"Friends of Dr.Blagoje Govedarica"
Piramidalna prevara
Brojač posjeta
463877
Update
Nema zapisa.
Izdvojeni postovi
RSS Moj RSS
Blog - rujan 2007
nedjelja, rujan 30, 2007

Sjećam se , u samim začecima bloga, znao sam se,  u naivnom  razmišljanju da Osmanagićeve sljedbenike čini skupina entuzijasta, doduše slabo informiranih, pozvati na postulate moderne znanosti, koje je formulirao sir Francis Bacon :

Da li je puno traziti od danasnjih ljudi da primjenjuju jedan jednostavan princip kojeg je u znanost i opcenito nacin razmisljanja modernog covjeka uveo jedan od vodecih evropskih intelektualaca svog doba, Sir Francis Bacon, a koji se zove "Znanstveni metod"? Ukratko, radi se o tome da ne TVRDIS ono sto NE MOZES DOKAZATI . Pa kako neko moze sebi uzeti za pravo da odredjuje ne samo koliko dugo , vec i kako razvijena je bila neka mitska civilizacija kad NEMA NITI JEDNOG DOKAZA ZA SVOJE TVRDNJE.
(http://www.prevara.bloger.hr/default.aspx?id=1375)

Pitao sam se , u svoj naivnosti, zašto su zaboravili na ove principe, zašto se izbjegava ono što je Bacon formulirao. A onda sam, kao i obično, skrolajući metodom slučanog izbora besmislene Osmanagićeve knjige, pronašao jedan pasus na osnovu kojeg sam zaključio da on zapravo nikad i nije očekivao da će dobiti potvrdu ozbiljnih znanstvenika, već je od početka odlučio da "zarati" sa principima razuma i istraživanja. On se zapravo vec opredijelio za put new age misticizma i ezoterijskih nacina "spoznaje" , posto ocito vjeruje da je stvarno znanje "zarobljeno" i da mu se ne moze prici na drugi nacin.

Tako Osmanagić u svojoj trećoj "knjizi", kaže :

"...E sad, zašto je Francis Bacon toliko bitan?

 Zato što formira dva suprotstavljena pogleda na svijet:


- "naučni", materijalistički
- dalje dijeli kršćansku crkvu vlastitom verzijom Biblije

Slučajno?Nimalo. Veliki majstor Francis Bacon imao je pristup tajnim znanjima, spiritualnim učenjima i tehnikama. I bio među šačicom onih koji su odlučivali u kome smjeru da se kreće dominacija nad većinom. Primjeniti klasični sistem kontrole: "Zavadi, pa vladaj".Protestantsko-katolički-kalvinistički ratovi haraju Evropom, stradavaju stotine hiljada. "Materijalistički" i religijski pogledi na svijet produbljuju razdor u socijalnom tkivu. Sve do danas. Globalna kontrola se lako uspostavlja nad podijeljenim stanovnicima Planete..."


Dakle, po Osmanagiću , "zvanična" nauka je kriva čak i za religijske ratove !

Pljesk,pljesk,pljesk.....
prevara @ 01:29 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
petak, rujan 28, 2007
prevara @ 12:57 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
"....Kada posmatramo to brdo, zaista vidimo jedan piramidalni oblik. No, postoji velika razlika između piramidalnog oblika i pravih piramida i to je zvanični stav ambasade. I četvero naših naučnika koji su bili ovdje rekli su "podsjeća na piramidu", "na putu smo da otkrijemo nešto", "još uvijek je rano za zaključivanje". Ako gospodin Osmanagić u medijima izjavljuje da se radi o piramidama, to je njegov problem, a ne egipatske ambasade...."

(egipatski ambasador u Sarajevu, u interviewu za BH Dane)

prevara @ 00:06 |Komentiraj | Komentari: 8 | Prikaži komentare
četvrtak, rujan 27, 2007
... u historiju ljudske gluposti", jedan je od podnaslova u novom broju magazina "DANI"  koji je u prodaji od danas u Sarajevu i od sutra diljem svijeta. Ima tu jos zanimljivosti, kao na primjer interesanan intervju, ili jos malo deranja, ali sto da vam kazem kupite DANE i citajte.

DR: BLAGOJE GOVEDARICA, PROFESOR ARHEOLOGIJE JUGOISTOČNE EVROPE NA UNIVERZITETU U HEIDELBERGU I AKADEMIK ANUBIH

"SEMIR OSMANAGIĆ ULAZI U HISTORIJU LJUDSKE GLUPOSTI"

"Nema nikakve sumnje da će Semir Osmanagić ući u historiju ljudske gluposti kao pronalazač apsurdne doktrine, prema kojoj nikakva škola nije potrebna, a stručnjaci samo smetaju, jer su dovoljne oči i zdrav razum da bi se moglo prosuđivati o svim strukama i profesijama. Time je u ovoj zemlji uveden jedan kranje negazivan trend, čiji će sljedbenici-ukoliko se trend nastavi- uskoro smatrati da su osposobljeni da rade sve. U pogledu egipatskih stručnjaka, jedno takvo epohalno otkriće, prema kojiem bi u Evropi bile pronađene takve kolosalne građevine, bio bi veliki izazov za svakog naučnika, pa i za te stručnjake, pa bi se moglo očekivati objavljivanje njihovih radova u stručnim časopisima. ALi toga, za sada, nema, a po svemu sudeći neće ni biti. Geolog Ali Baraqat koji u BiH dolazi već dvije godine je do sada mogao objaviti barem dvije stranice svojih analiza. Ne može se naučna verifikacija izvršiti na nekoj press-konferenciji ili dnevnim novinama. Bilo je neophodno da ti stručnjaci napišu svoju recenziju viđenja stvari i da se potpišu svojim  imenom i prezimenom odnosno da objave širi izvještaj. Moram napomenuti da je gospodin OSmanagić dobro znao za održavanje Kongresa arheologa Evrope u Zadru jer, kada je prošle godine ovdje boravio dr. Antony Harding na konferenciji za štampu, na kojoj je prisustvovala veća grupa pripadnika fondacije, bilo je dosta riječi o tom skupu. Također su pozvani i kada je Predrag Novaković, jedan od organizatora tog kongresa, boravio u Sarajevu. U krajnjoj liniji, ako se neko bavi arheologijom, morao bi sam znati da se održava tako važan skup praktično pred njegovim pragom. Ja se ne brinem toliko o Osmanagiću da bi vodio računa o svim njegovim obavezama. Dovoljno sam afirmisan naučnik i meni, za razliku od Osmanagića, nikakva verifikacija nije potrebna. Prema tome, ja Osmanagića nisam pozvao na skup, već sam mu preporučio da ode i izloži svoj projekt, jer ako ga želi verifikovati, to je jedini pravi put. U Sarajevu sam iz drugog razloga: došao sam da učestvujem na Skupu o evropskom naslijeđu, koji je izvanredno dobro organizovalo Federalno ministarstvo kulture i sporta i da sa kolegama izvidim stanje arheologije u Bosni i Hercegovini. Iamo sam prilike da vidim lokalitete Ošanice, Mogorjelo i Stari grad Visoki, koji su od velikog značaja za našu nauku i kulturu. Na tim lokalitetima se mora raditi".

Ima još mnogo toga u novom broju DANA. Ko je nestrpljiv neka otrči do najbliže trafike, a oni koji ne mogu kupiti ili su strpljivi ostatak teksta stiže uskoro. Valjda :)
prevara @ 18:07 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
srijeda, rujan 26, 2007
Kao sto znate, obecao sam postati prepisku sa Osmanagicevim supporterom iz Zadra koji se hvali da je ustasa i da bi se rado fizicki obracunao sa APWR-om...Imajte jos malo strpljenja jer zbog puno obaveza ne stignem jos da to objavim...

NO, to nije razlog da ne  priredimo jedno lijepo iznenadjenje piramidiotima!

Sutra , u cetvrtak, obavezno kupite kod svog kolportera novi broj "BH Dana" !Stay tuned
prevara @ 16:14 |Komentiraj | Komentari: 19 | Prikaži komentare
utorak, rujan 25, 2007
Ustasica koji se dopisivao malo s APWR-om je, shvativsi da ce njegova ustaska opredjeljenja izaci brzo na vidjelo poceo cak i da prijeti fizickim nasiljem!
Cim nadjem malo vremena za objavljivanje mailova, naci ce se na blogu, tako da...


Stay tuned . Ostanite uz Krugovale Dalekovidnice
prevara @ 10:19 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
ponedjeljak, rujan 24, 2007
Veliki napredak u promociji multigeoarheo projekta !
Osmanagic je dobio svoj termin u emisiji rezerviranoj za razne lopine i prevarante !
Bilo je konacno i vrijeme !

"...Tako je od ovog ljeta, u bosanskohercegovacku historiju usao izvjesni Rasim..."
"Tako bi uz Semira na kraju mogla ostati samo njegova najvjernija ali i najlakovjernija publika...."

Uputstva :
Emisiju pogledajte ovdje : rtsp://195.222.58.181:7070/ftv/60minuta0924.rm

Premotajte na poziciju 1h:1 minuta od koje pocinje prilog o Osmanagicu!

Uzivajte !
prevara @ 22:34 |Komentiraj | Komentari: 12 | Prikaži komentare
Ovih dana nam se javio jedan fin primjerak Osmanagicevog .hr supportera , onako fin covjek, tolerantan, duhovit na momente. Kaze da je protiv svakog nasilja. Ideoloski onako malo cuhne na desnicu , al boze moj, sve je to za ljubav prema domovini i Bogu, zar ne ?
Ostanite s nama, jer u nastavku donosimo veoma zanimljivu e-mail prepisku sa recenim gospodinom....
prevara @ 15:10 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
nedjelja, rujan 23, 2007
Licno zivim u banana drzavi , ciji predstavnici ne mogu nista uciniti ni za zatocenike drzavljane vlastite zemlje, ali zato vi dijasporo sa raznim sarenim pasosima normalnih drzava, ucinite dobro djelo :

http://freepalestine.bloger.hr/post/hitna-akcija-spasimo-selo-alnueman/443823.aspx


Stay tuned
prevara @ 19:57 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
Da li ste znali , da je Semke & druzina "Braca Grimm Balkan Ed." nudio suradnju hrvatskom premijeru, Dr. Sanaderu ?

I da li znate je to Sanader s pika odbio, naime, supruga mu je notorna foteljasica - doktorica arheologije !!

U konacnici, Sanader odbi Semketa, amaann,amaannn....

A kako znamo ovo ?

Prisapnuo nam pouzdan izvor.

Iz svega, zakljucujem da ce Semketova nova asocijacija ipak biti vise usmjerena ka pokrivanju Visnje kad s bagerom opet zajase bosanska brda....


Stay tuned
prevara @ 15:31 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
Nadjosmo na visoko.co.ba da ce „Asocijacija za istraživanja prapovijesti“, najnovija osmanagiceva ujdurma, djelovati na podrucju RH. Good for them , I say !Konacno je njegov new-age krug saradnika dobio i formalnu potvrdu, jer vidjesmo ih pobrojane vecinu na jednom mjestu kao osnivace.   Doduse, na podrucju RH, kao uređene drzave , receni gospodin nije smio registrirati "pravu" Fondaciju za arheologiju, kao u nasem Bantustanu, jer bi se tamo ipak nasao neko da ga pita za uposleno osoblje, strucnost itd.

Mrvu sumnje, ovom, tradicionalno sumnjicavom autoru ostavlja dio koji kaze da ce "Asocijacija" saradjivati sa "Fondacijom", sumnje da se ipak radi o nacinu  da se piramidiotima a la Croata pruzi relativno legalan nacin unistavanja bh. kulturne bastine, bez da ih se pita za takve trice i kucine kao sto je radna dozvola, dnevnik rada i tsl. No , zivi bili pa vidjeli.


Kako je napisano u sturoj agencijskoj vijesti , Osmanagic & ekipa ce
"...tragom legendi i narodnih predaja poticati i organizovati ispitivanja na terenu...." .
Vec mogu zamisliti naslove PR releasa o senzacionalnim otkricima :

"Pronadjeni ostaci Milke  u Maksimiru : Je li na pomolu otkrice kuce vjestice koja je uhvatila Ivicu i Maricu ?!? "

"Vukovi u bosanskim sumama : Koji je od njih pojeo Crvenkapu i njenu nanu ?! "

"Grah u bosanskoj kulturi : koliko Visoko moze izrasti ta stabljika ?? "

"Kako je skrivana istina : Snjeguljica se umivala iz ibrika sa Bascarsije ??"Stay tunedprevara @ 13:47 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
Sta vi mislite ? Je li ovo samo nacin da Osmanagic "pokrije" dosadasnje prekopavanje Visocice bagerom uz "strucnu" pomoc hrvatskih damanhuraca ili ce mozda ici iskopavati piramide u Istri ?

Misljenje ostavite u komentarima
prevara @ 12:05 |Komentiraj | Komentari: 0
petak, rujan 21, 2007
iz interview-a sa Dr. Salmedinom Mesihovicem,specijalistom za anticki period :

"...DANI: Naravno, sve što ste rekli odnosi se na pseudoarheološki kult Semira Osmanagica. Kako

komentirate nedavnu podršku trojice egipatskih arheologa ovoj više puta dokazanoj obmani?

MESIHOVIC: Nažalost, ovaj pseudoarheološki, a u stvari pseudoreligijski kult koji u BiH i bližem

okruženju prezentira Semira Osmanagica nije osamljen slucaj u našoj zemlji. Pogledajte samo koliko

se u dijelu naših medija raznoraznim "strucnjacima", "spasiteljima", "svecima" i "mesijama" posvecuje

pažnje. Na drugoj strani, naši mediji uopce nemaju obrazovno-naucnog programa, cak ni javni mediji,

cija bi to bila dužnost. Što se tice ovih Egipcana, zanimljivo je da oni, bar koliko je meni poznato, nisu

uopce kontaktirali nijednog bh. arheologa ili historicara, niti jednu naucnu instituciju, nego su sve

vrijeme pod paskom fantomske "Fondacije". Samim tim je logicno da oni i ne znaju rezultate stvarnih

historijskih, arheoloških i geoloških istraživanja na podrucju Visokog. Uostalom, Zahi Hawass, glavni

strucnjak za egipatsku civilizaciju, se javno suprotstavio ovoj najezdi piramidiota u BiH...."Stay tuned

prevara @ 16:39 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
četvrtak, rujan 20, 2007
prevara @ 23:25 |Komentiraj | Komentari: 0
srijeda, rujan 19, 2007
prevara @ 22:29 |Komentiraj | Komentari: 12 | Prikaži komentare
Kako jadno !

http://piramidasunca.ba/ba/index.php?option=com_content&task=view&id=1284&Itemid=1
prevara @ 20:21 |Komentiraj | Komentari: 0
utorak, rujan 18, 2007
prevara @ 19:25 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
Profesor Blagoje Govedarica, je odlucio uvaziti svu silinu naucnih , racionalnih i meditativnih zdravorazumskih argumenata g.Osmanagica, te ga je

POZVAO DA UCESTVUJE NA MEDJUNARODNOJ KONFERENCIJI ARHEOLOGA U ZADRU I
NA NJOJ PREDSTAVI SVOJE OTKRICE !

Da li je na pomolu pisanje historije od pocetka ?!

Ponavljam,

Semir Osmanagic pozvan da na znanstvenom skupu predstavi svoje velicanstveno otkrice !
Izvor : http://www.sarajevo-x.com/clanak/070918014
prevara @ 10:48 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
ponedjeljak, rujan 17, 2007
prevara @ 23:46 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
subota, rujan 15, 2007
prevara @ 20:45 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
prevara @ 11:59 |Komentiraj | Komentari: 0
prevara @ 01:01 |Komentiraj | Komentari: 0
petak, rujan 14, 2007
Tekst Vuka Bačanovića:  TAJNA VISOČKIH HIJEROGLIFA

Prva od "jeresi" koja je uzdrmala medijski sveprisutnu šarenu lažu zvanu "piramida" bila su  četiri antipiramidalna bloga ( Stultitia, R, Piramidalna prevara i Piramida zablude), kojima se kasnije pridružio geolog-mrak. Iako se, izuzev autora Piramide zablude Edhema OSmanovića radi o anonimnim autorima, njihove izvrsne historijske, arheološke i geološke analize, raskrinkavaju laži, duhoviti prilozi, kao i dokumentacija svih protivzakonitih djelatnosti "fondacije" Semira Osmanagića, činile su i čine ovaj tandem jednim od rijetkih utočišta trezvenog razmišljanja te ljudskog poštenja i dostojanstva u BiH...
prevara @ 10:49 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
četvrtak, rujan 13, 2007
Pozdrav piramidiota pronadjite kod vaseg kolportera u novom broju magazina "Dani"!
prevara @ 16:15 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare
NE, ne radi se o pocetku propovijedi pape Ratzingera.
Ali svakako zahtijeva vasu paznju, jer Stultitia, APWR-ova teska arheoartiljerija,  donosi nove dokaze o UNISTAVANJU naseg kulturnog blaga.

http://antibarbarorum.blogspot.com/2007/09/iz-monografije-bakreno-bronzano-i.htmlUzivajte u citanju Hrvoje , Semke, Visnja....
I boga molite da se nadlezne inspekcije ne zainteresiraju za vase aktivnosti...
prevara @ 09:17 |Komentiraj | Komentari: 17 | Prikaži komentare
utorak, rujan 11, 2007
http://www.sarajevo-x.com/clanak/070911055

Rade li ga rade, te Zilka na Okolistu te ovi foteljasi iz ANU BiH po Vjetrenici nake macke nalaze! Boze dragi, i sve bez onih 15 miliona KM koje egipatski poreski obveznik trazi da se daju  iz mog dzepa za samo jednu "stranu" "piramide".
Odnosno - 60 miliona . Puta 4 koliko ih je onaj megaloman izmislio = 240 miliona KM. Plus onaj "kameni hram". Plus kamene kugle. Plus , plus,plus.....
Jesmo li to na putu da iznjedrimo prvog bosnjackog hrvatsko-albanskog milijardera ?
Nagradno pitanje za piramidiote-patriote ("Bosnjak Semir nam otkrio bosnjacke piramide")!

Znate li koje je vjere i nacije Semir Osmanagic ?
Stay tuned
prevara @ 13:50 |Komentiraj | Komentari: 8 | Prikaži komentare
ponedjeljak, rujan 10, 2007
Laprdanje i vrijedanje koje je Robertu Schochu iza ledja priredio Semir Osmanagic, ocito je na ovog znanstvenika ostavilo dubok trag.
Covjek se i poslije godinu dana bavi prevarom !

http://www.robertschoch.com/Bosnian_Pyramid_Phenomenon.html
prevara @ 18:25 |Komentiraj | Komentari: 0
Vratilo se najjace pero foteljaske znanosti .
Ocekujte nove ture utemeljenog deranja !!

http://antibarbarorum.blogspot.com/2007/09/jesam-li-vam-nedostajala.html
prevara @ 18:06 |Komentiraj | Komentari: 0
Kako zivi omiljeni Osmanagicev "foteljas", pripadnik elite, rodjeni Visegradjanin na radu u Sarajevu, premijer FBiH, Nedzad Brankovic?

Misljenja sam da samo neko ko stice stan u centru grada za 900.- KM, moze tako lako od cibuka dijeliti i pare iz budzeta !
Stay tuned
prevara @ 16:12 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
subota, rujan 8, 2007
prevara @ 20:01 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare

"A ja kazem tom Ameru, ´kako bre, pa nismo znali da je nevidljiv hohoho´...."
prevara @ 00:49 |Komentiraj | Komentari: 0

"Odleti iza brda mamu mu jebem balij....khm... foteljasku"
prevara @ 00:46 |Komentiraj | Komentari: 0

"...Eno helikoptera , cek cek da ga naciljam......"
prevara @ 00:41 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
srijeda, rujan 5, 2007
Foteljaska nauka u akciji : dokazi, analize, artefakti, znanstveni metod, dnevnici rada - sve ono sto Semke ne voli !! I to bez i jedne KM od onih 1,7 miliona koje je Semke trazio.

SKANDALOZNO !!
prevara @ 23:52 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
Ovdje :

http://www.zid.ba/forum/viewtopic.php?t=473&sid=0debaf2e296be95527aa155c364ec7c1


*Slobodno* iskoristite bilo sta  s ovog bloga (preporucujem best of sekciju)  !


Stay tuned
prevara @ 13:51 |Komentiraj | Komentari: 13 | Prikaži komentare
Kako smo naucili sa epizodom zvanom Dr.Robert Schoch , Osmanagicevoj fondaciji ne treba vjerovati kad umjesto svojih gostiju , prenosi sta su oni rekli. Sjecamo se da je Dr.Schoch originalno bio maltene razocaran Osmanagicevim pristupom nauci, da bi se to u rukama PR eksperata Fondacije pretvorilo u "odusevljenost". Odnosno, najblaze receno, totalno su izvrnuli smisao onoga sto je receno.

A onda su dosli egipatski eksperti i izjavili da se u Bosni nalaze najvece piramide na svijetu.
Samo malo, zaustavite cestitke na trenutak !

Ako se sjecate, od pocetka ove ublehe (preko godinu i po), kao jedan od kljucnih argumenata zasto u Visokom ne postoje piramide, a pogotovu ne piramide gradjene od visokotehnoloske civilizacije jest nedostatak bilo kakvih , makar najprimitivnijih artefakata koji bi ukazivali na prisustvo nekakve civilizacije na tom prostoru. Osmanagic i ekipa su zaboravili da bi u blizini piramida trebali naci ostatke bar nekakvih radionica (u slucaju "ljevanih blokova"), odnosno transportnih kranova (u slucaju "dovezenih megalitnih blokova) , te nekakve ostatke nekakvih radnickih naselja. Da ne spominjem nekakve drevne posthumne ostatke, PISANE DOKUMENTE (bilo bi malo glupo da supernaprednaelektromagnetobanankocivilizacija ostavlja tragove iskljucivo na kamenim blokovima, zar ne ?) . Nista od ovog nisu nasli na toj lokaciji ! Takodjer odavno govorim, da ako geolozi tvrde da je to sve prirodno , prica otpada . (Pogledajte neki od linkova u best of sekciji za dokaz)

I sta kaze Dr. Nabil Swelim ?

Ako je vjerovatI njegovim VLASTITIM RIJECIMA  , koje smo JEDVA NASLI U MORU iskopiranih PR priopcenja fondacije lijenih i nesposobnih bh. novinara, on kaze isto sto i ja  (Hvala Irna za link, a ja sam ga prebacio na imageshack.us jer osmanagicevci imaju obicaj ukidati kompromitirajuce sadrzaje !).
Primijetite u prenesenom tekstu OBILJE KONDICIONALA - gramatickog oblika kojim se izrazava MOGUCNOST  ne definitivna TVRDNJA. Naravno, veoma zgodno za PR manipulacije, osmanagicevci su zaboravili na ovo, i prenijeli  ova teoretska razmatranja egipatskih strucnjaka, ocito neupucenih u sva desavanja s piramidom kao njihove DEFINITIVNE TVRDNJE. No, ne brinite se , ima ko da ih uputi. Ni Schoch nije odmah sve znao. Pa je saznao

Dr. Nabilu Swelimu se nece svidjeti kad SAZNA kako se obrcu i koriste njegove rijeci !
Stay tuned

prevara @ 08:30 |Komentiraj | Komentari: 10 | Prikaži komentare
utorak, rujan 4, 2007
prevara @ 09:30 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
1
Add to Technorati Favorites
Index.hr
Nema zapisa.