"Friends of Dr.Blagoje Govedarica"
Piramidalna prevara
Brojač posjeta
455093
Update
Nema zapisa.
Izdvojeni postovi
RSS Moj RSS
Blog
srijeda, travanj 26, 2006
Dakle, kao temeljni argument teze o "piramidi" staroj 27.000 godina (sto je prvotno tvrdio g.Osmanagic) odnosno 12.000 godina (kako sada tvrdi) i koja je navodno nastala preoblikovanjem vec postojeceg kamenog brda (kako je prethodno tvrdio g.Osmanagic), odnosno koja je nastala slaganjem kamenih blokova u stepenastoj formi (kako sada tvrde), navode se ovih dana iskopani famozni kameni blokovi.  (Ovdje samo jos da navedem, oni koji imaju broadband neka skinu Google Earth i provjere ispravnost njihovih teza u usmjerenosti piramide pravcem sjever-jug , prilicno ce te se iznenaditi!)

Primijetite kako se u diskursu kojeg pokusavaju nametnuti proponenti teze o "piramidi"  namece suzeni logicki sklop po kojem su oni nasli blokove ,  pa ako nisu od piramide, od cega su onda? Ova ekipa takodjer zloupotrebljava fasciniranost koja se pojavljuje kod onih koji vide ove blokove uzivo kako bi u trenutacnom stanju uma takve osobe, trajno povezali svoju suludu tezu i njihovo odusevljenje ovim blokovima.

Vidite, svi vi koji ste postali novopeceni experti za arheologiju (inace profesiju koja ne trpi "zurbu" kao niti jedna druga!) , podrucje Visokog je poprilicno arheoloski neistrazeno i smatra se za "arheolosku Meccu" u akademskoj zajednici. Razlog zbog kojeg (sto se takodjer cesto postavlja kao protuargument) akademska zajednica nije istrazila podrobnije ovo podrucje jest taj sto POLITICARI ne zele finansirati ozbiljna znanstvena istrazivanja (egzaktan podatak : danasnja BiH trosi ravno 100 puta manje na znanost nego predratna) ali im itekako u IZBORNOJ GODINI odgovara ovakva jedna SULUDA MASOVNA HISTERIJA  koja se pojavila i koja uzrokuje da prosjecan gradjanin koji je sa svojim skromnim poznavanjem ne samo historije vec i backgrounda prevaranata koji vode ovaj cirkus, jednostavno ZRTVA obmane. Pitam se samo, da li je iko predocio onim jadnim volonterima koji vrse ta iskopavanja koliko je do sada novca leglo na racun fondacije i kako se uopce trose ta sredstva, obzirom da po vlastitom priznanju, volonteri od vas dobijaju samo "rucak"!

Da se vratimo na blokove. Kako vec rekoh, diletantni projekta "piramida" pokusavaju nametnuti "ili-ili" diskurs, dakle ili su blokovi od piramide, ili su blokovi od...pa ....piramide. Po njihovom. Pri tome se zaboravlja vec navedena cinjenica da se radi o bogatom i neistrazenom podrucju sa nalazistima iz perioda od neolita do srednjeg vijeka.  Vidite, to su periodi koji su postojali. Sigurno.

Ono sto nije postojalo , to JE ATLANTIDA,CIVILIZACIJA "MU" I SLICNE GLUPOSTI.

Ono sto KAMENI BLOKOVI NISU - NISU ZIDOVI "PIRAMIDE"! Kako ne postoji piramida, ne moze postojati ni njeni "Zidovi"

Dakle, da zavrsimo tu pricu, KAMENI BLOKOVI MOGU BITI OSTACI BILO KOJE GRADJEVINE IZ BILO KOJEG NAUCNO UTVRDJENOG PERIODA. Buduci da ja nisam nadriznanstvenik kao ekipa diletanata koja je trenutno okupirala Visoko, objavicu svoja razmisljanja o mogucoj svrsi ovih blokova, cim sakupim dovoljno znanstvenih dokaza za svoje trenutne ideje u vezi s tim.

U sljedecem postu cemo vidjeti ZASTO ovi BLOKOVI nisu blokovi PIRAMIDE (dakle, bice ZNANSTVENO dokazano).

Stay tuned

 

 

 

prevara @ 20:24 |Komentiraj | Komentari: 18 | Prikaži komentare
1
Add to Technorati Favorites
Index.hr
Nema zapisa.