mi vjerovati, ucinite nesto sto inace ne cinite, pa pogledajte malo Sl. List FBiH.
E da, a pogledajte i web Komisije za zastitu kulturno-historijskog naslijedja BiH, na ciju inicijativu je i zabranjeno kopanje na cjelokupnom podrucju na kojem se sada vrse iskopavanja.
 Kontas genijalac, ti si saucesnik u cinjenju krivicnog djela pa se malo skontaj, za razliku od nekih ti imas samo jednu putovnicu i nemas gdje bjezati kad nastupi sranje.


 Mislite da prodajete uspjesno maglu i ovdje i na Zapadu?  Uskoro ce te se uvjeriti koliko ste debelo pogrijesili !

Stay tunedprevara @ 18:11 |Isključeno | Komentari: 35 | Prikaži komentare
srijeda, svibanj 24, 2006
UPDATE: Kako imamo dosta obaveza, a i nastojimo bar jednom u 10 dana  da neko od clanova webringa posjeti Visocicu i prati cirkus koji se odvija, updatei su se malo prorijedili na nasim blogovima, kako ste mozda i primijetili. S jedne strane mi je zao ljudi koji tamo rade dzabe, dok Fondacija dize lovu,  no s druge, bas je uzivancija izigravati neupucenog posjetioca i popricati s nekim od pozera s lopatom - sto je izgleda postao novi hobby kojekakvih pametnjakovica  (studenti,mladi politicari, clanovi Fondacije etc)  dok se lome da odgovore na nasa "neuka" pitanja. Ha Ha, smile, you´re on candid camera :)

Uskoro dolazi zanimljivih novih informacija i update-a na ovome blogu.
Pored toga, tekstovi i analize sa nasih blogova ce uskoro da se pojave i u medijima  engleskog govornog podrucja koji se bave ovom tematikom , no o tome ce te biti blagovremeno obavijesteni.

Naravno, necemo zaboraviti ni nase redovno vikend iznenadjenje za piramidiote !
 

 

Stay tuned
prevara @ 13:07 |Isključeno | Komentari: 78 | Prikaži komentare
utorak, svibanj 23, 2006

Sjecate se da smo najavljivali da ce uskoro fondacija poceti da novac pro...pardon... "trazi".. i direktno od obicnih gradjana?

Evo, kako nam prenose novinari visoko.co.ba, gospoda iz bh telecoma su mislila i na vas, obicnog covjeka. Kako smo vec rekli, osim sto uzimaju od vas, poreskih obveznika indirektno, kroz budzet, od sada vam lovu traze i direktno. 
Ali opet , to je vasa odluka i ne vidim razloga zasto ne biste po JEDNOM POZIVU uplatili g.Osmanagicu 3 KM , a BH Telecomu 0,211 KM "manipulativnih" troskova (znate, oni imaju licencni ugovor sa SAP-om po kojoj se svaka operacija na bazi podataka placa dodatno - bar bi oni zeljeli da ljudi u to vjeruju)

No kako rekoh, gdje ce te potrositi 3,211 KM je iskljucivo vasa odluka. Ako ste pravi, zadrti piramidiot, uljepsajte mi dan saznanjem da ste nepopravljivi idiot i bacite svoj novac pozivom na 


094-292-012


Nakon toga, 
krampaj za dzabe udarnice!Stay tuned
prevara @ 18:11 |Isključeno | Komentari: 20 | Prikaži komentare
ponedjeljak, svibanj 22, 2006
Dakle, za sumu od 150,000 KM koliko se dalo do sada fondaciji, mogao se kupiti sasvim solidan stan u centru Sarajeva g. Nerminu Tulicu! Pogledajte nasu nacionalnu sramotu :

http://www.sarajevo-x.com/clanak/060522049


Stay tunedprevara @ 23:34 |Isključeno | Komentari: 38 | Prikaži komentare
Napokon smo otkrili da zaista g.Osmanagic SAM finansira iskopavanja.

Naime, on prvo dobije novac od poreskih obveznika - dakle novac postane njegov.

A onda on taj svoj novac da za iskopavanja!
Bravo,( pljesk,pljesk,pljesk....) bas ste se dobro zamaskirali!http://piramidazablude.blogger.ba/arhiva/2006/05/22#256668


Zivio nam nas privatnik Hapa i prva privatna ORA !


Stay tuned


prevara @ 17:35 |Isključeno | Komentari: 19 | Prikaži komentare
Odgovor : Zato sto im je nivo usluga jos u Kamenom dobu. A i nadaju se dokazu (kako ono neki genijalac meni napisa "antitezom") da su prailiri koristili mobilnu telefoniju,jer nisu iskopani nikakvi kablovi. Znam, vic je recikliran mali milion puta ali nisam mogao odoliti da ga ne spomenem.

prevara @ 16:13 |Isključeno | Komentari: 32 | Prikaži komentare
nedjelja, svibanj 21, 2006
Simon says, "zasto necete da odgovorite na moja pitanja, bas ste fuj kao i Osmanagic". (Simon je osoba pod nickom "Vi").

Simone, ovaj blog ne moderiras Ti, tvoja nana, g.Osmanagic ili pak Aly Abda Alla Barakat. 

Ja odlucujem sta cu i kako napisati na njemu. Bas me briga za tvoja pitanja i dileme. Razumijes, kako to kazu u jeftinim hollywoodskim B-filmovima , "Mi smo tu da branimo demokraciju, a ne da je prakticiramo".

Ali eto, da ne bude da ti izbjegavam odgovor, slike smo vec puno puta prokomentirali i moja malenkost i moje kolege. 

Nisam ti ja kriv sto imas attention span veci od G.W. Busha a manji od Adnana Terzica, pa blogove samo "prelistas".  Ali ko je jos vidio raditi nesto temeljito, to je za "foteljaske znanstvenike", zar ne?

Stay tunedprevara @ 21:36 |Isključeno | Komentari: 17 | Prikaži komentare
"SANA" , ne mozes ti napisati komentara koliko ja mogu izbrisati. U stvari, ja cak mogu predvidjeti kad ces ti napisati komentar i bas u tom trenutku ga izbrisati, jos dok ga pises :).

A sad, odoh da ti obrisem koji komentar...

Stay tuned


prevara @ 17:59 |Isključeno | Komentari: 33 | Prikaži komentare
Bezobrazluk kojim fondacija iskoristava neuki bosanski narod se moze vidjeti golim okom. Volonterima koji se pozivaju da dodju na iskopavanja se cak ne nudi niti prehrana tokom boravka. Usput, procitajte jos neke detalje o politickim vezama fondacije :


http://piramidazablude.blogger.ba/arhiva/2006/05/21#255667


A sada, krampaj za dzabe udarnice, dobices znacku!
Stay tuned
prevara @ 17:36 |Isključeno | Komentari: 4 | Prikaži komentare
Neobicne i nevjerovatno okrugle kugle, jednostavno se pojavljuju po cijeloj BiH ovih dana.
Neke od njh dokazano imaju energetske moci.
Moj prijatelj R ima vise detalja :


http://r.bloger.hr/blog_18088.aspx

Stay tuned
prevara @ 10:55 |Isključeno | Komentari: 7 | Prikaži komentare
Prenosimo Vam ekskluzivno izvjestaj CNN-a od 15 sec sa najnovijeg nalazista oko Maglaja (onako kako je C.Burnsu prenio lokalni prevoditelj)  :

"The balls truly seem to be of alien origin, dark and cold, as well as incredibly round"

(Izvor - novi izvjestaj fondacije : )
"Kugla stvarno izgleda 'vanzemaljski', tamna i hladna i nevjerovatno okrugla."Cini se da smo jos blize nasim precima iz sazvjezdja Plejada.
Stay tuned


prevara @ 00:31 |Isključeno | Komentari: 5 | Prikaži komentare
subota, svibanj 20, 2006
Ovaj update je logicki vezan za tekst  o "skupljanju" na nasim blogovima


UPDATE: 

Relevatnost nasih blogova na Internetu se ogleda i u sljedecem : Pretraga na google-u za "Billy Rae" (moj nick), daje link na ovaj blog na visoko rangiranom 6. mjestu od ukupno preko 2 miliona rezultata ! 
Pretraga za pojmom "Piramidalna prevara" (koji se inace sirokorasprostranjeno koristi vise za opisivanje piramidnih shema - MLM) , na prva 2 mjesta od 166 rezultata daje direktan link na ovaj sajt a na visokom 4. mjestu "zborni" blog naseg webringa.
Pretraga za pojmom "Stultitia" izbacuje direktan link na sajt nase clanice na odlicnom 2. mjestu od ukupno 77,000 rezultata! Eto da ne nabrajamo dalje, mislim da bi se novinari visoko.co.ba prvo trebali baciti na ozbiljno istrazivanje, prije nego opet izvale neku glupost.

Kako novinari visoko.co.ba ne bi morali trositi svoje prste na tipkanje, evo linkova za pretragu :
1. http://www.google.ba/search? hl=bs&q=piramidalna+prevara&meta=

2. http://www.google.ba/search?hl=bs&q=Stultitia&meta=

3. http://www.google.ba/search?hl=bs&q=Billy+Rae&meta=Stay tuned


Stay tuned
prevara @ 22:39 |Isključeno | Komentari: 5 | Prikaži komentare

Kako navode novinari visoko.co.ba, postoji ozbiljna opasnost da se skupite  zbog posjecivanja ovog bloga. Zelim napomenuti da autor ovog bloga ne snosi nikakvu odgovornost ako nakon sto iskljucite svoj racunar osjetite da su vam hlace presiroke ili papuce prevelike !

Posjecivanjem ovog bloga sami snosite posljedice eventualnog skupljanja !

http://visoko.co.ba/index.php?subaction=showfull&id=1148148309&archive=&start_from=&ucat=10&

Pored ovog, novinari moskovske "Pravde" .... pardon .... visoko.co.ba, nam prenose kako su blogovi koji pisu kontra piramida znatno slabije posjeceni. Bravo piramidioti, (pljesk,pljesk...), samo ovaj blog je imao 12,000 posjeta u proteklih 30 dana, sto je znatno vise od posjeta koje su mogli generirati propiramidalni blogovi u istom periodu. Ako pribrojimo i posjecenost ostalih clanova ringa, ukupna posjecenost APWR blogova, kao jedinstvenog entiteta premasuje 20,000 posjeta u zadnjih 30 dana.

Ali vidite, za razliku od "pozitivnih blogova" kako nam piskaraju novinari nasi dragi, mi pisemo originalne sadrzaje, a ne ponavljamo papagajski nicije stavove.

Valjda je ljudima zanimljivije procitati necije originalno i utemeljeno misljenje nego li po 25-ti put procitati priopcenje Osmanagiceve fondacije.

Kad sam vec napravio ovoliki update, da dodam jos i da sam nasao originalno rjesenje za problem "znanstvenika-foteljasa" !
Naime, svi znamo da oni sjede u foteljama, te zbog izrazite udobnosti istih, nisu motivirani da idu na teren i krampama,lopatama i bagerima vrse monumentalna iskopavanja poput g.Osmanagica.  Ali tome je kraj, nasli smo rjesenje!

                                                            
                                     Stoga vam predstavljam : 

 
img230/714/stolica3hk.jpg
Na slici : "Profesorska Stolica AD 2001", zamjena za omrazenu i demodiranu  "Profesorsku Fotelju AD 1864"
http://img230.imageshack.us/my.php?image=stolica3hk.jpg


Izrazito neanatomski dizajn ove stolice ce on nasih profesora foteljasa, napraviti profesore stolicare.
Na taj nacin smo zadovoljili 2 uvjeta : profesori vise ne sjede u foteljama , i profesori su sada stvarno liseni i posljednje malogradjanske i burzoaske  udobnosti, koja ih je, je li tako mentore doktoranda g.Osmanagica (joj kako li se ono on zove?) drzi u 19. vijeku. 

U sljedecem izdanju, dajemo  modne savjete profesorima koji ne samo da zive u 19. vijeku, vec nisu gledali, zamislite NITI JEDAN NASTAVAK "INDIANE JONES"-a, sto je zaista sramota, ali s druge strane mozda i nije jer u 19. stoljecu nije bilo Hollywoodske filmske industrije.

Stay tunedprevara @ 21:16 |Isključeno | Komentari: 1 | Prikaži komentare
Nakon sto dodjoh fino relaksiran sa svoje redovne partije fencinga (sjajan sport ali nije za svakog seljaka), pogledam malo komentare i vidim da su opet neki kandidati za brisanje nesto dopisivali.

Metodom random izbora (zbog velike kolicine gluposti, vjerovatnoca da cu izbrisati pravog kandidata je izmedju 90% i 95%).

Takodjer, vidim da bi neki kreten pod nadimkom Saka da me uci gramatici, pa sam ga onako na brzinu prosuo i pokazao da nije isto ici u gimnaziju u pravom gradu i u mjesovitu srednju trgovacko-tehnicku skolu.


Piramidioti  ciji su komentari pobrisani  (sortirano po broju izbrisanih komentara) :  

1. "role", a.k.a. "mreze za GPRS operacione sisteme" (Billy Rae: "wtf"?!?!?)

2 . "Marinshe",
3.  "antiprevara","
4.  "Digger",
5.  "Visocak",
6.  "Faraon",
7.  "AJ",
8.  "X",
9.  "dr.Sranjo Tudjman".

Let´s see how numbers break down :Broj pobrisanih komentara : 78. 
Ukupan broj komentara na blogu  do ovog trenutka : 859.
Procenat  pobrisanih komentara : 9.1% (jesam li vec rekao da otprilike do 10% komentara pobrisem)
Ukupno pobrisanih komentara po piramidiotu : 8.6
Gaussova vjerovatnoca da ce piramidiotov komentar biti pobrisan, prema trenutnim brojkama : 9.1%
Bayessova vjerovatnoca da ce piramidiotov komentar biti pobrisan, prema trenutnim brojkama: 27,6%
Ukupni broj posjetilaca na blogu do ovog trenutka : 11,819

Osmijeh na mome licu dok zamisljam piramidiota kako mi pise ljutiti komentar, znajuci da ce biti pobrisan : NEPROCJENJIVO

Stay tuned
prevara @ 13:56 |Isključeno | Komentari: 11 | Prikaži komentare
Pitaju vrli pitci neki, uglavnom piramidioti, u komentarima na moje postove, zasto im brisem komentare.

Evo mog odgovora : Zato.

Vas komentar ce biti obrisan kad i ako se meni prohtije. Ne postoje nikakvi posebni slucajevi. Procitam ga i ako ne udovolji moje visoke estetske kriterije,postoje dobre sanse da ce biti obrisan.

It´s as simple as that!

U medjuvremenu, ne zaboravite na nasu top pricu u ovom trenutku  par skrolova nize. Cirkus, zaista, uskoro odlazi iz naseg grada.


Stay tuned
prevara @ 09:59 |Isključeno | Komentari: 8 | Prikaži komentare
petak, svibanj 19, 2006
Fondacija se u svojim PR vratolomijama od samog pocetka ove avanture na koju su se ukrcali poziva na americkog profesora Brucea Hitchnera. Buduci da se na stranicama fondacije cesto brisu sadrzaji koje im provalimo, mi vec odavno koristimo drevnu tehniku screen-capturinga kako nam poslije ne bi mogli prodavati pricu :

http://img107.imageshack.us/img107/7830/brucehitchner6eo.jpg

Dakle - utvrdili smo da fondacija tvrdi da ce g.Hitchner ne samo sudjelovati u projektu vec cak i dovesti americke studente.

A sada nase redovno vikend -  iznenadjenje za piramidiote (huh,a vi  ste mislili da je to Poster i Prica?)!

Naime, putem svojih kontakata i mentalnih projekcija smo saznali da se upravo sprema odgovor g. Bruce-a Hitchnera u uglednom casopisu Christian Science Monitor , u kojem ce g. Hitchner kategoricki  poreci bilo kakvu povezanost sa Osmanagicem,fondacijom,piramidama, piramidiotima. G. Hitchner apsolutno NE PODRZAVA Osmanagicev ringispil u Visokom. 

A dokaz ? Pa naravno, iduci broj Christian Science Monitora, gdje ce te svojim ocima moci vidjeti clanak g.Hitchnera - a kojeg cemo mi blagovremeno prenijeti.

Ako vam i nakon toga nije jasno o kakvim se ovdje prevarantima i manipulatorima radi, onda vam vise niko ne moze pomoci, dragi moji sunarodnici.


Stay tuned


prevara @ 23:18 |Isključeno | Komentari: 7 | Prikaži komentare
Ozbiljno! 

Nasi prijatelji u Archeology magazinu (znate, onaj magazin kojeg uredjuju pravi arheolozi) ce se jos jednom pozabaviti temom tzv. piramida. 
Ovdje vam prenosimo njihovo kratko ali ubitacno prosipanje njegovih tvrdnji :

"Probably a primitive pyramid, says Egyptian geologist Aly Abd Alla Barakata, according to news stories out of Bosnia. But there's no real report of his findings, which apprently includes his belief that "sand mortar" was used both there and, he says, in Egypt. In fact, the ancient Egyptians, as we know from Giza and elsewhere, used gypsum mortar. "


http://www.archaeology.org/online/news/index.html


A nesto se vise ne hvale ni CNN-om,NBC-jem,ZDF-om:


http://msnbc.msn.com/id/12635805/


Do kad ce nama svaka susa ovdje moci prodavati muda pod bubrege?Stay tuned

prevara @ 20:15 |Isključeno | Komentari: 3 | Prikaži komentare
Koji mi je ono piramidiot u komentarima svojevremeno nesto baljezgao o rasi "hobita" kao jednom od "alternativnih otkrica" na tragu Osmanagicevog supljaka o piramidi, te kao potvrdu kako "alternativci" ,kao, razvaljuju foteljasku konvencionalnu znanost (dobro ba s tim foteljama konji glupi, pa jel ocekujete da znanstvenici sjede na drvenim klupicama dok rade istrazivanja?)

http://www.index.hr/clanak.aspx?id=317035Stay tuned

prevara @ 19:46 |Isključeno | Komentari: 1 | Prikaži komentare
Prvi objavljujemo : ekskluzivni poster i jos jednu pricu o g.Osmanagicu - a must have za svakog pravog piramidiota.

Obavezno postaviti na zid sobe! Da vas podsjeca svaki dan na udarnicke dane na Visocici . Ko zna, mozda je bas Vas g.Osmanagic promatrao iz svog headquartersa, u pauzi brojanja love dobijene od donatora razmisljajuci kako vas sve puno voli.
A sad hajmo svi u glas "Hapa,Hapa,Hapa,Hapa!" 
(ako niste gledali predratne "Nadrealiste" nemojte se ni truditi da skontate smisao)


Pozurite dok jos ima!

Poster:

 http://www.bhdani.com/naslovna.asp?broj_id=466


Prica :

http://rapidshare.de/files/20844844/BHDani.pdf.htmlStay tuned


prevara @ 17:08 |Komentiraj | Komentari: 12 | Prikaži komentare
Eh, sad kad pristize sve vise informacija kako kantonalne i federalna Vlada svako malo uplate po 20-30 hiljada maraka fondaciji (nek se nadje!) pri cemu mi nemamo nikakve povratne informacije na sta se trosi ta lova (djeca rade besplatno,nane donose hranu, radnike iz fabrika-sponzora se manje-vise tjera da idu na ta iskopavanja i da ponesu "laksi alat" - naravno sve pod firmom "dobrovoljnosti-or-else-letite-iz-firme" )  vise ne cujem one genijalce koji mi kazu da je "covjek do sada potrosio 100.000 maraka svojih para".

Naravno, dobar biznismen nece propustiti priliku da prikupi jos koji dolar,euro,marku,kunu....pa makar dolazile iz studentskog dzepa.
Ljubaznoscu naseg citatelja iz Zagreba, studenta na tamosnjem Sveucilistu, dobili smo informaciju da se po fakultetima reklamiraju Osmanagiceva predavanja za koja se placa ulaz od cijelih 20 kuna (za tu lovu u Zagrebu mozete vikendom platiti ulaz u bilo koju diskoteku, sto je sigurno zabavnije od slusanja Osmanagica).
Letak koji se lijepi po oglasnim plocama diljem zagrebackih obrazovnih ustanova mozete vidjeti ovdje :


http://www.iskon.hr/alternativa/page/2006/05/11/0106006.html

Stay tuned
prevara @ 08:59 |Komentiraj | Komentari: 11 | Prikaži komentare
četvrtak, svibanj 18, 2006
Vidim da neki piramidioti postavljaju pitanje zasto nema update-a?

Polako,strpite, pripremamo pravo zanimljiv update. Znate, kad stalno dobijate nove i nove informacije, tesko je izabrati one najkvalitetnije .


Osim toga, ocekuju vas jos neka iznenadjenja!
Vi znate da mi svoje omiljene piramidiote redovno iznenadimo!
Stay tuned


prevara @ 19:24 |Komentiraj | Komentari: 9 | Prikaži komentare
srijeda, svibanj 17, 2006
Novinarka visoko.co.ba Alma Beganovic  prenosi nekakvo otvoreno pismo nekakvih volontera u kojem se g.Lovrenovica javno potice da izvrsi samoubojstvo, te se navodi kako su ti volonteri spremni i asistirati u izvrsenju istog. Novinarka Beganovic  bi isto tako trebala znati da poticanje na izvrsenje krivicnog djela (na primjer :  obezbjedjenjem medijske potpore) isto tako cini krivicno djelo, prema KZ FBiH i KZ BiH, te se u pravosudnoj praksi okrivljenik koji potice cesto kaznjava strozije (duzom zatvorskom kaznom) nego neposredni izvrsilac.

Pored ovog, pruzanje ovakve orwellianske  medijske potpore napadu na neciju licnost,a ne djelo , predstavlja akt pozivanja na javni linc te osobe, odnosno jos jedno krivicno djelo na teritoriju BiH.

U svojoj nakaradnoj i nerealnoj zelji da obezbijedite djecu svoje djece, koja u takvoj nakaradnoj viziji ne bi morala ni uciti ni skolovati se, vec bi zivjela od visokih renti (hm da, nesto slicno su pokusali u Dalmaciji,pa im ba i ne ide a imaju puno bolje uvjete) morate znati gospodo da postoje ipak granice sredstava koja smijete upotrebljavati u ispunjenju cilja . 

Link na kojem novinarka Beganovic bezobzirno prenosi poticanje na samoubojstvo:


http://visoko.co.ba/index.php?subaction=showfull&id=1147866280&archive=&start_from=&ucat=10&

Stay tuned
prevara @ 17:40 |Komentiraj | Komentari: 41 | Prikaži komentare
Konacno smo shvatili u cemu je problem u sukobu fondacije sa logikom i znanoscu : Naime, njihov strucnjak geolog je zakljucke donio puno brze nego tuzlanski geolozi, a opet, njegovi "zakljucci" nisu sporni. 

Zasto?

APWR objavljuje ono sto niste znali : Naime, clanovi fondacije i njeni prijatelji, koriste posebnu metodu pronalazenja piramida i utvrdjivanja prirode sedimentiranih kamenih blokova : 

"Litopipkanje uz primjenu fotografiranja"

Ovaj metod je inace prvi primijenio g.Osmanagic, i brojni su primjeri primjene ove znanstvene metode u njegovim putopisi....pardon....strucnim knjigama. 

Na stranicama fondacije, pod linkom koji govori o nekakvim kompleksima mozete vidjeti, pa cak i nauciti ovu metodu! Nemojte sljedecu radnu akciju ("Alat obavezan") docekati bez odgovarajuceg pseudoznanstvenog backgrounda!

Stay tuned

prevara @ 17:06 |Komentiraj | Komentari: 15 | Prikaži komentare
utorak, svibanj 16, 2006
UPDATE : Clanica naseg webringa, Stultita, je vrijedno radila na povezivanju cinjenica koje poblize objasnjavaju pozadinu danasnje medijske pompe i navodne "neovisne" potvrde o postojanju piramida.

Temeljito i jezgrovito, kao i do sada:http://stultitia.blogger.ba/arhiva/2006/05/16#250388
Uzivajte
Stay tuned


prevara @ 22:35 |Komentiraj | Komentari: 34 | Prikaži komentare
Dosli smo u posjed veoma zanimljivih informacija u vezi sa danasnjim sturo prenesenim informacijama o navodnoj "potvrdi"  postojanja "piramida".  

Za razliku od ovog sto smo imali priliku cuti od fondacije (gdje je navodno egipatski geolog nesto priopcio g.Osmanagicu, pa je onda g.Osmanagic to prenio svojim najvjernijim medijskim pulenima, pa onda oni, onako nepismeni, nama), nase informacije su iz prve ruke i naravno, POTKRIJEPLJENE KONKRETNIM DOKAZIMA, a ne metodom Litopipkanja, koristene od strane clanova fondacije.

Izvjesce je u pripremi, postoji dosta zanimljivih detalja koji ce vas zanimati , a "vjernike"  i iznenaditi !
Stay tunedprevara @ 20:35 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
Nasi vrli piramidasi tvrde da je u BiH dosao nekakav STRUCNJAK ZA PIRAMIDE!

Dokumenti nam kazu da je u Bosnu dosao STRUCNJAK ZA RUDNA BOGATSTVA:

http://piramidasunca.ba/ajaxfiles/podmeni/univerziteti/Potvrda-dolaska-egipatskih-.jpg

 

Kako ne bi dobio krampom u glavu, covjek je navrat-nanos promumljao nesto o piramidama


UPDATE : Kako javlja ticker na sajtu fondacije, radi se o
egipatakijskom strucnjaku

http://img79.imageshack.us/img79/544/egipatakistrucnjak6jl.jpgStay tuned


prevara @ 13:58 |Komentiraj | Komentari: 9 | Prikaži komentare
Na danasnji dan 16.maja 1958 poceo je Mao-Ce-Tungov "Veliki korak naprijed" , program koji je obecavao nevidjen industrijski i poljoprivredni razvoj Kine, a zavrsen je kao "Veliki korak UNAZAD".

Osim toga, planinari g.Osmanagica su zapoceli sa unistavanjem suma i domicilne faune i na drugim planinama oko Visokog.

Stay tuned

prevara @ 13:41 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
ponedjeljak, svibanj 15, 2006
Clanica naseg webringa Stultitia je upravo objavila jezgrovit i ubitacan update

http://stultitia.blogger.ba/arhiva/2006/05/15#249095

 Stay tuned

prevara @ 22:32 |Komentiraj | Komentari: 22 | Prikaži komentare
Svjetski strucnjaci sa Oxforda,Yale-a,Cambridgea, Harvarda,Stanforda i drugih svjetskih  Top-100 univerziteta se nastavljaju blamirati ! Zar nisu vidjeli da smo bili 2 minute na CNN-u, doduse CNN je tesko pojam kredibiliteta jer se na njemu pojavljuje svaka susa od Rumsfelda do Condolezze Rice, no ipak, nasim provincijskim umovima to  puno znaci ! Bitno je "biti na TV", ispuniti taj nedosanjani san citavih generacija odraslih u socijalizmu, sve naravno vodjeno Lenjinovim kredom da je film najjaci propagandni alat.  Cijeli svijet se vec odavno blamira, zajedno sa nasim kabinetskim profesorima :

http://r.blogger.ba/arhiva/2006/05/15#248916

 

Parafrazirajmo jednog drugog vodju, da ne kazem führera:

"Jedan narod, jedna drzava, jedna piramida!"

Stay tuned

prevara @ 19:44 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare
Napominjemo da su lica osoba koja su se zatekla na licu mjesta tokom fotografiranja prekrivena, zbog postivanja njihove privatnosti ! 
APWR Izvjestaj o iskopavanjima na Visocici
 
Postovani posjetioci.
Danas je nasa ekipa bila na "najvecem arheoloskom nalazistu" u Svijetu.
I da napomenemo da smo ova iskopavanja pratila kontinuirano od septembra 2005.
Prateci radove iskopavanja, pravili smo zabiljeske i fotografije, koje cemo od danas
iznositi u epizodama analize. U pomenutom mjesecu vrsena su manja iskopavanja
na zapadnoj strani Visocice, kao i na zapadnom platou, koji je porodicno imanje
porodice Ihtijarevic. Nasa ekipa je boravila na platou i razgovarala sa gdjom N. Nukic,
koja nam je rekla da je pronadjen kostur, izmedju dvije stijene cija se starost tek treba
utvrditi.
Ovdje vidimo dijelove ljudskih posmrtnih ostataka:
 
 
Do danas nazalost nisu objavljeni rezultati analize doticnih ostataka. Nakon toga smo
posjetili probu na zapadnoj strani brda Visocica, koja se vidi na sljedecoj fotografiji:
 
 
Jasno se vide dvije kamene ploce nepravilnog oblika, nadjene na dubini od oko 0,5m
kakve se mogu sresti ne samo ovdje, bilo gdje u Bosni i Hercegovini. Nasu foto-
reportazu smo produzili do trece probe, koja se nalazi na prijelazu sjeverne i zapadne
strane, gdje je zemlja bila djelomicno uklonjena, gdje su na dubini od 20 cm nadjene
kamene police nepravilnog oblika, koje ne obrazuju nikakvu vjestacku formaciju.
 
Izgledi tih kamenih ploca je dati su na sljedecim slikama:
 
 
 
 
 
 
 
Istrazivanja su ubrzo bila zaustavljena, a probe zatrpane. Pocetkom aprila 2006
istrazivanja/iskopavanja su nastavljena, ali nisu ponovno otvorene stare probe, nego
su otvarane nove na razlicitim stranama brda. Ozvorena je sonda na prilaznom
platou, odmah ispod ograde koju je podigla porodica Ihtijarevic, kako bi zastitila svoje
imanje i sprijecila ulazak posjetilaca. Nasa ekipa je posjetila plato nesto prije pocetka
iskopavanja, a zatim u toku prvih dana iskopavanja, kada su otkrivene razlicite
kamene ploce, za koje leteci cirkus tvrdi da su djelo ljudskih ruku. Tada nismo pravili
snimke, jer je leteci cirkus svakodnevno pokazivao "nove konacne" dokaze. Kako
smo do sada pisali o tim nalazima, ovdje necemo opsirnije o tome.
Pocetkom aprila 2006 istrazivanja su nastavljena, ali nisu ponovno otvorene stare
probe, nego su otvarane nove na razlicitim stranama brda.
U tom periodu iz leteceg cirkusa saopcene su radosne vijesti :
- Vrhovi piramida obrazuju jednakostranicni trougao - Laz, koju smo pobili ranije
- Duzina staranice jednakostranicnog trougla 365m/365 dana - Jos jedna laz
koju smo pobili
- Tuneli su provjetravani - Laz koju su pobili na svojim stranicama u izvjestaju
rudarske komisije.
- Orijetacija prema kosmickom sjeveru - Ne postoji kozmicki sjever. Postoji
magnetni i celestijalni. A i sama orijentacija nije nikakav dokaz.
Gore navedene vijesti su objavljene sa ciljem obmanjivanja javnosti i stvaranja lazne
slike o koincidencijama koje se nalaze na svakom koraku. Najavljeni su novi konacni
dokazi, ali od toga do danas nije nista objavljeno. Sa druge strane osim
profesora,arheologa i drugih kompetentnih ljudi, koji su potpisali peticiju za
zaustavljanje radova na Visocici, rezultate istrazivanja je objavio i Rudarsko-Geoloski
Institut iz Tuzle, kojeg je, da napomenemo, angazirala sama Fondacija. Svi smo bili
svjedoci pometnje, koju je ovaj izvjestaj napravio u redovima leteceg cirkusa. Za to
vrijeme se ocekivao povratak Semira Osmanagica iz Houstona. Nasa ekipa je jucer
boravila na Visocici, kada se ocekivao Osmanagicev povratak iz SAD-a.
 
Dana 14.05.2006 nasa ekipa je ponovo posjetila Visocicu. Za taj dan je bio najavljen
Semirov dolazak. Posjetili smo probe na sjevernoj strani brda, koja se vidi iz Visokog.
Osim mnogobrojnih znatizeljnika, primjetili smo i par stranaca. Takodje, kao volonteri
u iskopavanju su ucestvovala djeca, clanovi KK iz Visokog, koji su svojim “strucnim
radom” pomagali u ocuvanju historijskog naslijedja nase drzave.
 
 
Ono sto nismo primijetili su novi dokazi.
Semir je izjavio:
«Zadovoljan sam stanjem na sondama, obradjeni kameni blokovi na sjevernoj
strani ukazuju na ravnomjernost u gradnji. Ocekujemo iste rezultate iskopavanja
i na južnoj strani piramide, na kojoj smo takodje poceli radove. Istraživacki radovi
na dokazivanju naše tvrdnje o postojanju bosanskih piramida nastavljaju se punim
tempom.»
O kakvoj ravnomjernosti u gradnji je govorio, nije nam jasno. Naime, iskopani kameni
blokovi se jako razlikuju jedan od drugoga i ne prostiru se u istoj ravni. Takodje
kameni blokovi, koji su nadjeni na lijevoj strani u dvije probe udaljene par metara
jedna od druge, nemaju nikakve zajednicke karakteristike. Razlicitog su stepena
obradjenosti, oblika i dimenzija. Isto tako imaju i razlicit smjer pruzanja prema padini
brda, tj. cini se da, ako obrazuju zid kako to tvrdi Sam, onda je taj zid valovit. Na
novoj probi na kojoj trenutno rade djeca KK Visoko, nadjena je gomila kamenja
nepravilnog oblika i dimenzija. Unaokolo, oko otvornih sondi, vide se pokusaji
otkopavanja kamenja razlicitih oblika i dimenzija. Izmedju sondi na lijevoj strani
podrucja iskopavanja i sonda na desnoj strani, postoji jarak dubine ca. 1m. Prvo sto
upada u oci je slaba organizacija iskopavanja. Naime, jedina zastita pristupa ka
blokovima je PVC-vrpca. Za vrijeme naseg prisustva nije se pojavila niti jedna
strucna osoba, koja bi nadgledala radove. Ljudi, koji su obilazili iskopine, su
nesmetano mogli odnositi kamenje, dijelove blokova, hodati po blokovima i dalje ih
unistavati. Vrlo los pristup iskopinama na sjevernoj strani, kao i nestrucno
obiljezavanje dosta otezava kretanje. Gomile ljudi ostavljaju smece iza sebe, jer ne
 
postoje vidljivo istaknute kante ili kese za otpatke, kao sto se vidi na sljedecoj
fotografiji:
 
Ocito Semiru nije vazna zastita nalazista i okoline nego novac. Vidljivo je istaknuta
kutija za dobrovoljne priloge, koju smo snimili na ovoj fotografiji:
 
 
 
Najinteresantnija je ipak bila atmosfera pred Semirov dolazak. Sa razlicitih strana su
se cule razlicite verzije dogadjaja. Uglavnom, vladala je euforija. Lokalni mahalasi,
koji su upuceni u najvece tajne nalaze fondacije, su ih prenosili gostima iz drugih
gradova:
"...snimili su stepanice do sredista piramide, samo nece da objave rezultate dok
ON ne dojde...",
"Ono je piramida zmaja..."(pokazujuci u pogresnom pravcu na brdo koje ni uz pomoc
filmskih trikova ne obrazuje jednakostranicni trougao sa Plesevicom i Visocicom)"..." i
gradi jedanko..stra...kraki trougao saove dvije piramide",
"...lazu de je dos'o krast'.Ima on firmu u Americi. Pravu firmu...",
"...a kad ce doc’ Semir...", "...doktoriro je u Americi na piramidama. Istraziv'o ih 20
godine..."
"...nasli su jos dvije piramide al’ nece govorit' dok ove ne iskopaju..."
Nadje se i pokoji skeptik:
"... ovakvog kamenja ima na svakom koraku putem do Kiseljaka..."
Bilo je i stranaca koji su sa zanimanjem posmatrali kamene blokove.
 
ZAKLJUCAK
 
Na kraju, sumirajmo rezultate nase posjete :
0. Brdo visocica izgleda piramidalno samo sa jedne strane i to kad se gleda pod
odredjenim uglom (s druge strane je obicno brdo!)
1. Laz je da su iskopani blokovi zidovi piramide jer kako vidimo niti su jednako
obradjeni, niti cine ravnu povrsinu
2. Laz je iskopavanja vrse strucnjaci i eksperti jer smo mogli vidjeti najvise
neobrazovanih volontera pa cak i djece. Niti jednog jedinog pravog arheologa
3. G.Osmanagic ne trazi samo nase pare iz budzeta, vec i one iz vasih dzepova
(kutija za dobrovoljne priloge)
4. Iskopavanja su toliko "strucno" organizirana da na lokaciji nismo vidjeli nikakvu
medicinsku ekipu koja bi pruzila pomoc u slucaju da se neko ozlijedi, jer ne
postoje prakticki nikakve mjere zastite.
5. Fondacija nema prakticki nikakvih troskova jer svi kopaci rade besplatno , a hranu
priprema lokalno stanovnistvo Visokog.
6. Kako smo mogli vidjeti i cuti od lokalnog stanovnistva, od g.Osmanagica se pravi
kult Svemoguceg i Sveznajuceg.
Srdacno vasi,
clanovi APWR-a
Visoko, 14.05.2006
 
PS 
Ukoliko izvjesce zelite podijeliti sa vasim najblizim (piramidiotima) , mozete to uraditi putem ovih linkova :
Stay tuned
prevara @ 18:02 |Komentiraj | Komentari: 20 | Prikaži komentare
Dok cekate na objavljivanje naseg iscrpnog izvjesca o posjetama Visocici (posljednje obavljeno pred sam dolazak g.Osmanagica, pogledajte kako mu njegovi medijski puleni PONOVO zabijaju noz u ledja:

http://www.visoko.co.ba/index.php?subaction=showfull&id=1147693730&archive=&start_from=&ucat=10

 UPDATE : Moj prijatelj R je doznao da crvena opasnost ponovo prijeti, a kako i ne bi kad g.Osmanagic ima profesora marksizma u timu:

http://r.blogger.ba/arhiva/2006/05/15#248535

Stay tuned

 

prevara @ 14:03 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
nedjelja, svibanj 14, 2006
Kako bismo dodatnim dokazima potkrijepili svoje tvrdnje kako piramida ne postoji,  nasa ekipa je jos jednom bila u posjeti Visocici (stoga neredoviti updatei) i imamo veliki broj zanimljivih fotografija i informacija.Izvjesce je u pripremi, objavljujemo ga uskoro!

UPDATE: Dok cekate na izvjesce, heroj gay populacije, Zagor, ima za vas nova umovanja: http://glupaci.blogger.ba

 Stay tuned

prevara @ 15:32 |Komentiraj | Komentari: 15 | Prikaži komentare
...onda je g.Osmanagic dosao iz USA specijalno da vam ZACEPI OCI ! Vjerovatno da ne biste vidjeli sta se radi.

Novinari visoko.co.ba jos jednom pokazuju svoj raskosni talent:

"...Tako je još jednom svim skepticima zaèepio usta i oèi..."

Link:

http://www.visoko.co.ba/index.php?subaction=showfull&id=1147606431&archive=&start_from=&ucat=10&

 

 

 

Stay tuned

 

prevara @ 13:55 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
Za male i velike, za stare i mlade, za znalce i neznalice, za znanstvenike i za new age vraceve...

Pa zasto bi klinci iz osnovnih skola bili uskraceni mogucnosti da ceprkaju po neprocjenjivo vrijednim arheoloskim nalazistima i tako daju vlastiti (nesvjesni) doprinos unistavanju vlastitog kulturnog naslijedja.

Vidite kako to rade profesori marksizma, gvozdje se kuje dok je vruce, zar ne ! Treba djecu od pocetka indoktrinirati, sada je njihov um prijemciv na sve i svasta, pa ne propustite priliku da malim pionir....pardon... arheolozima u nastajanju, trajno povezete emotivni dozivljaj prve skolske ekskurzije sa svojim opskurnim idejama i tako stvorite trajno uporiste u njihovim umovima.

http://www.visoko.co.ba/index.php?subaction=showfull&id=1147599985&archive=&start_from=&ucat=10&

 

Bravo gospodo, drugovi Goebbels i Lenjin bi bili ponosni na vase umijece manipuliranja sirokim narodnim masama.

Stay tuned

 

 

prevara @ 13:00 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
Naime g.Lemes koga smo imali cast ugostiti na ovom blogu je inace clan Fondacije i nekakav predstavnik (vjerovatno za uzimanje love dijaspori) u Australiji.

Bravo g.Lemes (pljesk, pljesk., pljesk), odlicno ste se zamaskirali. Bas ste "amnomnimni".

(Ako hocete i sami da se uvjerite, idete na homepage fondacije, zatim klik na "predstavnistva u svijetu"

Stay tuned

 

prevara @ 10:06 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
subota, svibanj 13, 2006
Glupaci rade nesmiljenom zestinom:

http://glupaci.blogger.ba

 

 

 

Stay tuned

prevara @ 20:00 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
Ljubaznoscu Fondacije, iz BiH dolazi sve vise i vise "pozitivnih" signala. Lako je Osmanagicu, on ce na godisnji negdje gdje nisu culi ni za Bosnu ni za njega (cijeli svijet minus Balkan), ali sta ce ovi siromasniji piramidioti, kako ce na "svojoj" Makarskoj rivijeri ostati zivi od podjebavanja:)

Kao da vec cujem lokalce "Amo,piramida ca!"http://news.softpedia.com/news/Archeologists-Are-Outraged-by-the-Bosnian-039-Pyramid-039-Stories-22754.shtml

 

 

 

Stay tuned

prevara @ 18:55 |Komentiraj | Komentari: 0
A, evo i novih "pozitivnih" informacija o nasoj zemlji, prvim takve vrste od zavrsetka rata, jer Danis,Jasmila,inovatori, umjetnici,matematicari i drugi nemaju pojma u usporedbi sa g.Osmanagicem!

"Prominent Bosnian archaeologists entered the scrum early on, denouncing the dig and lobbying to shut it down.

Anthony Harding, president of the Czech Republic-based European Association of Archaeologists, has dismissed Osmanagic's ideas as "wacky" and "absurd."

Garrett Fagan, of Pennsylvania State University in University Park, has slammed the project. He says that the dig will destroy bona fide archaeological sites in the area.

He recently told the London Times newspaper: "It's as if someone were given permission to bulldoze Stonehenge to find secret chambers of lost ancient wisdom underneath."

Experts shovel some of their scorn on the media, which have been trumpeting Osmanagic's astounding announcements in recent weeks.

Many news Web sites, including the Washington Post, the Boston Globe, MSNBC, and ABC, ran a credulous Associated Press story dated April 19 that carried the headline, "Experts Find Evidence of Bosnia Pyramid."

In response, the executive editor of New York-based Archaeology magazine, Mark Rose, blasted Osmanagic as a quack and the press as gullible.

To emphasize his case, Rose quoted from online excerpts of a 2005 book by Osmanagic about the Maya.

Passages from the book suggest the Maya descended from the people of the mythical city of Atlantis, who themselves are aliens who came to Earth from the Pleiades star cluster. "

Preuzeto sa :

1/2:

http://news.nationalgeographic.com/news/2006/05/pyramid-bosnia-1.html

2/2:

http://news.nationalgeographic.com/news/2006/05/pyramid-bosnia-1_2.html

Wow! Hvala na promociji nase zemlje, Fondacijo!Stay tuned

prevara @ 17:36 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
Komentiramo najnovija pisma podrske g.Osmanagicu!

Ibrahim Lemes pise (www.visoko.co.ba) :

" Postovani gospodine Osmanagic,

Ljudskim glupostima nikad kraja. To cisto pokazuju nedavna dogadjanja oko Bosanske piramide sunca i sramotni zakljucci Profesora Senaida Salihovica i njegove ekipe. "

Ovaj pasus kao da je pisao nas prijatelj Zagor . Pazite vi tog govora mrznje, jala i nemoci! Znaci g-dine Lemes, zakljucci nisu neispravni u znanstvenom smislu, ali su malo sramotni! Bijednice jedan, kakav je osjecaj biti clan stada koje horski muce "muuu" (Civilizacija "Mu" iz Osmanagicevih knjiga) i pljuvati po ljudima koji nisu dosli do svog polozaja prodajom magle, euforije i masovne histerije ? A gdje su vam covjece dokazi za to sto pricate?

Dalje nas Ibrahim pise :

"Ti ljudi nikako da shvate da se ovdje ne radi o rudnicima soli ili uglja, nego i piramidama koje vodi iskusni, profesionalni i strucni gospodin Osmanagic, ekspert koji je svjetski poznat i priznat. "

Mada, sta oni znaju, tamo se u toj Tuzli samo sol i ugalj kopaju, zar ne g.Lemes? Hvala na vasoj informaciji da je g.Osmanagic ekspert koji je iskusan,profesionalan i strucan. Inace u tekstu se nalazi skriveni dio, cijim desifriranjem dolazimo do sljedecih dokaza za navode g.Lemesa :

" ".

Ali u ponecemu g.Lemes ima i pravo :

" Tek sad vidim koliko sam bio u pravu kad sam Vam poslao moj zadnji Email i kad sam okarakterisao nas mentalitet i sve gluposti koje su se mogle ocekivati. "

Dakle, g.Lemes objasnjava kako je u prethodnom e-mailu okarakterizirao svoj i mentalitet ostalih sljedbenika kulta "Sto mu piramida" kao mentalitet iz kojeg mogu proizaci samo vec ocekivane, gluposti. "Pljesk,pljesk,pljesk..", cuje se iz zadnjih redova Bosanskog kulturnog centra "Visoko"."Iole obrazovani i kulturni ljudi ce koristiti svoje znanje i mudro sacekati ishod svih dogadjanja oko piramida, a kultura ce im dati priliku da kulturno promatraju dogadjanja i da se ne mijesaju u podrucje za koje nisu niti ovlasteni niti strucni. "

Tako je Ibrahime! Ne talasaj! Prikloni se pobjedniku, zar ne! "Budi mudar", taj prokleti balkanizam , najbolje opisuje mentalitet ovce. "Bleee", rece ovca , na vijest da nema piramide. Isto kao i kad su joj pricali o piramidi. A ako niste znali, kultura ce vam dati priliku da budete kulturni! Wow! Ibrahime, jeste li pogledali na stranicama fondacije da su oni sami trazili ucesce tuzlanskih geologa? Eno jos nisu uklonili sa site-a! Istina boli, koliko god da je ISTINA.

Zatim g.Lemes opet na trenutak ispada pametan :

"No medjutim, ljubomora, zavist, slijepoca i primitivizam su jaci od svega. Zamislite da muziku slusaju samo muzicari, ili da slike gledaju samo slikari ili da nogomet gledaju samo nogometasi. Glupost. "

"No medjutim"  je fraza-postapalica koja je negdje u rangu sa "cesto puta" i "najoptimalniji". Pa dobro ljudi ja ne kontam sta je problem sa nasim skolskim sistemom, pa kroz skolu uspiju proci ovako temeljito nepismeni ljudi. A tek mijenjanje teza koje ovaj gospodin (ne bas vjesto) radi u svom tekstu. Zaista, ne bi niko od nas imao problem da g.Osmanagic u BiH SAMO GLEDA brdo Visocica, kao sto je po svim drugim drzavama svijeta mogao SAMO DA GLEDA I EVENTUALNO DA SE SLIKA pored tamosnjih arheoloskih nalazista. Zamislite g.Lemes, da FC Barcelona stavi u spic napada vas umjesto Ronaldinha! Sigurno vam u duelima sa najboljim evropskim nogometasima Evrope i svijeta ne bi pomogle sve odgledane utakmice, pa taman da ih vrtite u glavi minut po minut! Kakva glupa teza. I sta je vise sa tom pricom o ljubomori i zavisti ? Shvatite u tim svojim papanskim glavam da se ne radi o zavisti i ljubomori (kako da zavidim covjeku koji kaze da Hitler zivi na Sjevernom Polu a da su Maye gradile piramide levitacijom kamenih blokova?).Malo kulta licnosti nikad nije na odmet servilnom umu :

"Takav je slucaj i sa Piramidama i nasoj BiH. Zar poslije svih na stol stavljenih dokaza, zar jednom jakom timu kao sto je Vas (Profesori, Doktori, inzenjeri itd koji su studije zavrsili i
stekli titute Dr u USA,i durgdje) ili do sad otkrivenom ne vjerovati? Moj odgovor je logican i jedini:"JA VAMA VJERUJEM i VJERUJEM U VAS"


Tako je g.Lemes, pazite vi samo snagu tog tima : jedan od clanova je 18 godina tako dobro brinuo o zastiti kulturnog naslijedja u Visokom da sam kaze da je to podrucje apsolutno neistrazeno, drugi pak je godinama pisao opskurne clanke u opskurnim "alternativnim novinama" istrazujuci "Noevu arku" na Araratu, "Troyu" u Gabeli, treci vodi nekakvu fashion agenciju u Londonu sa "misticnim imenom" (ok sad su stvari malo jasnije) - sto ga naravno automatski kvalificira da bude "strucni clan" tima, a ovu ostalu smijuriju od strucnjaka da i ne spominjem. Za dvoje od tih clanova, irska arheologinja Grace Fegan kaze ironicno da je citala njihove izvjestaje i da su "unlike any geological report I have ever seen". Pa kako ce i biti, kad u geoloskom izvjestaju jednog od tih genijalaca imate poglavlje "Kazivanja mjestana". Zvuci vrlo znanstveno, zar ne !

Naravno, nas literat zavrsava ovaj dio parolom "Ja vama vjerujem i vjerujem u vas".

Interesantno. Znaci, ovo nije pitanje znanosti i dokaza vec VJERE!

Pa trebali ste nam davno reci da vi ustvari ovdje osnivate NOVU RELIGIJU, zapravo meni se prije cini SEKTU, i to nalik na one militaristicke sekte u USA (vidjeti pod David Koresh).

"Ljubazno Vas molim da nastavite sa Vasim radovima,
jer piramide su jedina svijetla tocka u opustesenoj i osiromasenoj nam BiH. Vi ljudima dajete volju za zivotom i nadu za bolju buducnost u BiH. Ova sva podmetanja, komentari primitivizam i klipovi neka Vam daju jos vise snage, volje i
upormosti. "


Znate li vi kako je Tito postao dozivotni predsjednik SFRJ?

Prvo su ga tri puta "demokratski" birali (uz nevidjenu medijsku pompu), a zatim su zakljucili da on toliko daje volje i snage gradjanima da je najbolje izabrati ga dozivotno. Nakon njegove smrti, ljudi su plakali jer nisu mogli da vjeruju da je Tito mogao da umre. Naravno, jer je prije toga bio podignut na pijedestal BOZANSTVA. Eto ovako nekako mi izgleda i ova cijela farsa sa nasim cijenjenim g.Osmanagicem. "Sto je vise objeda i lazi, drugovi Tito,Lenjin i Sema su nam sve drazi i drazi !"

Nakon ovih nebuloza, g.Lemes se potpisuje u 3 reda na engleskom kako bi dobio na pompeznosti. Medjutim, sta u stvari govore ta tri reda :

1. G.Lemes radi u malom odjelu za povezivanje istrazivaca NHMRC

2. G. Lemes nije kvalificiran u podrucju arheologije, geologije, geofizike, geodezije, geoinformatike ili povijesti.

Znaci u njegovom pismu ima toliko autoriteta da od njega mozemo komotno napraviti mali papirni brodic i pustiti ga niz Miljacku!

Stay tuned

 

prevara @ 15:41 |Komentiraj | Komentari: 9 | Prikaži komentare
petak, svibanj 12, 2006
Mislite da imate onaj poseban talent za pisanje glupih, nekonzistentnih, nelogicnih ili jednostavno nepismenih komentara i blog entry-ja ?

Onda ste vi na pravome mjestu ! Posaljite nam svoj komentar koji zadovoljava gornje uvjete e-mailom ili putem komentara na blogu i on ce sigurno uz prikladno objasnjenje biti objavljen na

http://glupaci.blogger.ba

Ukoliko vec imate svoj blog, nemajte brige, mi cemo se vec pobrinuti da vase nabadanje tastature iscitamo  i kvalitetno ismijemo, kao sto ste uostalom vec i navikli !

Srdacno,

Billy RaeStay tuned

prevara @ 21:41 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
Dobili smo i jednog borca za pravdu i istinu.

Naime, neki lik za ciji se blog uopce ne bi znalo da se ne reklamira povremeno ostavljanjem komentara po mom blogu je prekrsio 2-3 Zakona BiH,Hrvatske i SiCG te objavio sliku lika "Zagor" bez odobrenja nakladnicke kuce koja drzi autorska prava na ovaj lik na podrucju BiH. Ovih dana cemo potraziti koja je to tacno kuca te je informirati o ovome.

Specijal za naseg "Zagora", na Radiju "Faraon" je ovih dana emitiran i vic !

"Naiso Zagor u Sarajevu na Nedzada Salkovica.
Zagor: "Jesi l ti N.Salkovic"
Nedzad: "Jesam. Sto?"
Zagor:"Pjevas "Zvijezda tjera mjeseca"?
Nedzad: "Jest".
Zagor:"Pa sta ti majke ti ono znaci "Zagoru ga zatjera"?"


Stay tuned

prevara @ 18:02 |Komentiraj | Komentari: 12 | Prikaži komentare
Koliko je lakovjerna i slabo obrazovana kompletna ekipa koja medijski "gura" nadriprojekt "piramide u BiH" pokazuje ovaj link na njihovim stranicama :

http://www.visoko.co.ba/foto/data/upimages/sfinga.jpg

Obratite paznju, jos ovaj link nisu uklonili. Pozurite i uvjerite se i sami!  Naravno, kad ga uklone, imamo mi screenshot !

Stay tuned

prevara @ 16:11 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
Onda moj prijatelj R ima jedan zanimljiv tekst za vas.

"Zagor vam prica" :

http://r.blogger.ba/arhiva/2006/05/12#245084

 Stay tuned

 

prevara @ 15:42 |Komentiraj | Komentari: 10 | Prikaži komentare
Kako se cini, Zavod za zastitu spomenika BiH je zatrazio zaustavljanje radova na Visocici.

Medjutim, para vrti gdje burgija nece :

http://www.piramidasunca.ba/images/meni/press/avaz03.05.2006..jpg

 

Sve pod krinkom lokalne autonomije.Stay tuned

prevara @ 15:30 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
Imali smo na Visocici kandidatkinje za Miss BiH, imali smo Red Bull, Skodu, i najvecu dzezvu!

A sada nesto originalno : sevdalinka o piramidi, sa rimama u stilu najjeftinije elektro/pop muzike!

 

"..Ko zna kol'ko svijeta prođe ne znadoše da te ima. Osmanagić te pronađe i reče nam evo svima. Počeli su da te traže da ti vide pravo lice. Pokaži se ti na sunce, hej visočka ljepotice.."

(Preuzeto sa visocko-oko.co.ba)

Zilka & Enver, eat your hearts out , vama niko nije spjevavao pjesmice kad ste kopali po Butmiru !

Stay tunedprevara @ 15:03 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare
Ako niste znali, uskoro u posjetu "piramidi" dolazi jos jedna ekipa geologa. I to ne bilo kakva. Ova je sa fakuleteta.

Ali to nije sve ! Naime, kako bi po svaku cijenu sproveo svoj naum, g. S.M. Osmanagic ce ovaj put u tim ukljuciti i svog VLASTITOG OCA, g.M. Osmanagica kako se ne bi slucajno desilo da ovaj put neki neodgovorni znanstvenik proturjeci njegovim fantazijama!

Primijetite kako nije navedeno za sta je strucnjak g. M.Osmanagic.

Fakuletet i ocinska ljubav :

http://www.visoko.co.ba/index.php?subaction=showfull&id=1147430980&archive=&start_from=&ucat=10&Stay tuned

prevara @ 13:39 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
Kupite novi (br.465) broj "BH Dana" .

Otvorite stranicu 42.

Uzivajte.

Stay tuned

 

prevara @ 10:51 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
Ekipa g.Osmanagica tvrdi izmedju ostalog da nikad prije nije bilo nikakvih istrazivanja (ili su bila minorna) te da ih "znanstvenici-foteljasi" (jao kako su brzo poceli kao papagaji da to ponavljaju) hoce sprijeciti, jer im je "krivo" (inace standardno objasnjenje primitivca na sve).

Procitajte u jucerasnjem izdanju "Oslobodjenja" interview sa Zilkom Kujundžić - Vejzagić , jednoj od nekoliko osoba u BiH koje nisu podlegle masovnoj "Semir otac piramida" histeriji.

 

http://rapidshare.de/files/20226772/Dokument3.pdf.html

Malo kasnije : Sta o svemu kazu "BH Dani" ?

Stay tunedprevara @ 07:54 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare
četvrtak, svibanj 11, 2006
Kako sam vec vise puta isticao, ovaj nadriprojekt Osmanagiceve fondacije je predmet ismijavanja u cijelom svijetu, pa tako i u nama susjednoj R.Hrvatskoj.

Citat :

"Zamislimo da neki vizionar povede iskapanja jer mu se učinilo da ponad Baške Vode ili Biograda postoji piramida. Ne samo da ne bi bilo ni traga općenarodnom odazivu starog i mladog kakvo je iskazalo Visoko, nego bi nesretnik bio izvrgnut neviđenom ruglu, a titulu redikula nosio bi do kraja života. "

http://www.index.hr/clanak.aspx?id=316283

Stay tuned

prevara @ 23:27 |Komentiraj | Komentari: 25 | Prikaži komentare
I nepunih sat vremena nakon blamaze, strucnjaci na visoko.co.ba vracaju tekst kojim su se izblamirali (naslovnica).

Kako ce te znati da vam ovo sve mi ne podvaljujemo?

Pa vrlo jednostavno, pogledajte u koliko sati je objavljen moj posting vezano za uklanjanje clanka. Sada pogledajte u koliko sati je postavljen clanak na visoko.co.ba (11.05, 21:38!).

Clanak je ocito vracen nakon nasih postinga!

 Mi cemo ipak zadrzati ovo u svojoj arhivi.

Covjek ne moze ni na 10 dana skoknuti do Amerike da ga saveznici ne uniste.Stay tuned.

 

prevara @ 21:53 |Komentiraj | Komentari: 11 | Prikaži komentare
Clanak je uklonjen nakon rekordnih par sati koliko im je trebalo da dobiju prevod.

Ali ne lezi vraze, evo trajno arhiviranog dokaza njihove nepismenosti :

1/2:

http://img282.imageshack.us/img282/6118/jashoneznaengleskiredesigned2x.jpg

2/2:

http://img526.imageshack.us/img526/5179/jashoneznaengleskiredesigned21.jpgPa nisu valjda mislili da mi to vec nismo arhivirali !

Bravo gospodo (pljesk,pljesk...)Stay tuned

prevara @ 21:07 |Komentiraj | Komentari: 8 | Prikaži komentare
Novinari visoko.co.ba prenose tekst Columbus Dispatchera o laznoj piramidi:

http://www.visoko.co.ba/index.php?subaction=showfull&id=1147367115&archive=&start_from=&ucat=10&

"Citat: In this case, Osmanagic manipulated the media into promoting an extraordinary claim with little credible evidence."


Nismo se nadali ovolikoj pomoci od strane novinara u Visokom. Hvala decki na sirenju istine!

Vjerovatno kad im neko prevede, tekst ce biti modificiran ili uklonjen.Stay tuned

prevara @ 19:20 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
Konacni dokaz da su kameni blokovi organskog, a ne vjestackog porijekla :

http://www.visoko.co.ba/index.php?subaction=showfull&id=1147347222&archive=&start_from=&ucat=10&

 

Iskopavanje piramide nas nista ne kosta :

http://stultitia.blogger.ba/arhiva/2006/05/11#244086

 

Stay tuned

 

 

prevara @ 17:16 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
Jedna od znacajki , da ne kazemo nuspojava, pojave APWR-a jest i nicanje raznoraznih "fanova" i "ucenika muzicke skole" osporavatelja i boraca protiv znanosti, znanstvene metode,logike, razuma, utjelovljeni u tzv. "anti-antipyramida" blogovima.

Besposlena djeca u pauzi izmedju dva odlaska na kafu, cak nisu sposobna napisati , barem pravopisno i gramaticki, kvalitetan posting.

Kako ne bismo svako malo skretali s glavne teme da bi kvalitetno ismijali nase kojekakve polupismene suparnike, uskoro cemo pokrenuti poseban blog na kojem cemo samo skupljati "naj" izjave i provale kojekakve gastarbajterske "doktorske djece" sa zavrsenom "muzickom skolom" yeah right.

Svim zainteresiranim ce biti omoguceno ucestovanje u prikupljanju i kvalitetnom ismijavanju gluposti!Stay tuned

prevara @ 14:56 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare
Kreteni ce nam raskopati pola drzave :

http://www.superbosna.com/vijesti/nauka/i_u_maglaju_piramida?/

 

Stay tuned

prevara @ 12:58 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare

Gledam nesto na Indexu, hajka koja se vodi duze vrijeme protiv hrvatskog znanstvenika prof.Dr. Ivana Djikica je kulminirala direktnim napadima i objedama. Zasto se nas ovo tice? Pa imamo cak  cetiri kljucna razloga :

1) Ivan Djikic je ugledni znanstvenik koji je teze o najstarijim narodima svog ministra znanosti nazvao znanstveno neutemeljenim

2) g.  Semir Osmanagic se poziva u svojim knjigama na ove pobijene navode o starosti naroda

3)  g. Semir Osmanagic se poziva u svojim knjigama na ove pobijene navode o starosti naroda

4)   g. Semir Osmanagic se poziva u svojim knjigama na ove pobijene navode o starosti naroda

Pogledajte i sami kako se vodi medijski rat protiv jos jednog znanstvenika, slicno kao sto se ovih dana vodi protiv bh. znanstvenika prof.Dr.Envera Imamovica :

http://www.index.hr/clanak.aspx?id=316211

 

Doduse, ovi u RH su barem stali  samo na njemu, a ovi nasi genijalci bi sada rusili i tuzlanske geologe, tuzlanski univerzitet , gradonacelnika tuzle, te izvrsiti reformu abecede bosanskog jezika i iz nje izbaciti sljedeca bespotrebna slova : T,U,Z,L,A.

 

Stay tuned

prevara @ 12:37 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
1
Add to Technorati Favorites
Index.hr
Nema zapisa.