"Friends of Dr.Blagoje Govedarica"
Piramidalna prevara
Brojač posjeta
455093
Update
Nema zapisa.
Izdvojeni postovi
RSS Moj RSS
Blog
petak, travanj 21, 2006
U knjizi "Bosanska piramida Sunca", njen autor navodi sljedece :

"Egzaktnom naučnom metodom je dokazano da današnjih 6,6 milijardi stanovnika potiče od zajedničkog pretka iz Afrike. Suprotno mišljenjima da je homo sapiens nastao višemilionskim procesom evolucije, antropološki genetičari pokazuju da je čovjekov genetski kod star samo oko 150.000 godina. I da se kao takav znatno razlikuje od svojih majmunolikih, životinjskih predaka. "

Dakle, ovdje se radi o klasicnoj zamjeni teza. Naime, dok jeste istina da da covjek potice iz Afrike, i da je u danasnjem obliku nastao prije otprilike 150.000 godina,  netacno je tvrditi da covjek nije nastao u procesu evolucije. Takodjer je netacno tvrditi da se genetski kod covjeka razlikuje od genetskog koda nasih srodnika primata , jer ta razlika u kvalitativnom smislu iznosi svega 3%. 

Dalje se u knjizi navodi e-mail izvjesnog Puljanina : 
"...Današnji Baski imaju prevladavajući DNK (haplotip) tih prastarih Baska, a današnji Hrvati i dijelom stanovnici BiH imaju prevladavajući DNK (haplotip EU 07) sa Ilirima.
Haplotipovi svih Slavena su sasvim drugačiji i mlađi. To iznosim, jer kod mene u Puli postoji naselje staro 7.000 godina (Nezakcij ili Vizaće). Riječ je o Ilirskom plemenu Histra sa visoko urbaniziranim gradskim područjem, sa arheološkim ostacima kulture, nauke i pisma, a koja su izložena u Arheološkom muzeju u Puli. Tamo su pronađeni artifakti koji odgovaraju onima iz vremena Egipatske kulture. (Web adrese koje ovo potkrepljuju: www.croato-aegyptica.hr/zbirke/05.htm i www.mdc.hr/pula/)
Nemoguće je da se ovako visoka civilizacija pojavi sama od sebe. Svi je vide, ali su pored očiju slijepi, jer ne vide ili neće da vide da je ta civilizacija morala od nekuda doći – vjerovatno sa Atlantide. Ostaci pretpovijesnih građevina pored Kaknja (Kraljeva Sutjeska) u BiH, također kriju visoko vrijedne arheološke nalaze, ali izgleda nikom nije u interesu da ih istražuje i objavi… "

 Krenimo redom . Prije svega ove tvrdnje su zasnovane na dubioznom istrazivanju o "starosti naroda" koje je vodio hrvatski ministar znanosti, Primorac, a koje je jedan od vodecih hrvatskih znanstvenika Dr. Ivan Djikic, prokomentirao kao neutemeljeno. 
Nadalje se navodi kako postoji ilirsko naselje staro 7,000 godina  itd te da je nemoguce da se tako visoka civilizacija pojavi sama od sebe. Pa naravno da je nemoguce, civilizacije nastaju postepeno, stoljece po stoljece, isto kao sto je i danasnja civilizacija nastala postupnim razvojem a nije odjednom spustena s neba.

U odgovoru na ovaj fan-mail, g. Osmanagic nesto dalje pise i navodi : "...U Srednjoj Americi potomci Maja imaju sasvim autohtonu mitohondrijalnu grupu koja neme veze sa dosad poznatim glavnim grupama (porijeklo sa pacifičke pradomovine čovjeka Lemurije?)"

E ovo je pravi dragulj. Naime u svojoj prvoj knjizi autor navodi kako su Maye civilizacija koja je ovdje (na Zemlji) dosla iz Svemira na svoju "cetvrtu misiju" te kako je zatim odjednom nestala. Nestanak civilizacije Maya nije sporan, ali se postavlja pitanje vidi li iko ovdje KONTRADIKCIJU jer autor prvo tvrdi kako su Maye nestale (sad nebitno da li odlaskom u svemir ili necim prozaicnijim i vjerovatnijim, npr nekom zarazom, genocidom,ratovima itd) a zatim tvrdi opet kako te iste Maye imaju svoje POTOMKE U srednjoj Americi!  

Sad je opet red na fana, koji se ponovo javlja svom uzoru sa novim "spoznajama" 

"Drago mi je što ste se javili Semire, ja sam bio više orijentiran na haplotipove Evrope i Bliskog istoka. U Europi haplotipove označavaju sa oznakama EU pa dvocifren broj… Atlantida je bila sjajna i napredna civilizacija, tehnološki naprednija nego ova naša današnja u XXI stoljeću. Jednim dijelom je istraživanje o postanku i porijeklu prvog čovjeka i pokrenuto da bi se utvrdio prostorni i vremenski okvir tog znanja i tehnologije. Ne treba zaboraviti da je Atlantida, s prekidima doduše, trajala punih 17.000 godina. Na cijelom Mediteranu ima puno dokaza o tome, pa i kod nas u Hrvatskoj i BiH. Ne treba zaboraviti da su za vrijeme Atlantide, u Evropi živjeli pored Baska i Iliri i da su imali stalne kulturne i druge veze sa Atlantiđanima. Zato su i bili tako kulturno razvijeni. Pula i okolica su bogate arheološkim nalazištima visoko civiliziranih naselja koja su pripadala Ilirima, i nije mi jasno kako su relativno brzo nakon potopa mogli dostići takav nivo civilizacije osim ako nije prenesena iz ostataka Atlantide. To se za Egipat može sa sigurnošću tvrditi. Treba naglasiti da su u to doba na ovim prostorima sve do Drine živjeli isključivo Iliri, od kojih većina i danas potječemo (imamo isti haplotip EU 07)… "

Dakle idemo opet recenicu po recenicu ove nebuloze. Fan g.Osmanagica u svom pismu tvrdi kako je Atlantida trajala 17,000 godina sa prekidima i da je bila daleko naprednija od ove danasnje civilizacije. 

Da li je puno traziti od danasnjih ljudi da primjenjuju jedan jednostavan princip kojeg je u znanost i opcenito nacin razmisljanja modernog covjeka uveo jedan od vodecih evropskih intelektualaca svog doba, Sir Francis Bacon, a koji se zove "Znanstveni metod"? Ukratko, radi se o tome da ne TVRDIS ono sto NE MOZES DOKAZATI . Pa kako neko moze sebi uzeti za pravo da odredjuje ne samo koliko dugo , vec i kako razvijena je bila neka mitska civilizacija kad NEMA NITI JEDNOG DOKAZA ZA SVOJE TVRDNJE.Ponekad pomislim da nam treba Intelektualna Policija koja bi sve siritelje laznih istina trenutacno kaznjavala.

Dalje ovaj fan navodi kako su Baski i Iliri imali veze sa Atlantidom (khm,dokazi?) te kako mu nije jasno otkud da su oni dosegli visok nivo kulture za nekih minimalno 7,000 godina. Mislim, stvarno ni meni nije jasno, evo prije 500 godina onaj Galilej tvrdio da se Zemlja okrece oko Sunca, a mi danas hodamo po Mjesecu. Otkud nama tako visoki nivo kulture za samo 500 godina? Mora da smo u kontaktu sa nekom Atlantidom. Nismo mi to sacuvaj boze, postigli radom i ucenjem, permanentnim ucenjem.

Ali sljedeci punchline maila je vrhunac :
"..U mome kontaktu i razgovorima sa arheolozima o pretpotopnom vremenu svaka se činjenica i dokaz automatski odbacuju, neće ni da razmišljaju o tome. Ne znam što je tim ljudima. Čini mi se kada bi ih osobno prisilili da idu u to vrijeme i vide događaje svojim očima ne bi ni svojim očima niti dokazima vjerovali."

Da mogu misliti, jedva cekaju da im polupismeni pojednostavljivaci sklope "sliku" necega na cemu vrijedno rade vec par stoljeca. Ne iritira li vas arogancija s kojom neznalice imaju potrebu soliti pamet puno pametnijima i sposobnijima od njih??

Stay tuned.


prevara @ 11:08 |Komentiraj | Komentari: 8 | Prikaži komentare
1
Add to Technorati Favorites
Index.hr
Nema zapisa.