"Friends of Dr.Blagoje Govedarica"
Piramidalna prevara
Brojač posjeta
463877
Update
Nema zapisa.
Izdvojeni postovi
RSS Moj RSS
Blog - kolovoz 2007
srijeda, kolovoz 29, 2007
Jer cete kitu zaraditi na suvenirima sa "piramide" :

"...Vlasnik multinacionalne kompanije SAI George Heng je, nakon razgovora sa Semirom Osmanagićem, odlučio poslati svoj poslovni tim u BiH da prouči uslove za izradu i plasman kvalitetnih suvenira na temu bosanskih piramida. Inače, njegova kompanija radi ekskluzivne suvenire za naredne ljetne Olimpijske igre..."

Toliko o razvoju lokalne ekonomije temeljem prodaje suvenira.

prevara @ 22:54 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
prevara @ 18:21 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
utorak, kolovoz 28, 2007
Prije svega mora imati ime i prezime i mora biti opšte poznat prije nego postane načelnik. To treba biti čovjek ili žena koji-a su napravili nešto u životu i kojima funkcija načelnika u jednom ili dva mandata neće biti najveći životni uspjeh u biografiji. To ne smije biti čovjek izabran po sistemu minder politike ili po sistemu matemetičke igre broja birača sa seoskog, odnosno gradskog područja .....

...Načelnik mora biti "mangup" u svakom smislu te riječi, mora biti faca, mora se znati obući, mora koristiti fond riječi veći od tri, kada dođe negdje na prijem moraju njemu prilaziti da se pozdrave...

....Treba nam neko ko će konačno jasno i precizno obilježiti one koji su nas uvalili u tzv. bošnjački projekat "Visočki aerodrom", neko ko će dovesti ljude i kvalitetno afirmisati prodaju Weme, riješiti pitanje "Visoko Gasa", dovesti investitore u grad, a pri tome ga zadržati visočkim, napraviti kvalitetnu saradnju sa Kantonalnim ministarstvima i Premijerom, itd, itd...

A da li možemo iznjedriti takvog?


Na osnovu tekstualnog opisa, APWR je predlaze  potencijalno idealnog kandidata za gradonacelnika Visokog , covjeka koji poznaje mnoge svjetske politicare, i moze da poveze Visocane sa premijerom ( malo slovo "P" -  Jasarspahicu, sjedi, jedan !):


Veliki vodja :  "Definitivno vjestacke strukture". Osmanagic: "Baaaznian piramid valii"


prevara @ 16:43 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
nedjelja, kolovoz 26, 2007
prevara @ 16:35 |Komentiraj | Komentari: 0
prevara @ 15:16 |Komentiraj | Komentari: 0
petak, kolovoz 24, 2007
Zasto ekipa S.Osmanagica, koji tvrdi da sve ovo ne radi radi para, vec odavno nema nikakvih konkretnih "vijesti" na svojoj stranici ? Pa tu nema vise ni price o onim "kotrljajucim megalitima"! O cemu se radi ? Moze li biti ipak da se ceka na onih 200,000 KM ?!
Stay tuned
prevara @ 19:32 |Komentiraj | Komentari: 0
utorak, kolovoz 21, 2007
Visocka dolina piramida je uistinu predivno mjesto, prepuno vibrirajuce energije, energetskih praznjenja, kamenih kugli, plocica radjenih ljudskom rukom i najvaznije od svega raznih misterija. Ove misterije pokrivaju razna podrucja ljudskog interesovanja, najvaznija od svih su naravno ona Chuckyjeva "ko , kada i zasto", no postoje i neka druga, malo pragmaticnija i operativnija . Ova pitanja nisu tako uzvisena i intrigantna, no razmisljanje o njima omogucuje covjeku da bolje razumije prirodu ovog najveceg projekta u svijetu 2006, 2007, a akobogda i reis dovoljno naklanja i 2008. godine !

Pa krenimo redom

Misterije visocke doline piramida
by Rasim

1. Kako Semir Osmanagic koji je zavrsio studije politologije i ekonomije moze odredjivati koji je arheolog i/ili geolog strucan da radi svoj posao ?

2. Kako Hrvoje Zujic drzavljanin RH,ovlasteni inzenjer elektrotehnike br.222 i samoproglaseni "arheo haker" moze dolaziti u BiH da radi na "istrazivanjima" piramida, bez RADNE DOZVOLE?

3. Kako je Visnja Dobric, drzavljanka RH,dipl.ing.gradjevine, prosle godine dolazila u BiH i vodila radove iskopavanja BAGEROM (na podrucju moje kulturne bastine) , takodjer bez RADNE DOZVOLE?

4. Na kojoj se tehnologiji bazira patent srpske kompanije "Aqua Mundi" i gdje se moze naci tehnicko objasnjenje rada njihovog proizvoda ? Zasto se na slikama koje su objavljene na stranici fondacije svojevremeno, vidi suvlasnik ili uposlenik te kompanije kako vrsi "istrazivanja" metodom koja neodoljivo podsjeca na RASLJARSTVO? Eh, da, da li su za ta istrazivanja dobili dozvolu od drzave BiH (geolog mrak je spominjao neke trice i kucine oko registracije za specijalizirane djelatnosti ) i da li su dobili RADNE DOZVOLE ?

5. Semir Osmanagic je vise puta , na pocetku "projekta" , naglasavao kako on ima 15 godina iskustva u istrazivanju piramida i cak je predstavljan kao arheolog-amater.
Koja je on to u tih 15 godina arheoloska iskopavanja obavio ? Koje je znanstvene radove objavio ? Zasto se njegove knjige kod izdavaca koji ih je izdao vode kao PUTOPISI a ne kao ozbiljna znanstvena literatura ?

6. Zasto Semir Osmanagic optuzuje zavjeru elita za probleme sa svojim projektom, a u isto vrijeme prima predsjednike, premijere, ministre, poslanike i druge predstavnike vlasti ?

7. Kakva je uloga Semirovog oca , Murisa Osmanagica u promoviranju projekta ?

8. Ako cijela prica nije shema za maznjavanje novca, zasto pored dobijenih dozvola za rad, fondacija ne radi nikakva istrazivanja na povrsini , dok istovremeno novinari naklonjeni Fondaciji (ne znam za$to) objavljuju huskacke tekstove o raspodjeli dodijeljenih 200,000 KM za obnovu starog grada Visoki ?

9. Semir Osmanagic je obecao na pocetku projekta da ce se vec u ljeto 2006 godine(!) moci vidjeti zidovi "piramide" iz Visokog. Zasto se ne vide ?

10. Zasto Fondacija ne predoci precizne racune za utrosena sredstva koja su im do sada dodijeljena iz budzeta, drzavnih firmi, te privatnih donacija ?

11. Ako je fondacija otvorena i puna argumenata , zasto se boje nekoliko blogova koji pisu o svemu ?


Vase eseje na ove misterije visocke doline piramida mozete ostavljati u komentarima ili na moj mail !Stay tuned
prevara @ 22:45 |Komentiraj | Komentari: 9 | Prikaži komentare
Kao ljubitelji skracenica i nerazjasnjenih fenomena, na pr. kako politolog sa magisterijem iz ekonomije moze tumaciti arheoloske fenomene, uvodimo, radi lakseg pracenja idiotskih komentara fondacije ( od kojih su oni najbezobrazniji i najuvredljiviji obicno NEPOTPISANI -how convenient! ) , uvodimo skracenicu ORKS ciji je smisao ukazati na recenice koje u svom kontekstu sadrze kontradikciju. Takodjer smatramo da ce se lijepo uklopiti sa onim njihovim "mister-iii" ORBSovima.
Ako jos niste culi za ORBSove :

Otiđi na GOOGLE i napiši Orbs pojave. Vidjećeš stvari koje ce te iznenaditi. Ako budeš napisao malim slovima dobićeš Google na Hrvatskom jeziku


Vodeci se nesluzbenim credom autora i saradnika Fondacije, "pisi puno, i ne osvrci se na oponente i smisao toga sto napises ", smatramo da ce nam ovaj novi termin omoguciti da na jedinstven nacin tretiramo sve debilizme Fondacije.

Licno sumnjam da Chucky, dipl.ing masinstva, napisa ORKS ove sedmice kao iskusni APWRovac prepoznajem njegove legendarne provale , izvale , budalastine i debilizme !

"...Nejaka bh. naučna misao je pokazala da su ljudi njihova najslabija karika. Nekolicina agresivnih arheologa i geologa se povezala sa nekoliko kolega u Evropi i SAD..."

Kako nejake naucnike mogu prihvatati njihove kolege u znanstvenim velesilama EU i USA ? JE li tu nekome nesto nelogicno ?

No, moguce je da je pravi razlog zapjenusanih tekstova isfrustriranih kompleksasa saradnika fondacije, kojekakvih rasljara , kvakva-mundija i arheofakera taj, da jos nema habera o onih 200,000 KM !Stay tuned
prevara @ 22:16 |Komentiraj | Komentari: 0
ponedjeljak, kolovoz 20, 2007
Dok cekamo Hrvojevu mrtvu liniju, ili deadline kojeg je najavio geolog-mraku za danas, tj. ponedjeljak, podsjetimo se jos jednom, kako je ucinio krivicna djela ucjene i namjere prevare suda :


Pročitaj kompletan post
prevara @ 15:34 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
subota, kolovoz 18, 2007
Prvi dio

Drugi dio

Receni AntiProrok , kako javljase Uhode, bje prava suprotnost Proroku i njegovim vizijama !
Gdje Prorok vidje srecu i napredak, AntiProrok vidje samo puku obmanu.
Kad bi  Prorok objavio novu viziju , AntiProrok bi je pobijao , sluzeci se crnom umjetnoscu, u ono doba znanom kao Baconovi postulati moderne znanosti. Na sam spomen tih i Bogu mrskih rijeci, posten bi se sljedbenik Prorokove Crkve sablaznuo, i onako kako je poucavala crkvena Dogma, odmah bi zatvorio svoje srce i um za bogohulne AntiProrokove tvrdnje.
AntiProrok ne birase niti sredstva niti nacine da obicnu pastvu obrati od pohodjenja Prorokove Crkve, te  bi  cak i slao za ono doba cudne letece spodobe  na one koji se ne odrekose Prorokove vjere, a najvise je volio ovim spodobama progoniti ponajboljeg apostola, Hrvoja.

No napori njegovu bjehu zaludni!

I Prorok bje zadovoljan, kad vidje kako vjerno njegova pastva slijedi njegov glas, i spozna da AntiProrok nema puno sebi vjernih , sem medju onim  koje i vlastela, i svecenstvo i obicni narod smatrahu ludim i bolesnim, zbog njihove zaludjenosti skolastikom i knjigama a takvih je u Drzavi familije izet-begova i tako  bilo veoma malo, jer izet-begovska gospoda ne smatrahu skolastiku veoma bitnom.
Prorok je nastavio dalje propovijedati Rijec a apostoli njegovi tumacise i davase doprinos sirenju rijeci , svako na svoj    nacin.


I tako  prodje proljece i ljeto u Drzavi izet-begovske vlastele i svecenstva...


(Nastavice se....)
prevara @ 22:18 |Komentiraj | Komentari: 0
Quick update:

Nakon R-a, predjoh i ja magicnu granicu od 100,000 posjeta .
Nije lose za par "blogova koje niko ne cita", zar ne? :)
prevara @ 21:52 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
Zoka & Hrvoje, tj. Pinky and the Brain , kako cemo ih povremeno zvati na ovom blogu, su dobili , nakon prezentacije na francuskom, i svoju prezentaciju na engleskom jeziku !.

Mala molba za APWR fanove. Prosirite rijec o prijetnjama koje je APWR + saradnici dobijao od ovih rasljara. Pisite medijima, saljite linkove na Usenet, objavite to na svojim blogovima , dijelite linkove u IM konverzacijama. Ne dopustimo da ovo prodje nezapazeno ! Otkrijte svijetu pravi karakter otvorenosti Osmanagica i njegovih suradnika !!

Stay tuned
prevara @ 11:09 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
petak, kolovoz 17, 2007
Najpametniji covjek Osmanagiceve fondacije, ovlasteni el.inzenjer i samoproglaseni arheohaker H.Zujic (poznat i kao Mozak svih mozgova) , pred brojnim auditorijem APWR-a otkriva samo za vas, svo bogatsvo svog talenta za primitivizam, kriminal i nepostivanje bh. drzave ! Uzivajte u probranoj selekciji Mozgovljevih finih komentara, poslanih u sirem kontekstu prijetecih i uvredljivih mailova APWR-u, a sve u cilju sinhroniziranog pritiska na APWR i suradnike, kao jedinu kontinuiranu opoziciju pretvaranju Bosne i Hercegovine u svojevrsni Disneyland mutikasa, idiota, prevaranta, rasljar...pardon..."radiestezista"...


*** Mozak svih mozgova I ****

"...Namjerno sam Vam poslao, a nikad nisam bio pametniji nego sad...."

"...Zato Vi ne možete razumjeti moje članke, ne razmišljate inženjerski..."

"...Materijalno sam situiran i nemam obraza od Semira tražiti bilo kakve novce za moje utrošeno vrijeme dok radnicima Fondacije kasne plaće..."

"...Za sve treba vremena. Nije to 2+2=4. Ovo je sve prešokantno. Tehnologija bolja od današnje!Arheolog nikada ne bi shvatio da je megalit K-1 mapa postrojenja klima uređaja..."

(Hrvoje Zujic,samoproglaseni ARHEO-HAKER u  selekciji najboljih mailova APWR-u)

***Mozak svih mozgova II ***

"...Istražujem zlato u BiH tako da stavim kažiprst u nosnicu, zakrenem kažiprst i vadim rudu van.
Na žalost još nisam našao zlato.
Iskreno mi je žao ako sam time prekršio bilo koje pozitivne zakonske propise BiH na koje se pozivaš...."

"...Baš pravo bosanski primitivno..."

"...Imam licencu ovlaštenog inženjera elektrotehnike koja vrijedi više od magisterija i doktorata.

Imam sina od 8 godina koji je pametniji od svih vas.
On bar zna da ima piramida...."

"...Imam licencu ovlaštenog inženjera elektrotehnike koja vrijedi više od magisterija i doktorata..."

***Mozak svih mozgova razotkriva APWR***

"...Što se tiče vesele ekipe APWR, počinili su više krivičnih djela klevete koji su lako dokazivi na sudu.Billy Rae kreator je uvredljivog sadržaja na spolnoj osnovi.Samo je pitanje dana kada će početi sa uvredljivim sadržajima na nacionalnoj i vjerskoj osnovi....""...Moj odvjetnik će sastaviti tužbe, a APWR će onda morati dokazivati svoje tvrdnje...."

***Mozak svih mozgova uci sa koliko se nula pise milijarda (1e9 u inzenjerskoj notaciji)***

"...Inače, taj moj odvjetnik zastupao je MAGNAT d.o.o., jednu od mojih firmi,u parnici protiv firme koja ima godišnji promet od preko 2 000 000 kn! (6 nula, op.Billy Rae)
Da, dobro ste pročitali, DVIJE MILIJARDE KUNA! (1 mlrd=1,000,000,000,op. Billy Rae).."


***Mozak svih mozgova ide na marendu***

"...Sve vas ćemo jednostavno pojesti za doručak..."

***Mozak svih mozgova ne mari za bosanske zakone***

"...Što se tiče prijetnje inspekcijama, baš me briga...."

"...Inspektor uopće ne može shvatiti o čemu govorim, a kamoli da to još stavi smisleno na papir...."
***Mozgova posljednja ponuda***

"...POSLJEDNJA PONUDA:

Uklonite sve blogove APWR i GEOLOG-MRAK zaključno do 10.08. kada se vraćam sa putovanja...." (Billy Rae : formatiranje je preneseno doslovno iz Mozgovog maila)

"...Ukoliko do tada ne budu eliminirane baš sve stranice, od prve do zadnje,tužiti ću vas sve jer sam isprintane pojedine WEB stranice ovjerio kod notara po nalogu mog odvjetnika..."


***Mozak  pravi magarca od sebe i ucestvuje u APWR-ovoj zajebanciji ***

"...Smatrajte da smo se nagodili.
Tužbe obustavljam protiv 4 člana APWR-a.
Moj odvjetnik čuva svu dokumentaciju do nastupanja zakonske zastare u svom uredu za slučaj da prekršite dogovor....""...AQUAMUNDI i ja smo mu ponudili okladu 2 X 100.000EUR da testira njihov aparat.
Ako AQUAMUNDI ne prođe test, izgubili bi novce, pojeli aparat pred TV kamerama i za novine izjavili da su kreteni.To je sve GEOLOG-MRAK odbio..."

***Mozak i Aquamundi cine krivicno djelo ucjene***

"...AQUAMUNDI mu je tada ponudio još bolje uvjete: 10:1 (AQUAMUNDI ulaže 100.000EUR, a GEOLOG-MRAK samo 10.000EUR).Ja neću da se toliko ponižavam, više ništa ne nudim osim sudske tužbe.AQUAMUNDI nema narednih 7 dana jer idu zaraditi silne pare na mjerenjima u inozemstvu.Ukoliko GEOLOG-MRAK do tada ne prihvati okladu,AQUAMUNDI i ja ćemo ga zajednički tužiti za više krivičnih djela koje je počinio...."
"...Stultitia,
Ajde nagovori GEOLOG-MRAK-a da prihvati okladu sa AQUAMUNDI.
Bolje mu je da izgubi samo 10.000EUR nego da ga razvalimo na sudu mnogo gore.
Poslao sam mu pismo kako dole slijedi...."


"...Naučiti ćeš ti odlično ovu lekciju...."

***Mozak otkriva da je spreman varati sud***

"..Za svjedoke ćemo dovesti stranke koje će na sudu izjaviti da su željele sklopiti višemilionske ugovore sa AQUAMUNDI, ali da su odustale kada su na tvom blogu pročitale tvoje tvrdnje da njihov aparat ne funkcionira kako tvrde...."


"...Znaš li zašto tržišni inspektori rijetko kada zabranjuju trgovanje robom na kojoj nalaze nepravilnosti?.."
***Mozak otkriva da je popusio foru, u ranim jutarnjim satima, 14.8.2007***

From: hrvoje zujic <magnat@os.t-com.hr >
Date: Aug 14, 2007 9:50 AM
Subject:
To: Stultitia <stultitia@gmail.com>

 


Kako stvari stoje, biće sudovanja.
prevara @ 18:04 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
srijeda, kolovoz 15, 2007
Bila jednom jedna Drzava u srcu Evrope, kako su to voljeli reci njeni vladari. U toj drzavi je vladala jedna drevna izet-begovska familija vec generacijama, i narod bjese sretan i zadovoljan, jer imase u svakoj siroj familiji bar jedno-dvoje zaposleno, pa su tako i nekako prezivljavali teska poslijeratna vremena.
U toj zemlji , bjese svakojakih cuda, i sa nekih njenih cuda se vec dugo govorilo u Vatikanu - pape naime bjehu ljubomorne na pojavljivanje Isusove matere po nekim krajevima te zemlje, te ne htjese nikad priznati da se to stvarno i desilo u toj carobnoj zemlji. No , stado ne bje lijeno, no sagradi brojna svetista i napravi mnogobrojne pansione, uz pomoc miliona americkih hodocasnika, a za vatikanske ukore ne brinuvsi se prevec.  No to ne bjese jedino cudo.

Ne prodje naime ni koliko traje jedna tehnoloska revolucija, a u Drzavu dodje  Prorok. Prorok je dosao navijestiti u Drzavu radosnu vijest - da je prosavsi mnoge teritorije, mnoge zemlje, upoznavsi mnoge ljude, napokon nasao ono sto je trazio cijeli zivot, bas u izet-begovskoj Drzavi.

Svecenstvo prepozna Proroka, jer je nosio isti outfit kakav je prorokovan u Svetom Filmu /1,2,3/.

I shvatise da je Bog dodirnuo mnoge od njih prstom u celo, dozvolivsi im da vide jednog od njegovih proroka osobno.

Velikodostojnici, vladari i izet-begovi Drzave, odmah primise proroka sa najvecim pocastima. Dadose mu svo bogatstvo svoje zemlje, a ono bjese toliko veliko da ste s tim novcima mogli da kupite svo zemljiste od Sarajeva pa cak do Olova, i omogucise mu da siri vjeru.
Prorok obeca da ce se na svjetskim dvorovima od sad svakih sat vremena govoriti po 2 minute o Drzavi, i da ce dolaziti milioni, bilioni, a mozda i trilioni svjetskih putnika, da gledaju cuda koja Prorok izvodi...


(Nastavice se...)
prevara @ 13:02 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
utorak, kolovoz 14, 2007
prevara @ 10:38 |Komentiraj | Komentari: 0
Ako znate francuski, ovdje ima odlican tekst o KvakvaMundi i Arheofakeru.Stay tuned
prevara @ 10:31 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
ponedjeljak, kolovoz 13, 2007
Hrvoje Zujic, u svom mailu kojeg je poslao Stultitia-i otvoreno trazi da Geolog-mrak pod prijetnjom njegove tuzbe dadne 10,000 eura !
Hrvoje - hvala ti na pisanom dokazu za kriminal kojeg cinite - sigurno ce dobro doci !!

Ispod je mail kojeg je izbljuvak Hrvoje napisao Stultitia-i i Mraku :

"Stultitia,

Ajde nagovori GEOLOG-MRAK-a da prihvati okladu sa AQUAMUNDI.
Bolje mu je da izgubi samo 10.000EUR nego da ga razvalimo na sudu mnogo gore.
Poslao sam mu pismo kako dole slijedi.

Pročitaj kompletan post
prevara @ 23:16 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
Kako bi izgledali "istrazivaci" bosanskih "piramida" (ahhahaha kako to smijesno zvuci) u jednoj minuti i sesnaest sec :

A kako napreduju  radovi na  "piramidama"?Uzivajte.

U svakom slucaju, watch this space, uskoro i ja selim na neki drugi blog servis.
prevara @ 22:52 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
utorak, kolovoz 7, 2007
Cini se da neki clanovi IVZ nisu bas zadovoljni potporom koju reis-moj-ummete-efendija daje new age sektama i njihovom nesmetanom razvoju u BiH.

Cini se da mnogim ljudima od vjere smeta paganski karakter Price o Kosmickoj Zraci i 2012. godini!
Posebna poslastica :  iz veoma pouzdanih izvora saznajemo da su neki visokopozicionirani clanovi IVZ establishmenta ljuti zbog reis-ummeto-efendijinog postupanja sa sektasima !


Technorati Profile
prevara @ 18:43 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
ponedjeljak, kolovoz 6, 2007
Eto, proslo je vec dugo vremena kako se Osmanagic nakuka, da je na pragu velikog otkrica, samo sto mu ne daju da radi, sprjecavaju ga, ne daju mu dozvole....
I dobi Osmanagic dozvole.
A mi ne dobismo vise ni rijeci o njihovim "istrazivanjima". Samo ponekad Jasho zarezi o Samovom "simpaticnom sesiru"

Gdje su, sta rade?!

Marjane, imas li ti kakvih informacija ? Ili si se opet otisao igrati s djecacima ?  
prevara @ 16:32 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
nedjelja, kolovoz 5, 2007
car [izg. kA:  eng.] automobil,termin ponekad koristen u nasem jeziku da oznaci muski spolni organ.

Dok promatram piramidiote, sve cesce kontam da je Freud bio u pravu , i da je sex korijen svega. Ako ste primijetili, mnogi od njih, posebno tzv. vanjski suradnici Fondacije - najcesce osobe iz Srbije i Hrvatske koje dolaze ovdje raditi bez radnih dozvola na "istrazivanjima", jako puno u svojim tekstovima, esejima i mailovima vole spominjati ljepotu zivota, energiju kojom ih nadahnjuje "piramida" i tsl. Ovo je stoga , sto se radi o osobama koje nemaju ljepotu zivota i zivotnu energiju u obicnim, svakodnevnim zivotnim stvarima, vec zive isprazne zivote, koje povremeno dopunjavaju izletima u Svijet Gluposti i Mastarija. Cesto za sebe vole istaci kako su u dusi djeca, nikad odrasli itd. To je OK, samo draga nasa 50-godisnja djeco, necu Vam ja brisati dupe i hraniti vas cijeli zivot! Jednog dana cete morati ipak da pocnete zivjeti svojim zivotom. Problem se jos zakomplicira kad imate takvu zenu,koja se nije udavala , nema profesionalnih uspjeha, djece....
Procitajte ovaj tekst .

A zatim procitajte ovaj tekst.

U tekstu smo rijec "bubanj" zamijenili engleskom rijecu "car".

Uzivajte :
FREKVENCIJA BOSANSKE PIRAMIDE LJUBAVI

 

Pročitavši zadnji naslov o izvješću ruskih naučnika o mjerenjima seizmičkih signala od 12 HZ na piramidi Ljubavi odmah sam otišla na Google malo istraživati. Najprije su me zaintrigirali alfa valovi. Naravno, alfa valovima nazivamo vibracije od 8-12 HZ i prekrasno tumačenje istih pronašla sam iz prve u isječku iz knjige Roberta Lawrence Friedmana, magistra umjetnosti i psihologa "ISCJELJUJUĆA SNAGA KARA" a kaže ovako:

 

"U ovom stoljeću u kojem se čini da se sve više udaljavamo od samih sebe i naših dubljih potreba, kar nam kroz svoju jednostavnost, nenapornost i prirodnost nudi vezu za povratak onome što smo poznavali prije nego nas je tehnologija odvojila od naše duše”.

 

 

Stvarajući kanal za povratak našoj dubljoj prirodi, kar istovremeno omogućava onima koji ga koriste vezu s drugima. Čini se da kar ima sposobnost ujediniti sve individue koje to izaberu iskusiti. Bez obzira na rasu, religiju, boju kože, vjerovanje, pozadinu ili ideologiju, kroz zov ovog drevnog instrumenta svi se međusobno ujedinjuju. Kar tako postaje “SREDSTVO ZA PRIJEVOZ SVIH KOJI SE NJIME KORISTE, PREKO SVIH GRANICA, PREMA ISKUSTVU CJELOVITOSTI I ZAJEDNIŠTVA."

    

 

Naime ritmičkim se karanjem u ritmu otkucaja srca stvaraju u našem mozgu alfa valovi koji zrače blagostanje i sreću te djeluju iscjeljujuće na naš duh i tijelo. Ako sada napravimo poveznicu između kara koji stvara alfa valove u našem mozgu i naše piramide Ljubavi koja ih emitira, znači da ako smo izloženi tim valovima oni iscjeljujuće djeluju na nas i potiču osjećaj sreće. Nije ni čudo što se ljudi koji su posjetili bosanske piramide javljaju sa svih strana svijeta i kada čitate njihova pisma ona su tako puna optimizma, pozitivne energije, neke zarazne radosti i svi teže zajedništvu. Svi se žele vratiti ponovo na to predivno mjesto, svi žele pomoći da se ide dalje i da se ne posustane ni u kojem slučaju....
(Tekst skratio  i prilagodio Billy Rae na osnovu izvorne ideje Jadranke Bencic, Pula)
prevara @ 17:08 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
"... neki krugovi – oni koji ne žele da naš narod ima pristojnu budućnost, koji ne žele da se naš narod sutra obogati, koji ne žele da naš narod postane bogatiji pod sadašnjom vladom, i koji su zavidni što to gledaju – trče okolo, i govore i rade takve stvari."
Zvuci poznato ?

Ocekujemo da uskoro VojeHra JicZu  , kao co´ek od inicijative,akcije,  investitor  i pokretac dzaBri kluba u Osijeku (bogami, taj stvarno zivi ispunjen zivot!) sjedne u terenaca kupljenog mojim novcem iz budzeta Samovog terenca i zapuca put daleke zemlje StanKirgi, kako bi tamo, uz predocenje svoje CencaLi za potpisivanje skihArheolo hakerskih inverznih TakaProje (u kojima se rijetko kad doduse nadje i neka konkretna jednacina koja bi potkrijepila i/ili dokazala  njegove tvrdnje), i naravno, neizbjezno tumacenje llieveBernou  jednacine - edition za osnovnu skolu (znas li VojeHra napisati diferencijalni oblik B. jednacine , ili si onu citiranu na TV procitao u djetetovom udzbeniku zikeFi?)  .

VojeHra, viSeja molim TE!
maNe te nikako na mailu !!
MojNe tBi piGlu RanIskomple  derpE!

TijeSta njuKo? MicemoTeSlo ko ckuPi stosiJe

Da nisi zauzet pisanjem zbeTu ??

ViseJa maaajke ti !! Ede Maajke...
Stay tuned
prevara @ 16:11 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
subota, kolovoz 4, 2007
Izgleda da helikopteri Oruzanih snaga BiH ne progone samo naseg arheo-fakera !

"- Mi smo ovdje radili, sve je već bilo pri kraju, a onda su dva helikoptera nadletjela nisko iznad njive pored kuće. Podigla se prava oluja u kojoj smo svi samo tražili glavi mjesto - kaže Vlado Stajčić za Blic."

A onda je pozutio, taj zelenkasti objekat....
Stay tuned
prevara @ 19:59 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
petak, kolovoz 3, 2007
Kako je R poceo pisati epske pjesme o nasem arheo fakeru H.Zujicu,
a Zujic poceo nesto nama piskarati, dobio sam i ja inspiraciju za par haiku - pjesama o arheo fakeru, bazirano na njegovim smijesnim izvalama i prijetnjama.

Uzivajte !
***
Helikopter leti     
Nema pizdarija
Posmatra me
***
Kod bridge kluba
ukraden je auto !
Defend-Lock imao nije!
****
Moj sin zna
piramida postoji!
Ljetujte u Egiptu i vi !
****
Ne salim se
ukinite ! ukinite!
do desetog osmog.
****
O boze sta mi je
Zena da mi je
Sex! Sex! Sex!
****

Moj advokat
doruckuje jaja sa slaninom
i sok od narandze!
****
Ja sam mali
Ja sam slab!
Ali moj advokat, to je covjek jak !
****
Dvije milijarde kuna
Nije mala svota
No pise se sa 9, a ne 6 nula.
****
Arheo haker
Vortex,Field,Singularity
Ludjak sa Licencom
****


prevara @ 23:31 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
Principijelni Semir "Nema ovdje para" Osmanagic i njegova principijelna ekipa, koja se bavi otvorenim projektom za sve se opet podjapao za pare sa svojim politicarima . Naime, izgleda da je opcina Visoko odlucila uraditi ono sto joj je i zadatak - ako se nase pare vec daju nekom supku sa americkim pasosem, prekontrolirati kako se te pare trose.Naravno, supku sa US pasosem to ne odgovara - transparentnost i ti folovi, nisu bili buzzwords u vrijeme Komunisticke Omladine. Omiljeni njegov ker, sprovodi medijski napad .
prevara @ 15:45 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
četvrtak, kolovoz 2, 2007

„Ovo su pionirski koraci koji bi mogli okrenuti točak historije na jednu drugu stranu."
 
 (Semiha Borovac, gradonacelnica grada Sarajeva, prilikom posjete visockim 'piramidama', 31. srpnja, 2007, http://piramidasunca.ba/ba/index.php?option=com_content&task=view&id=1096&Itemid=26)
Izjava je prikazana dijagramom rotacije tocka historije, na slici ispod.
Stay tuned
prevara @ 12:49 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare

VIDIMO TE U SVAKO
DOBA DANA I NOCI !!!

prevara @ 00:27 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
srijeda, kolovoz 1, 2007
prevara @ 18:06 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
1
Add to Technorati Favorites
Index.hr
Nema zapisa.