"Friends of Dr.Blagoje Govedarica"
Piramidalna prevara
Brojač posjeta
463877
Update
Nema zapisa.
Izdvojeni postovi
RSS Moj RSS
Blog - kolovoz 2006
četvrtak, kolovoz 31, 2006
Na blogu clanice APWR, Stultitia-e procitajte :

PRODAVACI CUDA :

Od pocetka rada, APWR istice sumnjivi religijsko-sektaski karakter ("New age")  Osmanagicevih slabo prikrivenih namjera da ponovno napise historiju cjelokupnog covjecanstva. Uvijek sam bio sumnjicav prema ljudima koji u startu krenu sa megalomanskim namjerama. Treba li isticati da je npr. Max Planck, veliki njemacki znanstvenik, da ne kazemo "foteljas" , do svog fundamentalnog otkrica o prirodi energije dosao radeci na rjesavanju jednog relativno nespektakularnog problema u znanosti. To je zato sto , za razliku od Osmanagica, nije prvo ustvrdio da je njegova teza tacna i tvrdio da "treba vjerovati" pa onda napadao sve koji bi se usprotivili , vec je vrijedno radio, primjenjujuci osnovne stubove  znanstvenog pristupa : opservaciju i analizu


 http://stultitia.bloger.hr/post/fotoreportaza-iz-visokog-hrvatski-inzenjeri-osmanagiceve-bagerarheologije/60739.aspx


NEZAKONITO ISKORISTAVANJE DJECE :
(Napomena : Po vazecim propisima BiH i FBiH, dozvoljeno je zaposljavanje uposlenika starijih od 15 godina, ova ocito imaju 2-3 puta manje godina). Primijetite kako Osmanagicev odnos sa djecom dosta nalikuje odnosu onih freak krscansko-desnicarskih sekti iz USA. Man, you really got it going on !

http://stultitia.bloger.hr/post/fotoreportaza-iz-visokog-iskoristavanje-djecijeg-rada/60620.aspx

UNISTAVANJE SREDNJOVJEKOVNOG GRADA VISOKI :
Kako je direktor muzeja u Visokom, nesudjeni Osmanagicev project manager profanirao svoj posao i prepustio jedan segment nase kulturno-historijske bastine na unistavanje bager-arheo...pardon, bager-geo-arheolozima.

http://stultitia.bloger.hr/post/fotoreportaza-iz-visokog-unistavanje-srednjovjekovnog-grada/60235.aspx"KOLOSALNE STRUKTURE" U DALMACIJI :

Ne bi nam bilo drago da Osmanagic pocne unistavati i kulturno-historijsko naslijedje prijateljske nam i susjedne R.Hrvatske nakon ovog teksta. No s druge strane, R.Hrvatska je, za razliku od BiH (nazalost !)  ipak , izgradjena drzava sa nekakvim normalnim institucijama i cisto sumnjam da bi pustili ove nase new-age ludjake da im znanstvenike prave budalama i "foteljasima".


http://stultitia.bloger.hr/post/kolosalne-strukture-ol-over-d-vrld/59807.aspx
prevara @ 16:00 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
ponedjeljak, kolovoz 28, 2006
Vec ste na Stultitiinom blogu mogli procitati Smailbegovicev jadni pokusaj da se opere od odgovornosti za  ucestvovanje u stvaranju mass-histerije oko piramida. Jadnik je valjda pomislio, da ce podvaljivanjem nekakvog "Moshea" iz Izraela, koji se eto ne smije javno oglasiti jer je cijela BiH navodno antisemitska (meni vise zvuci kao da Moshe uopce ne postoji ).  U tim njegovim pateticnim mailovima ste mogli procitati kako on jadan nije nista znao i kako su ga navukli, te njegove strucne, profesionalno neutralne izvjestaje, zloupotrijebili. Odnosno, kako rece Smailbegovic "Nije kriv kovac ako mesar zloupotrijebi njegov alat".

Pa pogledajmo kako su to Osmanagicevi "mesari" zloupotrijebili alat "kovaca" Smailbegovica. Ovaj put, primijenicemo metodu zvanu "analiza proslih djela" , kako bi stekli puni uvid u stanje necijeg duha.

U dokumentu pod nazivom : "SATELITSKA ANALIZA TOPLOTNE ANALIZE – POTVRĐUJE SE POSTOJANJE ČETIRI KAMENE GRAĐEVINE U VISOČKOJ DOLINI" ,  ( http://tinyurl.com/zphhu )
stoji sljedece  : 

"..Naučnik dr. Amer Smailbegović iz Nevade (SAD),  istaknuti član Fondacije «Arheološki park: Bosanska piramida Sunca», analizirao je rezultate termalne inercije. .."
Znaci, da prvo rascistimo :  
a) Smailbegovic je od starta ISTAKNUTI CLAN Fondacije
b) Smailbegovic potpisuje izvjestaj na osnovu kojeg je Osmanagic krenuo u svoj gung-ho pohod protiv bh. znanosti.

Dalje Smailbegovic kaze : 


"...hlade brze od okoline što se i može očekivati od kolosalnih vjestačkih struktura. U njima su prisutni materijali manje gustoće, veće poroznosti, te unutrašnje šupljine i prolazi, što sve utiče na ubrzani gubitak toplote.”


 

Indikativno je da su sve četiri strukture pravilno orijentisane prema stranama svijeta, što je karakteristika za gradnju piramida...."


Znaci, lik je svjesno rekao da se radi o navodnim VJESTACKIM STRUKTURAMA! Moj Amere, dzabe ti sada vadjenje, kad se ima sve crno na bijelo. Mozes sad u CV dodati jedan MBA, odnosno "Major in Bullshit All-the-time. 

U izvjestaju postoje jos 2 satelitska snimka ispod kojih stoje komentari kako su vidljive vjestacke strukture i bla bla , znate vec tu pricu. Ono sto je bitno istaci - vec u prvom izvjestaju nas Doc je hrabro potvrdio Osmanagicevu nebuloznu tezu da se tu radi o piramidama. 

Pa podjimo dalje. Jednom kad se provalio na ovaj nacin, Smailbegovic objavljuje jos jedan izvjestaj, ovaj put malo detaljniji : http://tinyurl.com/o34mm 

Svoju navodnu strucnost Smailbegovic pokazuje sljedecim izjavama : 

“Čak i samo letimičan pogled na prikupljene podatke, ali i neke od prvih analiza koje smo uradili, već daju upečatljiv dojam da se radi o piramidama ili nekoj drugoj vještačkoj strukturi, vrlo pravilnih crta i kolosalnih razmjera”, zaključio je dr. Smailbegović."


Mislim da bilo kome, ko se ikad bavio ikakvom znanoscu ovdje ne treba posebno potcrtavati nekoliko kljucnih gresaka koje je u svojoj izjavi napravio Smailbegovic :
a) Znanstveni zakljucci se ne donose "letimicnim" pogledima
b) Ne postoje "upecatljivi dojmovi" u znanosti"
c) Ne postoje "vrlo pravilne" crte. Ili su pravilne ili ne. I kako moze reci da su to ili piramide ili nesto drugo ? Pa sta su, znanstvenice Smailbegovic ? Mozda Hexagoni ? Sve je to ionako isto, zar ne ?

Da je Smailbegovic kao znanstvenik jedna nula, govori i njegova izjava
 "a iz iskustva znamo da priroda rijetko kada poštuje geometrijske teoreme i prave linije."

Zapravo, priroda prilicno cesto oblikuje pravilne oblike , ali o tome su vec drugi pisali pa ne bih sad to ponavljao.

Pored stalnog isticanja termina "kolosalne gradjevine" u Smailbegovicevim izvjestajima, ja bih se ovdje dotakao, kako se cini, kolosalne uloge Smailbegovica u izmisljanju dodatnih piramida. Naime, vecini ljudi nije poznato da je upravo Smailbegovic pogresnim tumacenjem svojim satelitskih snimaka izmislio nove "piramide" (kao da nam nisu bile dovoljne dvije od onog, recimo, "zanesenjaka") , a takodjer je i autor kolosalno glupe teze o jednakostranicnom trokutu (jel to jos neko ponavlja) :


“..Pronašli smo i treću sličnu anomaliju, jugoistočno, odnosno južno od Visočice i Plješevice koja možda predstavlja treću piramidu, a formira jednakostraničan trokut za Visočicom i Plješevicom. Sve tri strukture imaju jasno oblikovane strane i zaravnjene platoe na vrhu”, tvrdi bosansko-američki tim naučnika...."

Na (kolosalnim ?) linkovima na ovom blogu imate temeljito dekonstruiranu ovu kolosalnu glupost. Covjek je sa malo kolosalno  jednostavne matematike dokazao da Smailbegovic najblaze receno, valja kolosalne gluposti. Kakav crni jednakostranicni trokut, moj Smailbegovicu veze ti nemas!

Pored ovog, Smailbegovic se pokazao i kao kolosalni beskicmenjak. Naime, isti je obecao dalju kolosalnu  pomoc Fondaciji, ali se sada jednostavno izvlaci. U istom dokumentu se spominje izgradnja nekakve 3D racunalne mreze (wtf ?) i GIS baze podataka, pretpostavljamo kolosalnih razmjera. Ma sve vam u tom njegovom dokumentu frca od pretjerivanja, sve je to kolosalno, vrhunski, bla bla bla. Ali , Smailbegovica nema vise u projektu.


Stay tuned, nastavak slijedi dok malo odmorim mozak od citanja gluposti koje je ovaj lik pisao i objavljivao ....

prevara @ 20:48 |Komentiraj | Komentari: 78 | Prikaži komentare
Sjecate se Dr. Amera Smailbegovica ? 

To vam je onaj hack sto se slikao u GI-Joe dok su Osmanagic i njegova ekipa bili na vrhuncu , medijskom manipulacijom stecene, slave.
 

Pozirao je nas Smailbeg u raznim zajebanim pozama u uniformi vojnika savremenog Rima. Kakve veze ima uniforma sa geologijom, do danasnjeg dana nismo uspjeli shvatiti.
Pisao je nas Smailbeg , i tako i objavio , pazite sad "Prirucnik za piramide" . Mislim, nevjerovatno! Nakon sto je izaslo na vidjelo vise i najvecim kretenima, pa tako i onima u visockim medijima, da tih piramida izgleda fakat nema, nas se GI Joe zabrinuo za svoj javni image. Znate, zajebana je ta Amerika, u svakoj kuci se sluze Internetom i informacije vrlo brzo kolaju , a ova Smailbegova blamaza ocito ne bi bas lijepo izgledala u njegovom CV-ju.

Stoga, nas je Smailbeg krenuo da se pravda preko svog prijatelja Moshea. Samo, cini mi se kako Moshe ne postoji. E Smailbegovicu, Smailbegovicu, zar je to sve sto si naucio od svog mentora O. : Podmetanje, prevare, laganje ...

Procitajte puno, puno, puno vise o ovome : 
http://stultitia.bloger.hr/post/the-smailbeg-doctrine/59264.aspx
prevara @ 18:26 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare
nedjelja, kolovoz 27, 2006
prevara @ 02:25 |Komentiraj | Komentari: 12 | Prikaži komentare
Robert Schoch se konacno oglasio o svom jaranu Osmanagicu.
Komentari uskoro.


Stay tuned
prevara @ 01:20 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
subota, kolovoz 26, 2006
Kako smo smatrali da bas i nije lijepo da Dowell i Schoch ostanu bez  Osmanagicevog misljenja o njihovom "nezahvalnom" komentaru Osmanagicevog nadriprojekta i lazi , potrudili smo se da dobiju lijep prevod na engleski kako bi ljudi, kad vec nisu dobili Osmanagiceve knjige koje im je obecao, sami vidjeli o kakvom se petljancu i lazovu radi.

Primijetite usput,  kako pocetna dijagnoza koju je APWR postavio sada biva potvrdjena od svih onih znanstvenika koji malo dublje zagrebu ispod povrsine i Osmanagiceve suplje price.
Mi smo od pocetka tvrdili  (prelistajte malo "The Best Of" sekciju bloga) :

1. Da Osmanagic iznosi lude ideje o kojima pojma nema
2.Da Osmanagic nije strucnjak za arheologiju 
3. Da Fondacija nema nikakav "strucni tim" 
4. Da Osmanagic vjesto manipulira medijima kako bi postigao svoj cilj.
5. Da je Osmanagic jedan milozvucni lazov.
6. Osmanagic se koristi vrlo podlim metodama u postizanju svojih ciljeva

Pa pogledajmo sta to kazu za Osmanagica njegovi pajdasi :

"As you see in Semir's article, he wrote there was a book exchange ....The problem with this statement is there was not a book exchange. ". 

Nas komentar : Pa ljudi ocito kazu da je Osmanagic lazov .

"I am not a Dr. of Parapsychology, the whole article he wrote is full of deception....The article Semir wrote was conspired and mal-intended"

Nas komentar : Pa ljudi ocito kazu da je Osmanagic sklon medijskoj manipulaciji.

"I wish for Semir to be honorable if he means to rule and be the Head of some Foundation (or maybe even Bosnia?). "

Nas komentar : Oni bi zeljeli da Osmanagic bude castan, to jest da se prestane koristiti podlim metodama. Inace ova zelja se spominje tokom cijelog teksta, ocito im je Osmanagic sada ostao u glavi kao jedan veliki manipulator i lazov. Doduse, da su bili malo inteligentniji, mogli su potraziti malo vise informacija o Osmanagicu  a ne zalijetati se onako , ali hajde, nikad nije kasno.

Osim toga, spominje se jedna zanimljiva stvar.Dowellova je navodno, cim bi Osmanagic otvorio usta imala vizije Hitlera. 
"..When reading Semir’s reports and how he speaks to Bosnians, I have visions of Hitler and how he spoke. Oh, my, it is all too familiar. I think Semir must have read up on Hitler and his strategies. What is Semir trying to lead Bosnia in to? ..."

Medjutim, sve je ovo vec manje vise poznato i nisam krenuo citati  blog update Dowellove da bih procitao isto ono sto sam i sam znao, vec zato da bih nasao obaranje jedne teze koju Osmanagic vrlo vjesto gura i namece, a koja je KLJUCNA za opstanak njegovog nadriprojekta. Ta teza nije ni ona o prailirima, ni ona o vezi "Atlantide" i bosanskih prostora, pa ni ona o znanstvenicima foteljasima i njegovom navodnom "budjenju nauke" i uvodjenju jadnih zaostalih bh. znanstvenika u 21. stoljece. 
Zapitajte se , koja je to kljucna teza na kojoj je Osmanagic ujahao u BiH i Visoko i na nekoliko mjeseci totalno okupirao i zagadio nasu medijsku scenu, mozgove mladih ljudi, mnogih NGO intelektualaca (nezavisnih od pameti) .
Pa to je upravo njegova teza kako je od okoncanja rata (PAZITE SAD, GOVORIMO O PERIODU OD PUNIH 10 GODINA MIRA I KAKVOG TAKVOG KULTURNOG,EKONOMSKOG I DRUSTVENOG RAZVOJA!!!)

NJEGOV NADRIPROJEKT PRVI KOJI CE PROMOVIRATI BOSNU I HERCEGOVINU U POZITIVNOM SVJETLU !

"Thus far, I have never read any negative comments about Bosnians, only positive ones and how they stood up such a fight against the Serbs and they are respected for that."

Mozda je Osmanagicu zasmetalo ovo postovanje Bosanaca zbog herojskog (ne pretjerujem) otpora cetnickoj agresiji na nasu domovinu, jer je on u ta doba imao preceg posla, hodao je po Ekvadoru i Peruu dok smo mi branili svoje pravo na bioloski opstanak, pa zasto ne reci, i "nas nacin zivota", kako to Ameri vole istaci.

Sta mi tvrdimo od pocetka : 

Osmanagic kroz ovu tezu pokusava sebe nametnuti kao mesiju i OBEZVRIJEDITI sve sto rade mnogobrojni bh. znanstvenici, umjetnici i profesionalci u raznim granama ekonomije. Osobno znam da su bosanski profesionalci vrlo postovani u njemackim 
firmama i vaze za vece radoholicare od Svaba.
Ma do vraga i profesionalci,cak  jedan jedini bosanski baustelac koji na nekom gradilistu u Njemackoj  premasi normu za 5% je vise uradio na uspostavi postovanja prema bh. narodu u inozemstvu , a da sad ne govorim o brojnim nagradama koje su pokupili samo nasi filmasi, muzicari , sportasi (za neupucene - znacajne dijelove reprezentacija nama susjednih drzava cine Bosanci i Hercegovci)  i brojni drugi profesionalci. Pa sef jednog odjela kardiohirurske klinike u Berlinu je Bosanac! . I sad treba nekakav lik sesirdzija koji veze nema o prahistoriji  (ali ocito ima veze sa muljanjem i izvlacenjem love) da nam tu nabija kompleks kako nas nema nigdje ali eto on ce to sa svojim piramidama da popravi . Samo mu treba jos malo para. I jos malo, i jos malo , i jos malo.... 
Nas redovni posjetitelj pod nickom "Samo pitam" nam je dostavio interesantnu analogiju sa onom pripovijetkom "Carevo novo ruho". Zbilja, Osmanagic  zaista lici na one prevarante koji kroje nevidljivo ruho i pretvaraju sve one koji su slabe licnosti u nesposobnjakovice i foteljase, jer zaboga, ove "piramide" moze da vidi samo onaj ko je sposoban za svoj posao. Nego, ovo ipak nije bajka, vec stvarni zivot, i nesto nisam siguran da ce dvojica lopova ovaj put uteci neznanim drumovima. Zajebano je to 21. stoljece, lako te nadju, moj Indy. 


I zakljucimo ovaj post jednom Bajtalovskom analogijom : "Majko majko, car je gol !" (za neupucene : u originalu dijete kaze "Tata,tata..."

Stay tuned


prevara @ 22:37 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
petak, kolovoz 25, 2006
Moji suradnici su vec pisali na svojim blogovima o tome kako je pukla tikva u Fondaciji i Hodovic izbacen iz iste. Nakon ovog, na presmijesnim provincijskim medijima u Visokom je krenula odbrana i nekakvi interviewi sa Hodovicem u kojima on izjavljuje kako on zapravo vec odavno ne ucestvuje u radu Fondacije . 


Pogledajte ovdje kako on ne ucestvuje u radu fondacije (posebno vi piramidioti ga mozete lako prepoznati sa slike).Koliko god se Osmanagic i ekipa upinjali da u folu "Zivotinjske farme" promijene napisana pravila / parole na zidu farme, tu je njihova savjest u obliku APWR koja ce tu promjenu uredno zabiljeziti. I na kraju sta reci.   Kako rece Dowellova u odgovoru na Osmanagiceve lazi : "This is Semir’s way of manipulating people’s minds, it is called propaganda."

Ovo me podsjeca na kosarkasku utakmicu. Uvijek pred kraj krenu s egzibicijama.
Stay tuned


prevara @ 19:27 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
Uskoro objavljujemo komentar na tekst u kojem Osmanagiceva raja iz Amerike reagira na negovo pljuvanje po njima! Hm, g.Osmanagicu, pa vi bi bar trebali znati da za razliku od bosanskih znanstvenika, u Americi ne mozete pljuvati ni po posljednjoj susi, ako to ne argumentirate !
stay tuned
prevara @ 16:31 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
srijeda, kolovoz 23, 2006
prevara @ 18:00 |Komentiraj | Komentari: 13 | Prikaži komentare

APWR sa zadovoljstvom najavljuje da cemo uskoro imati jedno iznenadjenje za sve nase vjerne citatelje . 

Za razliku od ubleha Fondacije, nase iznenadjene ce biti konkretno.
Stay tuned
prevara @ 00:07 |Komentiraj | Komentari: 21 | Prikaži komentare
utorak, kolovoz 22, 2006

A sad ste ocekivali da moj stari napise nekoliko tekstova jel ? 
E pa ne moze. Ja sam iznosim i branim svoje stavove.
Ali zato je Osmanagic pozvao taticu u pomoc, i reciklirao davno objavljene tekstove o nekakvim protobosanskim pismima (pljesk,pljesk,pljesk...).
U stvari, znate sta, da se posjetitelji stranica ne bi mucili (posebno sa Cakicevim lupanjima o bjezanju super napredne civilizacije pred poplavama na vrhove piramida  ), objavljujemo eksluzivno sazetak njihovih tekstova , i to na drevnom protobosanskom pismu :

Slika 1 : Drevna poruka ostavljena od strane "prailira" :)

Stay tuned

prevara @ 20:20 |Komentiraj | Komentari: 12 | Prikaži komentare
ponedjeljak, kolovoz 21, 2006
Dragi moji , nakon sto su na "piramide" dolazili izmedju ostalih i predsjednik Europske Arheoloske Asocijacije, ekipa strucnjaka sa tuzlanskog geoloskog fakulteta,  i razni drugi strucnjaci u podrucju arheologije i geologije (doduse, samo da bi bili popljuvani od Osmanagica zbog toga sto imaju mentalni sklop geologa) - danas nam je u posjeti fondaciji boravilo 50 ZENA iz Tuzle. Na stranicama fondacije ne pise da li se radi o udruzenju zena geologa, arheologa, kuharica, frizerki. Jednostavno se radi o nekakvom udruzenju zena. Ne bih ulazio u diskurs demografskih suprotstavljenosti  kojeg su u BiH nametnuli stranci, stvarajuci nam vjesto sukobe i podjele u drustvu (nacija 1 vs. nacija 2 , stari vs. mladi, zene vs. muskarci itd) i sada objasnjavao koliko je glup koncept organiziranja oko iste spolne pripadnosti (sta to imaju zajednicko, pitam vas ja , recimo jedna odvjetnica i hostesa u avionu, pa da se apriori organiziraju po spolnom principu), samo bih istakao kako se ne vidi sta su htjeli reci iz fondacije stavljajuci u istome tekstu kako su im u posjetu bili i studenti neke medjunarodno priznate skole. Ne osporavajuci kvalitet te skole, nije mi jasno od kakve je relevantnosti njihova posjeta za Osmanagicev nadriprojekt ? Sta uopce znaci to sto je u posjeti bilo 50 zena, 50 studenata iz Kaknja i nekolicina studenata EVROPSKI PRIZNATE skole u Sloveniji ? Da li to Osmanagiceva PR ekipa ponovo cini istu gresku i podsvjesno istice kako onih 50 studenata iz Kaknja za njih nije "evropski relevantno", premda se mozda u nekom od njih krije buduci bh. inovator , ali bh. studenti , je li tako, nisu "evropski relevantni". 

I tako, dok  ekipa APWR pakuje  svoje rance i sprema se na jubilarni, 15ti posjet Visocici i sitan novac za onu djecicu "vodice" kojima novac damo samo da nas puste na miru dok snimamo naivcine  tokom rada za Osmanagicevo bolje sutra, prisjetimo se jos jednom one antologijske epizode "Nadrealista", u kojoj omladina radi besplatno na radnoj akciji za podizanje kuce privatniku Hapi, podignimo ruke u zrak i povicimo skupa : 


"Hapa,Hapa,Hapa!"
Stay tuned


prevara @ 21:43 |Komentiraj | Komentari: 9 | Prikaži komentare
nedjelja, kolovoz 20, 2006
prevara @ 02:08 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare
Svjedoci smo kako je ratno i poratno doba na povrsinu naseg drustva izbacilo razne vrste protuha. Ovdje ne mislim samo na ljude koji su (in)direktno ucestvovali u zlocinima, vec i na jednu posebnu sortu, koja se najcesce odaziva na ime "nezavisni intelektualac", a specijalnost joj je (uz odsustvo bilo kakvog doprinosa struci i znanosti) strastveno ucestvovanje na beskonacnom broju besmislenih seminara i konferencija, udomljavanje kod imucnih sponzora i pisanje panegirika istim, trazenje "vodje". Ovu vrstu su u komunizmu zvali "posteni intelektualci", i pogadjate, cesto su danasnji "nezavisni intelektualci" nekadasnji komunisticki sekretari . Ljudi koji vjeruju u dogme. Ljudi kojima je potreban vodja. Ljudi koji su spremni da vas udave u hrpi nespretno upotrebljenih termina samo da bi nametnuli svoje misljenje. 

Osvanuo je na nasim omiljenim stranicama, ovih dana tekst sa infantilnim nazivom. Uvjerite se i sami , naziv teksta je "Strah od kopanja". Pa proanalizirajmo malo sta je pisac htio da kaze.

Na samom pocetku, pisac provlaci diverziju u formi usporedbe sa gledanjem konju u zube , biva, najbolje je stvari pogledati zdravorazumski. Nazalost dragi g. Bajtale, Vasa cijenjena usporedba je glupa. Usporedjivati ozbiljne strucnjake u podrucju arheologije i geologije i njihove argumente, sa nepismenim srednjovjekovnim redovnicima je glupo, povrsno i bezobrazno.

Hegel kojeg toliko spominjete je prvi isticao pogubnost tzv. "zdravorazumskog" nacina razmisljanja. Prema vasem zdravorazumskom nacinu razmisljanja, avioni bi se morali konstruirati tako da klepecu krilima i slijecu na mehanicke noge. Zdravorazumski nacin razmisljanja predstavlja imitaciju vidljive stvarnosti , sto se ne moze uvijek transponirati na stvarni svijet. Inace po takvima bi se i kvantna mehanika ravnala po tri Newtonova zakona. Smijesno !

Dalje ovaj smijesni lik nezavisni intelektualac (kako se cini, nezavisan od pameti) brblja nesto o Blagoju Govedarici i izvaljuje "...prof. Govedarica sasvim nekonzekventno odgovara ...".  Moj Bajtale, trebao si do sada nauciti razliku izmedju "nekonzistentnosti" i "nekonzekventnosti" . Onda jos brblja brblja brblja , pokusavajuci valjda zvucati pametno lupanjem termina bez smisla, znacenja i medjusobne veze. U svemu tome, nas genijalac vrsi pausalno "prevodjenja" Einsteina, Poppera, Hegela i drugih velikana znanosti na "piramidalni jezik" - analogije potpuno povrsne, netacne , bezobrazne i zasto ne , GLUPE! Covjek koji u istom kontekstu moze povezati Matematiku, Einsteina, nepostojece piramide i bh. arheologiju ili je lud ili je bezobrazan.

Eh da, nas genijalac se usudio cak da poredi Teslu (hej! Teslu!) sa sarlatanom Osmanagicem !

Dragi nas Bajtale, svo brbljanje placenih "nezavisnih" intelektualaca po forumima i okruglim stolovima, sav novac gradjana BiH koji je upumpan u taj nadriprojekt, sva upinjanja Osmanagica da medijskim marketingom napravi od sebe mesiju koji prvi cini nesto za BiH (a da to nisu slucajno bh umjetnici i znanstvenici, a ne on) ne mijenjaju cinjenicu da 

NE POSTOJE PIRAMIDE
 

Stoga, evo jednog prijedloga kojeg vrtimo od kako se pokrenuo ovaj nadriprojekt :

Neka g.Osmanagic, kao idejni tvorac vase nove religije  ideje vodilje napise ZNANSTVENI RAD na temu i neka posalje rad bilo kojem ZNANSTVENOM CASOPISU na verifikaciju . Napominjem : znanstvenom, a ne nekom "new age" smecu tipa "Arka" itsl.
Ukoliko znanstveni casopisi i svjetski strucnjaci za arheologiju i geologiju priznaju Osmanagicev znanstveni rad, osobno cu provesti 300 sati rada na otkrivanju te "piramide". Ali kad malo bolje razmislimo, svjetski strucnjaci su se vec izjasnili zar ne ? Stay tuned
prevara @ 01:20 |Komentiraj | Komentari: 8 | Prikaži komentare
subota, kolovoz 19, 2006
Metodom koja se u americkim reklamama popularno moze nazvati "Prije & poslije" , analiziramo lazi i prevare g.Osmanagica vis-a-vis posjete Schocha i Dowel i njihovih zakljucaka.

1.

 PRIJE :

"...Sa posebnim zadovoljstvom Fondacija objavljuje vijest da će se čuveni svjetski geolog dr. Robert Schoch (SAD) priključiti istraživačkom timu i raditi na razjašnjenju misterije Bosanske doline piramida..... Posjeta američkih istraživača je samo jedna u nizu vodećih svjetskih stručnjaka koji rade na procesu međunarodne verifikacije geo-arheoloških istraživanja u Bosanskoj dolini piramida...."

POSLIJE :

"...Posljednjih nekoliko dana, u dijelu javnosti se intenzivno raspravlja o preliminarnom stavu dr. filozofije i parapsihologa Colette Dowell, inače asistenta geologa dr. Roberta Schocha, koji su boravili dvanaest dana u posjeti Fondaciji Arheološki park: Bosanska piramida Sunca i BiH.....
Inicijalni kontakt, iza kojeg je uslijedila posjeta, je došao od dr. Dowell u junu mjesecu...Semir Osmanagić je odlučio da će im biti domaćin koji će platiti i troškove boravka..."

Nas komentar : Primijetite kako u "Poslije" dijelu, Osmanagic istice kako su ovo dvoje freakova sami trazili da ih Osmanagic primi, premda na Schochovoj stranici jasno stoji da dolazi na poziv Fondacije! Naravno Osmanagic je istakao kako im placa troskove boravka, hm, vjerovatno nasom lovom koju je dobio iz budzeta.
2.

PRIJE :

"...Već nakon preliminarnih opservacija prof. Schoch nije krio pozitivne utiske, a detaljnije mišljenje je najavio  iznijeti nakog kompletnog snimanja terena i posjete piramide Mjeseca i tunela na Ravnama.....Na kraju obilaska prilaznog platoa piramide Mjeseca, američki geolozi su izjavili da je ova lokacija najimpresivnija dosad viđena..."

POSLIJE : 

"...U razgovorima s Robertom u vezi bosanskih piramida, iznio mi je svoja razmišljanja koja su upućivala na to da nema dovoljno argumenata za potvrdu kako je ova formacija nastala vještačkim putem. Mišljenja je da treba jos dosta rada da bi se ova teza potvrdila..."

Nas komentar : U jednom od ova dva segmenta Osmanagic ocito laze. Manje je bitno u kojem, bitnija je cinjenica da je voljan slagati radi promocije svog projekta.

3.

PRIJE :

"Doktor Schoch je doktorirao geologiju i geofiziku na Yale Univerzitetu, a predaje na Bostonskom Univerzitetu od 1984. godine. U svijetu je postao poznat nakon istraživanja egipatske sfinge i piramida sa Gize i utvrđivanja pravog datuma njihovog nastanka. Pisao je o podzemnim gradovima kod otoka Yonaguni u Japanu, kamenoj šumi Marcawasi u Peruu i drugim arheološkim lokacijama. Njegove knjige su svjetski bestseleri, kao na primjer: “Potraga za piramidom” (2005), “Glasovi stijena” (1999), “Putovanja graditelja piramida”(2003) i dr."

POSLIJE :

"S obzirom da je Fondacija otvorena za sve, sa zadovoljstvom smo prihvatili poziv da, na mjestu najvećeg geo-arheološkog istraživanja ove godine u svijetu, ugostimo i dr. Schocha.....Radi boljeg sagledavanja historije u Bosni i Hercegovini, njemu i Colette smo omogućili da posjete piramide Sunca i Mjeseca, kompleks tunela ispod Bosanske doline piramida, nova nalazišta u Gornjoj Vratnici i Bandolu kod Travnika, Daorson u Hercegovini i kamene kugle u Zavidovićima. Interesantno je da čak ni za kamene kugle nije rekao da ih je pravio čovjek nego je naglasio da nema geološkog objašnjenja za njih. Valjda tako funkcionira mentalni sklop geologa.U svakom slučaju, i ova posjeta je bila korisna, jer nas stavlja obojicu pred test: njega da pokuša shvatiti grandioznost ovog kompleksa, a mene da nađem načina da se ubrzaju napori na pronalaženju novih dokaza o postojanju piramida. Naš rastanak je bio vrlo srdačan i prijateljski. Pored razmjenjenih knjiga dogovorili smo se da dođe i iduće godine, u isto vrijeme, kako bi mogao pratiti progres geo-arheoloških istraživanja.

Nas komentar : Dakle, primijetite kako u prvom segmentu, Osmanagic velica Schocha, jer je valjda racunao podici tako i vrijednost svog nadriprojekta,a kad ga je njegov placeni jaran poklopio, onda je ocito druga prica. Slabo, slabo, decki! 
Pored toga, isti taj Schoch kojeg je Osmanagic velicao, sada bi po njemu trebao "shvatiti grandioznost" Osmanagicevog presmijesnog nadriprojekta.
Ocito je Osmanagic nesposoban prihvatiti jednostavnu cinjenicu da njegovih piramida jednostavno nema. Vec smo ranije isticali kako ce kad zavrsi svoj "obracun" sa domacim znanstvenicima, Osmanagic dobiti po usima i od stranaca od kojih je valjda najvise ocekivao . Znaci geolozi i arheolozi koji po Osmanagicu pojma nemaju su bh geolozi sa tuzlanskog Univerziteta, sarajevski arheolozi, americki geolozi (Schoch), evropski arheolozi(Harding, egipatski strucnjaci za piramide (Hawass).

Kako ono psihijatri zovu bolest sa ovakvim simptomima ? Megalomanija ?

Na kraju, ono sto je Osmanagic napisao o Shochovoj alien-nevjesti (premda mi se ista  osobno gadi) jednostavno nije tacno !
Osmanagic racuna na cinjenicu da vecina bh. populacije, osim sto nije voljna sama istrazivati informacije , nije bas u grupi poznavatelja engleskog jezika pa kaze :


"Što se tiče pisanja dr. Dowell, ona nemaju dodira s geološkim istraživanjima, već se fokusiraju na nebitne i neistinite stvari i nema potrebe da to komentiram. Ona spominje lažne izvještaje, umješanost politike, izbore, a BiH prikazuje kao nazadnu zemlju. Na nama je da se ne osvrćemo na ovakve, zlonamjerene komentare, da samo svojim radom i upornošću dokazujemo istinitost hipoteze te da, kroz Fondaciju, pokrećemo nove projekte na teritoriji čitave BiH. "

Dakle, Osmanagic je ovdje jedini koji laze. Kao prvo, on je taj koji ovu zemlju prikazuje kao nazadnu, tako sto uporno ponavlja kao papagaj da je jedino pozitivno iz BiH sto je izaslo u svijet ova njegova bruka od projekta. Ponovimo : desetine bosanskohercegovackih umjetnika, inovatora, inzenjera, znanstvenika vrlo uspjesno prezentira BiH na raznim medjunarodnim manifestacijama i vrlo je bezobrazno i omalovazavajuce reci da prije Osmanagica nista pozitivno nije izaslo iz BiH poslije rata. Pa da li vi piramidiotski kreteni uopce zivite u BIH ?
Drugo, koliko god mi odvratna bila ova Schochova zenska, valja reci istinu : zena je o BiH i bh. narodu napisala **sve najbolje** sto se moze napisati ! Osmanagic laze !


Stay tuned  - jer u nastavku komentiramo onog kvaziintelektualca i njegov tupavi tekst o piramidi (prepun semantickih i drugih  gresaka, dok je valjda pokusavao da zvuci pametno).prevara @ 16:55 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
ponedjeljak, kolovoz 14, 2006
Rekosmo vec puno puno puta kako se Fondacija i njeni celni ljudi vole praviti patriotima i proglasavati nepatriotima svoje neistomisljenike. 

Pretpostavljam i da su celnici stranke DNZ BiH  patrioti. Da vas podsjetim, to su oni ljudi koji su vodjeni svojom pohlepom za vlascu usli u otvorenu kolaboraciju sa cetnicima i borili se protiv regularnih jedinica Armije BiH na podrucju Bihaca. Ne zaboravite da je osnivac ove stranke i duhovni mentor njenog clanstva, popularni "Babo", Fikret Abdic OSUDJENI RATNI ZLOCINAC na izdrzavanju kazne u Republici Hrvatskoj, ciji je drzavljanin.

Postoje fotografije na kojima se vide neki od clanova sadasnjeg vodstva ove stranke zajedno sa zloglasnim "Crvenim beretkama", neposredno pred pocetak ofanzive koja je trebala slomiti otpor bh. patriota u tom dijelu nase domovine (I ne , kreteni piramidiotski, ne pitajte otkud znam - dovoljno je samo povrsno pratiti domaci tisak da bi se ovako nesto saznalo).


E zasto sad  ja ovo isticem ? Pa jednostavno, ovi su ljudi bili u posjeti Fondaciji i cestitali su g.Osmanagicu na njegovim naporima bla bla bla. Pored toga uputili su i nekakve poruke gradjanima BiH na cijem su nestanku vrijedno radili . No kad malo bolje razmislim, ovo nije ni tako nelogicno.  Oni koji su slijedili "Babu" su se isto tako vodili nekim porukama o zemlji meda i mlijeka, blagostanju preko noci itd itd. Cudo je sta  pohlepa moze uciniti od covjeka !

Vise informacija na :
http://www.dnzbih.ba/index.php?action=expand&id=30
Stay tuned


prevara @ 14:12 |Komentiraj | Komentari: 29 | Prikaži komentare
nedjelja, kolovoz 13, 2006
Kada brod tone, posljednji ga napusta kapetan , a prvi ga napustaju STAKORI . Tekst "novinara" rtv-visoko na temu pravdanja (i to nakon sto je po statistikama u posljednja 24h tri puta posjetio samo ovaj blog) necu ni komentirati - ucinio je to opet R : 

http://www.r.bloger.hr/post/i-on-se-vadi/54075.aspx

Ali moram istaknuti jednu izrazito glupu recenicu u cijelom tekstu "novinara" Jazica : "Semir ima karizmu i može u Visoko dovesti predsjednike država, ambasadore, najveće medije (ni na Olimpijadi ih nije bilo toliko),"

Eto, ko zna bilo sta o zivotu, sportu i Olimpijskim takmicenjima , zna kakvu je nevjerovatnu glupost izvalio "novinar" rtv-visoko.

Stay tuned
prevara @ 17:58 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
subota, kolovoz 12, 2006
A pocinju i prvi pokusaji pranja (bivsih?) piramidiota od odgovornosti zbog izazivanja i podsticanja masovne histerije, proglasavanja skeptika i znanstvenika nepatriotima, pozivanja na linc neistomisljenika (inace, po KZ FBiH kazneno djelo), omalovazavanja bh. znanstvenika koji su pod teskim  uvjetima u ratu sacuvali bh. kulturno naslijedje pred agresorom (dok se "Uncle Sam"  baskario po plazama Ecuadora)   itd itd :

http://r.bloger.hr/post/interesantan-mu-covjek/53786.aspx

http://www.piramida.bloger.hr/post/lupanje/53757.aspx
Stay tuned

prevara @ 15:50 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
petak, kolovoz 11, 2006
Pa ukratko, ako sumiramo ono sto je receno izmedju redova na http://rtv-visoko.ba/news.php?readmore=121 :

1. Osmanagic i njegova ekipa su skupina sanjalica

2. Osmanagic i njegova ekipa su na nivou djeteta starosti 5-7 godinaStay tuned

prevara @ 21:48 |Komentiraj | Komentari: 10 | Prikaži komentare
Osmanagicev jaro, alternativac i jebivjetar,Dr. Robert  Schoch je napisao nesto o svojoj avanturi u BiH, u koju je dosao na Osmanagicev poziv
Vise detalja za par sati 

Stay tuned 
prevara @ 21:07 |Komentiraj | Komentari: 0
četvrtak, kolovoz 10, 2006

G.Osmanagic se opet druzio sa lokalnim uposlenicima u visockim medijima :

"...Kao indikativno je podcrtao činjenicu da udarcem čekića u ploče u jedan od zidova bunara, može da se prenese zvuk i vibracije koji se prema istraživačima čuju na drugoj strani doline, koji je nekih stotinjak metara od tog lokaliteta. Ponudili su i pretpostavke da se ispod površine zemlje kriju galerije ili prostorija..." (www.rtv-visoko.co.ba

A da ponude objasnjenje u sta su utrosili nasu lovu i zasto rade i dalje na tom lokalitetu premda im je to zabranjeno zakonima BiH?

"Ja sam u svojim knjigama i pisao o tim elitnim                               organizacijama, ali ukratko Semir Osmanagiæ nije  clan "Masonske lože". (www.visoko.co.ba)

G.Osmanagic je jos nesto pricao o tome kako njega kolumnist "Slobodne Bosne" povezuje s masonima. Citao sam tu kolumnu u kojoj ga g.Filipovic spominje u jednoj jedinoj recenici, i covjek nije ni spomenuo ni iz daleka masone, vec je samo Osmanagica nazvao sarlatanom. E bila bi vijest procitati da g.Osmanagic demantira kako je sarlatan u znanosti, a da pri tome ne pljuje po onima koji su za razliku od njega stvarni Dr.sci.

"Ja to samo ignoriram, sva ta negativna energija, sve te uvrede, sva ta podmetanja odbijaju se od mene i od Fondacije i vracaju se onima koji iz raznoraznih motiva ne žele dobro ovom projektu". (www.visoko.co.ba)

Yeah right, ali zanimljivo politicku podrsku i lovu guta kao kakva crna rupa. A ova negativna energija, to mu ga dodju kao one cestice blizanci koje se odbiju od ruba crne rupe, zar ne ?


Zanimljiva je fasciniranost g. Osmanagica zavjerama i masonima. Jos davno smo pisali o tome na ovom blogu (http://prevara.bloger.hr/default.aspx?id=952) .

Pa evo par citata iz njegovih, (kako moj prijatelj R rece : "u nedostatku bolje rijeci") , "knjiga" : 

"...Ozbiljna studija o masonima pokazuje da je rijec o konspiracijskoj organizaciji jos od antickog starta sa Nimrodom i planom o "svjetskoj vladi". 

"...Korijeni "slobodnog zidarstva" su u drevnom Babilonu i Egipatskim skolama misterija. Pet hiljada godina kasnije jedan od najvise rangiranih masona (32+ stepen) , George Bush Stariji, se moze sresti na njihovim sastancima u Houston-u. Americki Kongres nepodijeljeno podrzava sintagmu o "Novom svjetskom poretku" i sa Republikanskog (pretezno uticaj francuskih masona) i sa Demokratskog (britanski masoni) kraja..."

"...Dnevno se procesi svode na kontrolu i usmjeravanje svih formi novih tehnologija; pokriveni su i sakralna geometrija, hiper-dimenzionalna fizika ili, pak, NASA..."

Pa sumirajmo dosadasnje medijske istupe g. Osmanagica :"Blah,blah,blah,yadda,yadda,yadda"
Stay tunedprevara @ 23:32 |Komentiraj | Komentari: 10 | Prikaži komentare
srijeda, kolovoz 9, 2006
Ovih dana Fondacija nam je strasno popularna u medijima : 

http://www.pincom.info/bih/opsirnije.asp?ID=40897Cak i tradicionalno nezainteresirani-za-svoj-posao bh. novinari su poceli da se bude i stidljivo da se bave ovom temom na nacin koji ne podrazumijeva suhoparno prenosenje priopcenja Fondacije. 

E, pa uzdravlje!

Stay tuned
prevara @ 22:10 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
Evo kako su "veliko saznanje" o nepostojanju piramide i Fondacijinim PR manipulacijama, (koje smo mi od samog pocetka imali), prokomentirali neki od posjetitelja Schochovog i zenske mu bloga :

......

Dear Colette,

I have been reading about these "pyramids" for over a year now, and I have to admit, at first I believed that there is something. Now as time is passing by, I can see that the whole thing is just one big charade.

I feel bad for local people there, who worked really hard, hoping to discover something big. They are deceived by a big promise, not only promise of big discovery, but also promise of something that lacks in Bosnia, hope for better future.

The girl who posted before gave her view of the whole thing, and I respect it, but I must say, it’s wrong at many levels. She lives abroad, and as she said, she visits once a year, and probably even then doesn’t read news papers, or talks to people who know more than a "regular Joe".

Bottom line here is that Sam and rest of the crew were deceiving these people. No question about it.....I don’t believe that volunteers purposely cut parts of the hill, to make it look like a pyramid, but im almost certain that Sam, and others from this "archeological foundation" (of fraud, I must add), did point to those volunteers which parts to cut, and how. And if you look at pictures, on almost every picture, there is Sam coordinating excavations, and ordering which parts should be dig out, cut, etc..


.......Dear Colette and Robert,

Thank you for visiting and investigating our big dream. I'm very sad about your foundings.

As I saw it few days ago I can not think but there is something man made over there. Maybe not the pyramides. Isn't it something else?

I am sorry to say but can not beleve that few people who worked on it (volunteer) were able and were willing to make the pavements themselfs to convince the others as you suggest in your writing. I talked to them in my native language and could not hear and feel nothing else but a big excitement and a real belief. I see you take an important place in the world of geologists and archeologists but please don't say this kind of things before having a real proof of this beeing done. I don't belive this happened.

I realy understand you have been mislead and found out the things that were incorrect like those scripts in one of the tunnels. And that you are now being suspicious about everything I can understand.
Things like people with professional equipment without good papers not getting in these countries happen. This world is little bit different than USA or EU and these things happen. Does not seem strange to me and is at least something that often happens.

.............

Submitted by Ronald1 on Tue, 08/08/2006 - 2:58pm.

Hello Colette and Robert,

From the very beginning of this 'project', I was a 100% sceptic. When I saw the first pictures of the manipulated 'steps' on the so-called 'Pyramid of the Moon', my scepticism still grew ..... The famous 'runes' are recent. Well, this is all very sad. Try to make your final report for the sake of the people who believed in Osmanagic, the Foundation and the 'pyramids' to make them see the truth, and forget the whole hoax.

Kind regards,
Ronny.............

Submitted by argosfalcon on Sun, 06/08/2006 - 2:56am.

As an American archaeologist I just wanted to thank you for reporting what you saw and found no matter what. Some may see this as a sideshow but It appears that it has been investigated fairly and I await the conclusion to be posted. So from the great southwest I say stay cool, and keep on saying what you belive.

...............

Submitted by Xibalba on Tue, 08/08/2006 - 12:39pm.

Hey Collette and Robert,

be careful what you write. Make sure you're back in the safety of your own homes before writing anything that might trample on someone's 'new economy'.

Money can be a very powerful motivator for 'making' people keep quiet.

............

(preuzeto sa www.dailygrail.com)
prevara @ 20:20 |Komentiraj | Komentari: 0
prevara @ 18:04 |Komentiraj | Komentari: 0
Njemacki penzioner, Christian Schwartz-Schilling, trenutno u BiH na nekakvoj visokoj funkciji ( sa koje bas puno i ne radi, ili mi te rezultate ne vidimo ), odlucio je da sa gradjanima BiH podijeli trenutak svog prosvjetljenja : 

"...bla bla bla piramide vizionari skepticni naucnici bla bla bla..."

Sto se tice onih prizemnijih, vijesti iz zemlje : dragi gradjani BiH, Vas zivotni standard je i dalje medju najnizim u Evropi, za put do najblize zemlje - clanice EU budite spremni na sate maltretiranja u redu za vizu, nasa vlada je ove godine ulozila 0% GDP u znanstveno-istrazivacke projekte.

Osim toga, vlada ljubazno nastavlja finansirati suludi projekt piramida, dok vi jedva prezivljavate.Stay tuned

prevara @ 17:21 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
ponedjeljak, kolovoz 7, 2006
Ponavljamo nas prethodni poziv za dostavljanje strucnih referenci ( pratimo cirkusovo recikliranje starih dokumenata) : 

http://prevara.bloger.hr/post/poziv-za-navodjenje-strucnih-referenci/3937.aspx


Stay tuned i  kako to rece ona Schochova zenska : 
but, well, how can I say it? So far no scientific evidence of a pyramid...." 

 

 

prevara @ 23:20 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare

Onaj jebivjetar Schoch i njegova hippi zenska su svojim prijateljima u USA javili svoje misljenje : 

Bosnian 'Pyramid' Not Man-Made
http://www.dailygrail.com/node/3435

A neki od posjetitelja foruma dailygrail su to ovako protumacili :

We survived Erich Von Daniken's shinnagins, we can survive this. Keep an open mind, but don't leave it too wide open that people like Semir Osmanagic will throw a lot of rubbish into it.
...


This is an especially interesting finding, since neither one of you are in what might be called the "professional sceptic" camp.
...
Cini se da je od svih alternativaca-jebivjetara Osmanagic posljednja-rupa-na-svirali-alternativac-jebivjetar.
Imaju li nesto bolje od starog Nukickinog izvjestaja ?

Stay tuned

prevara @ 18:54 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
nedjelja, kolovoz 6, 2006
Kako mi koji smo proveli rat u BiH, i davali svoj doprinos odbrani domovine od velikosrpske agresije,  bas i ne volimo da nas razni putopisci, posebno oni koji su hodali po svijetu u periodu 1992-1996 i poslije, dok se ovdje vodila odsudna bitka za sami bioloski opstanak bh. nacije i ocuvanje  politicko-pravnog legitimiteta bosanskohercegovacke drzave, nazivaju antipatriotama i slicnim denuncijatorskim terminima, odlucili smo svoja saznanja o granicama koje je fondacija sprema preci da bi dosla do svjezeg priliva novca, podijeliti sa medijima : 


  http://bljesak.info/modules.php?name=News&file=article&sid=34435

http://www.24sata.info/portal/pregled.php?ArtID=19484


http://www.mostar-x.info/index.php?option=com_content&task=view&id=4311&Itemid=68
Stay tuned


prevara @ 15:02 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
Kako se cini, pozivanje Schocha koji je trebao potvrditi Osmanagiceve tvrdnje, ce biti najveci autogol kojeg je sebi dao.

Zapazanja hippy zenske sto je dosla sa Schochom, zapocinju sa opreznim distanciranjem :

"...you must see for yourself or be an educated geologist to see how the strata folds and the layers they are calling pavement are of natural stone and not man made block. I hate to break the news like this, we were hoping to send more photos but find it very difficult."

"...The angle of the Pyramid taken from the air was to show the other sides that are not shown, as the only side that really looks like a pyramid is the only picture that is usually portrayed..."

"...We have been to the top and looked hard for any evidence of man made or another involvement of ancient origin, and we are not finding it. We have not talked to Sammie about this yet as he is in Croatia right now..."

Nakon toga, zapazanja postaju puno direktnija :

I-"Kako da Vam priopcim,NEMA PIRAMIDE" :


"...We do not know what to think – well, we do, but do not know yet how to express it without hurting anyone or taking away from any persons’ dream. There will need to be more evidence somewhere to make me believe it is an ancient pyramid, and I will speak little for Schoch, but he feels the same – we have many samples, none of which are showing ancient man made intervention to create a pyramid. "

II- "Mozda bi psihijatar mogao dati neke odgovore , jer kako ste do vraga ovdje vidjeli piramidu?"
"...I
was thinking of the Rorschach test or however you spell it, one person can see one thing and another a very different object form the same picture, but when you use scientific methodology and really understand geology, fault lines, plastics, clay, sedimentary rock, bedrock, breccia ...on and on...you begin to see how time has created a weird picture form one die that can be interpreted as a pyramid, but, well, how can I say it? So far no scientific evidence of a pyramid...."

III-"Stoka ostaje stoka i uvijek slijedi vodju,premda NEMA PIRAMIDE"

"... many people who do not understand what is going on, but are just going with the flow. I am so glad I have been able to see for myself. I will have to wait and write an article – I have taken many pictures. There are many people who believe, many people who know what is going on, but go along with it as it helps the economy. I feel very sad. I feel bad to break the news that maybe there is no pyramid...",

IV-"Prica o piramidi je cista manipulacija s ljudima"

" I now know, and I feel terrible for the many people whom I must be responsible for easing them into another form of future hope to put their heart into."

"V-Geoloski izvjestaj nema veze sa stvarnim stanjem"

"The tunnels, well, as I told you I had received a report before I left...well the report was not true, I do not know why that geologist would write a false report. I would have never gone into the tunnels if I would have known what they were really like, they could have caved in man times and I told Sammie about the problems with the report, but he had never received it as he told me. So I wonder why would I be sent a false report or a report that does not match up to what the tunnels really are. I will not go into them again, although it was worth the experience, but very hard. I got some video of it."

"VI-Superupitnik, odmori malo sa pitanjima o kamenju,majke ti"

"Also, the inscriptions, the letter E on the famous rock that as found in the tunnels. Well, sorry to tell you this, but those inscriptions were not in the tunnels on that rock initially, I spoke many times with the geologist who first entered those tunnels and found the rock and was in the tunnel many times – those inscriptions were never there, then one morning they just showed up. Now there are more. So, the inscriptions that are on that rock are not true. I hope for the people who thought and wished them to be evidence of some ancient language understand that I am not trying to hurt any one, I am telling the truth. "

"VII - Iznenadjenje - ovdje ima puno PREVARA"

"There has been many deceptive happenings here I have become aware of through my investigations. I am to write that up, Robert will write up the geology. I help with half of the geology by pointing things out I see and then I photograph and assist and such, and then discuss and interview. I have talked to many people, so I know quite a bit now."

Puni sadrzaj mozete procitati na http://www.dailygrail.com/node/3434

Dakle da sumiramo stavove Osmanagicevih gostiju :

1. Nema piramide
2.Nema piramide
3. Nema piramide, a neko je tu pricu prodao lokalnoj populaciji
4. Nema piramide, a oni osjecaju griznju savjesti zbog 3., za razliku od Osmanagica & co.

5. Dzabe smo hodali po tunelima, jer za razliku od onog sto je napisano u Nadijinom izvjestaju, radi se o prirodnim strukturama (ups, vrijeme za cijepanje diplome,huh?)

6. Kojekakvi zapisi po kamenju se pojavljuju PREKO NOCI

7. "Ovdje se nesto cudno desava"

Naravno, Osmanagic i njegova ekipa ce ovo presutjeti, ali mi cemo na sva zvona udariti finalni izvjestaj Schocha i njegove hippy zenske.

Stay tuned

prevara @ 08:56 |Komentiraj | Komentari: 52 | Prikaži komentare
subota, kolovoz 5, 2006
prevara @ 19:18 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
prevara @ 10:56 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
četvrtak, kolovoz 3, 2006
Blize se izbori, a samim tim i prilika za politicare da zarade jos jedan nezasluzeni mandat i jos 4 godine hladjenja muda na dobro placenim pozicijama. Govorite o foteljasima ? Eto vam jednog tipicnog! 

Lik je negdje u rangu onog Nikole Spirica i ako se ne varam isto tako je promijenio 4 ili 5 partija , sve u borbi za poslanicku klupu.
Ono sto je neshvatljivo u nasoj zemlji jest da ovakvi likovi zapravo imaju obraza uzimati sebi za pravo da nesto tumace. Jedan obicni beskicmenjak koji bi da nije u politici vjerovatno krepao od gladi, jer osim demagoske price i lobiranja nije sposoban uraditi puno vise, molim Vas lijepo, uzima sebi za pravo tumaciti za sta bi se trebali usmjeravati resursi ove drzave. U medjuvremenu, ljudi ove zemlje kojima je stvarno potrebna pomoc (npr. lijecenje u inozemstvu) su prisiljeni novac skupljati humanitarnim koncertima i telefonskim pozivima ! A
Svima onima koji predstavljaju Osmanagica kao  bosanskog mesiju, pa tako i ovom idiotu Avdicu treba dobro utuviti u glavu dvije stvari : 

1. Osmanagic NIJE poreski obveznik BiH. Mi iz APWR-a jesmo. Znaci imamo vise prava da pricamo cak i o njegovom suludom projektu koji se odvija na teritoriju moje zemlje od njega

2. Osmanagic NIJE NIKAKAV  ISTRAZIVAC. Radi se o liku koji vrlo vjesto uzima lovu, dok svoja turisticka putovanja predstavlja kao ozbiljan istrazivacki rad.

U ovoj zemlji mnogo ljudi ne moze zadovoljiti svoje *elementarne* potrebe. Po posljednjoj statistici imamo 31% nezaposlenih (od kojih vecina u tzv. aktivnoj dobi 25-50 godina) . Imamo smijesan vanjskotrgovinski bilans, nikakve znanstveno-istrazivacke fondove i nesto malo industrije i nula infrastrukturu. I pored toga svega, vi to malo budzetskih sredstava bezobrazno usmjeravate u ovakve nadriprojekte? 
Ovo me previse podsjeca na Mariju Antoinettu i njeno "Jedite kolaca, ako nemate hljeba" upuceno masi, koji dan prije nego ce je giljotinirati.


Stay tuned

Update : Idiot i njegova prica


prevara @ 21:02 |Komentiraj | Komentari: 13 | Prikaži komentare
prevara @ 20:56 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
utorak, kolovoz 1, 2006

A predmet danasnjeg  ismijavanja su nekakva djeca iz nekakvog fan cluba 


"...bio i gospodin iz Engleske, koji je donirao 50 000 KM, Fondaciji "Arheoloski park". Veoma bitno pomenuti, tu se našlo, "svake hvale vrijedno prisustvo preko 40 rudara-volontera iz Banovića, koji su nakon odrađene treće smjene" došli u Dolinu piramida, da pomognu iskopavanja. Primjer, koji moramo slijediti..."

 A primjer rudara su slijedili ovako :

"...Slijedio je zasluženi, već organizovani ručak (roštilj) u
"Planinarskom Domu", koji se nalazi u blizini (2km udaljen od prvih iskopina). Gospodin Osmanagić je bio naš počasni gost, i uspjeli smo ga zadržati za nas neočekivano dugo
...."

Ostatak gluposti procitajte na http://piramidamjeseca.blogger.ba/arhiva/2006/07/24#358768

Ova djeca , izgubljena u naturenom im provincijskom nacinu razmisljanja tako nece vidjeti stvarne spomenike kulture u BiH i u drugim zemljama svijeta, e ali ce zato vidjeti najvecu ublehu na Balkanu jos od one kad je Milosevic Srbima obecao svedski standard i prosjecne place od po 10,000 KM. Stoga, molimo sve zemlje s kojima BiH ima vizni rezim da razmotre njegovo ukidanje jer nam mladi poludise, kako se vidi iz gornjeg primjera. Ozbiljno !


Stay tuned


prevara @ 21:37 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
1
Add to Technorati Favorites
Index.hr
Nema zapisa.