"Friends of Dr.Blagoje Govedarica"
Piramidalna prevara
Brojač posjeta
455093
Update
Nema zapisa.
Izdvojeni postovi
RSS Moj RSS
Blog
subota, travanj 22, 2006

U knjizi "Bosanska piramida sunca" , autor navodi sljedece:

"U prirodi sve ima svoj oblik i svoju energiju. Biogeometrija utvrđuje vezu između oblika u prirodi i energetskog polja. Naime, pojedini oblici imaju

Ok, buduci sam tehnicke strucke, ovo mi zaista bode oci. Naime, cest je slucaj kod diletanata u znanosti da koriste veoma neprecizno odredjen pojam "energije" i posebno, "energetskog polja", sto im da je odredjeni prizvuk "znanstvenosti". Pri tome se vrlo taksativno lupa i nabraja o nekakvim vezama izmedju razlicitih pojmova, bez potrebe da se tu ista pojasni a kamoli DOKAZE. Da li autor zna da je pojam "energetskog polja"  matematicka apstrakcija uvedena radi lakse analize dejstva sila u fizickom makro prostoru, te da se recimo ta problematika znacajno usloznjava na kvantnom nivou. Svi vi koji mislite da ovo pisem napamet, probajte pitati svog idola o kojoj vrsti energije on tu uopce govori? Kinetickoj? Elektromagnetskoj? Nuklearnoj? Toplotnoj?Mehanicko-potencijalnoj?Svjetlosnoj? Da li on uopce zna kako se prenosi energija i koje su osnovne fizikalne sile?

Dalje, autor razvija svoje teze na jos smijesniji nacin : "Pioniri bioenergije su bili francuski istraživači L. Chaumery i De Belizal (“Essai de Radiesthesie Vibratoire”). Oni su prvi precizno dokazali da su piramida i polulopta emiteri energije. Ova dva geometrijska oblika, naime, proizvode prodiruće energetske valove koje je De Belizal nazvao “negativne zelene vibracije”. U svojim istraživanjima su potvrdili da ova negativna zelena stvara vibracije koje ljudima omogućavaju približavanje višim (spiritualnim) realmima."

Eh ovdje se moram osvrnuti na ovo "emitiranje energije". To je isto tako nesto sto neznalice i diletanti koriste u svrhu obmane svog vjernog stada. Naime, energija se prenosi na vise nacina, a emitiranje se desava samo kod elektromagnetskog zracenja i kod veoma zagrijanih tijela (toplotna energija - zracenje konvekcijom). Svaka energija za koju znamo da postoji se moze detektirati i izmjeriti. Sljedece sto ce jedna ovakva neznalica reci je "ali ta energija je nevidljiva". Da, isto tako je nevidljiva i elektromagnetska, nuklearna, toplotna, nuklearna energija ali se one daju detektirati i izmjeriti, pa tako mozemo znati da STVARNO POSTOJE A NE DA NAM NEKO PRODAJE MUDA POD BUBREGE.Ove ostale nebuloze necu ni komentirati, to je nevjerovatno kako ljudi imaju hrabrosti takve gluposti pisati i jos izdavati kao knjige.

Dodajte tu i malo sakralnog :

"Polulopta ima identična svojstva kao piramida; stoga i ne čude kupole na sinagogama, crkvama ili džamijama, bez razlike. Mjesta okupljanja i molitvi su dobili status svetih prije svega zahvaljujući oblikom građevine koja je isijavala nevidljive energetske vibracije na duhovna lica i njihova “stada”."

Osobno nisam neki vjernik, ali naravno duboko postujem istinske vjernike medju kojima imam nekoliko prijatelja, pa ovo naprosto moram prokomentirati. Ovdje je vrlo bitno istaci kako autor ovakvom svojom konstatacijom zapravo omalovazava ljude-vjernike jer prakticki zeli reci kako ta mjesta vjernicima nisu sveta zbog njihove vlastite posvecenosti Bogu , vec po vrlom autoru ispada da su oni obicna marva koju u posvecene vjernike pretvara nekakvo isijavanje "energetskih vibracija"  zato sto na crkvi/dzamiji postoji polulopta.  Da li autor zeli reci da zapadnoevropski mesdzidi (dzamije bez minareta i "polulopti", cesto  u improviziranim objektima) nisu dovoljno sveti objekti onima koji se tamo mole? Sta cemo sa predivnim gotickim i baroknim crkvama , oni koji se tamo mole nisu dovoljno dobri vjernici jer, avaj, nema "polulopte" da "isijava nevidljivu energiju".

Zaista mi nije jasno kako neko moze slijediti covjeka koji ima ovako , blago receno, pogresne ideje o prirodi svijeta.

Ostanite uz nas poslije reklama jer slijedi ono sto ste cekali, demaskiranje "otkrivanja bosanskih piramida".prevara @ 16:25 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
1
Add to Technorati Favorites
Index.hr
Nema zapisa.