"Friends of Dr.Blagoje Govedarica"
Piramidalna prevara
Brojač posjeta
463877
Update
Nema zapisa.
Izdvojeni postovi
RSS Moj RSS
Blog - srpanj 2007
nedjelja, srpanj 15, 2007
Goran Cakic je nastavio prostituirati svoju diplomu objavljivanjem nadriznanstvenih tekstova.  Ostanite ukljuceni za specijalnu turu ismijavanja analizu.
prevara @ 22:51 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
petak, srpanj 13, 2007

Jasho analizira koliko je koristi imao grad Visoko od "piramida" :

Pitanje je samo jedno, šta je Visoko od svega toga iskoristilo u svrhu promocije grada ili eventualno neke saradnje?

I odgovor je samo jedan. NIŠTA!


Samo Jasho - nije razlog politikanstvo. Razlog je taj, sto, citaj sad pazljivo - ekipa Indy Jonesa u vlastitoj reziji dovodi "ekskurzije" i slicne gluposti , u Visoko. Inace bi morali za tih navodnih 300,000 turista platiti bar 100,000 KM poreza drzavi. Medjutim, oni to ne rade. Suprise, surprise !
 Pare pogadjas, stavljaju u svoj padze. A ti i Nusret se i dalje kontajte kako ce "piramide" donijeti Visokom i BiH svaku blagodet - od ukidanja viza za zemlje EU, do zivotnog standarda koji omogucuje 3-mjesecna krstarenja na brodovima. I kontajte, i kontajte.....
prevara @ 11:46 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
srijeda, srpanj 11, 2007


Ne zaboravimo !
Srebrenica
11.07.1995-11.07.2007


prevara @ 20:43 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
ponedjeljak, srpanj 2, 2007
Pa dakle, sve ukazuje na to, da bez obzira na najave, price, slikanja itd.Osmanagic nece dobiti podrsku koju je trazio. Od najavljenog dolaska kompletne vlade FBiH, na kraju se ispostavilo da je dosao samo ministar Heco - dobar ahbab Semketovog tate Murisa Osmanagica (izumitelja jedinstvene metode analize "protopisama" Photoshopom), provrtio se malo, potapsao Semketa, i razgulio nazad u Sarajevo.
Osmanagica, da izvinete, jebu dvije stvari : Jedna je nemogucnost da od drzavnih para pokrije svoja kvaziistrazivanja (i usput malo podmiri surjaka Gerussija sa platicom od 2,500 KM/ mjesec) . Druga, daleko opasnija, je nemogucnost da se naturi kao ozbiljan istrazivac, bosanski Indiana Jones , covjek koji hrabro rusi granice izmedju poznatog i nepoznatog, koji pise historiju iznova i tako dalje.
Ocito je da Osmanagic, nikad vise nece biti ono sto je bio na pocetku, i da ce tesko vise moci prodavati muda pod bubrege. Najvise sto moze postici je da otvori tematski park , ali tu ce se i piramidioti sloziti da se ne radi o arheologiji .

Ocito da su blogovi poput ovog ispunili svoju svrhu.

Stoga, razmisljam da prestanem pisati na ovom blogu, prije nego krenem na jedno duze turisticko putovanje po Evropi. Svi stari tekstovi ostaju naravno dostupni za citanje o Semketovim budalasanjima.

Cvrstu odluku jos nisam donio.

STAY TUNED
prevara @ 22:12 |Komentiraj | Komentari: 22 | Prikaži komentare
nedjelja, srpanj 1, 2007
"Pokušaću naći fotke zidina na Vratnici. A ona "krava" je kako mi se čini obična stijena. Semir bi morao potpuno promijeniti dosadašnji irogantski stav i javno se izvinuti istoričarima i arheolozima koje je ranije uvrijedio svojim istupima, te isplatiti dugove prema ranije angažovanim stručnjacima. Svako malo mijenja ljude, kada dođe na red plaćanje. Upravo sam gledao "Godišnji plan" Fondacije ... ima ozbiljnih rupa, recimo tzv. "proračun podgrade" je katastrofalan ... nigdje bočnih pritisaka, podgrada je računata samo na određenu količinu osipnog materijala - to će se urušiti u roku od 6 mjeseci jer se na KTK radi o laporima koji se ne mogu podgrađivati na taj način, a za tunel Ravne su predvidjeli torkretiranje punog profila kao da je riječ o hidro-tunelu, a ne o arheološkom nalazu - uništiće suštinu tunela ... ko će ulaziti u betonsku cijev koju će po planovima tamo napraviti? Ali, Semir je najpametniji. On ima limariju u USA a mi nemamo ... kud ćeš bruke da on upita našeg doktora nauka za savjet."

(http://www.forum.hr/showthread.php?t=140926&page=87)

prevara @ 03:05 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
Podsjetimo se teksta koji je pokrenuo lavinu kritika na racun njegovog autora ,i tada jos mladog APWR-a .

Zanimljivo da citajuci ovaj clanak danas, imate osjecaj kao da je Osmanagic jucer otpoceo "iskopavanja piramide". Sve je isto, samo njega (Hodovica) vise nema (u UO Fondacije...)Stay tuned
prevara @ 02:09 |Komentiraj | Komentari: 0
1
Add to Technorati Favorites
Index.hr
Nema zapisa.