"Friends of Dr.Blagoje Govedarica"
Piramidalna prevara
Brojač posjeta
455093
Update
Nema zapisa.
Izdvojeni postovi
RSS Moj RSS
Blog
četvrtak, travanj 27, 2006
Kako sam i obecao ranije, u ovom postu cu dekonstruirati mit o tome da su pronadjeni blokovi nekakvi zidovi "piramide". U sljedecem postu cu objasniti svoju tezu o tome sta bi mogli biti ovi blokovi, naravno moja teza ce biti poduprta znanstvenim argumentima a ne "tibetanskim horoskopima" i legendama o "ljudima sa zecjim licem" (sadrzaj sajta jednog od clanova UO Osmanagiceve Fondacije)

Ovaj post je tematski vezan za grupu postova o kamenim blokovima.

Za one koji su novi na blogu, da ukratko pojasnim, ekipa g.Osmanagica u svojim hey-ho iskopavanjima na arheoloski uveliko  neistrazenom podrucju( sa nalazistima iz neolitskog perioda do srednjeg vijeka)    je naisla na velike kamene blokove koje su odmah zloupotrijebili kao potvrdu svojih tvrdnji o navodnoj piramidi u Visokom. Postovi koji se nalaze ispod imaju detaljnije informacije, kao i o kontradikcijama "hipoteza" g. Osmanagica, pa da se ne ponavljam ovdje, upucujem vas par skrolova nize.

Sve one koji na ovaj blog i moja misljenja gledaju sa prezirom cu zamoliti da na trenutak iskljuce emocije i ukljuce svoj mozak. Bolje da shvate neke stvari u ovoj fazi, nego da uludo potrose godinu -dvije svog zivota  na neciji suludi san!

Nego, da se vratimo centralnoj temi ovog posta : zasto ovi kameni blokovi NISU zidovi piramide niti u bilo kakvoj vezi sa piramidom.

Prilikom otkrivanja ovih blokova, g.Osmanagic je u izjavi za www.freenewmexican.com izjavio kako je povrsina blokova u potpunosti ravna , te da je to krucijalni dokaz za postojanje piramida. A sad pogledajte slike iskopanih blokova. Jasno se vidi da tu nema ravne povrsine koju bi formirali ovi blokovi.

Osim ovoga, tvrdnja o ravnim povrsinama bi isla kontra tvrdnje g.Osmanagica da se radi o stepenastoj piramidi poput onih u juznoj i centralnoj Americi . Dakle covjek sam sebe pobija.

Ukoliko bismo usvojili suprotstavljenu mogucnost da je piramida gradjena slaganjem ukoso medjusobno poravnatih kamenih blokova, to bi bilo jos apsurdnije jer kao sto ce vam reci svaki propali student gradjevinarstva, a bogami i oni koji zavrse fakultet, takva gradjevina bi konstrukcijski bila neodrziva. Ali nemojte mi vjerovati na rijec, pitajte svog prijatelja/susjeda/curu/momka/profesora koji su strucni u ovoj oblasti.

Takodjer, jedna stvar koju stalno napominjem i napominjacu je sve dok od ekipe g.Osmanagica ne dobijemo ili potvrdan ili negativan odgovor jeste : Koliko su stari ovi kameni blokovi ?

Ovo je krucijalno pitanje, jer ukoliko su dijelovi piramide, ti bi blokovi morali biti stari najmanje 12,000 godina (ovo je podatak postavljen od strane g.Osmanagica,doduse, smanjen vise nego duplo u odnosu na njegovo prvobitnu , isto tako proizvoljnu,  tvrdnju da se radi o 27,000 godina).

Testiranje blokova se moze obaviti odmah, metodom C-14 koja se vec dugo vremena koristi sto u arheologiji sto u drugim znanostima za odredjivanje starosti odredjenih pojava. Ukoliko  neko ne zna sta je ova metoda,  nek se malo informira prije nego izleti sa nekim glupim komentarom.

Vidite, razlog zasto ekipa g.Osmanagica jos nije obavila testiranje ovih blokova jest taj sto bi  se u tom slucaju se pokazalo da su blokovi stari najvise 1,000 godina. Zasto ?

 Geoloski je nemoguce  da kameni blokovi opstanu pod zemljom 27,000 ili 12,000 godina (prokletstvo, momci odlucite se koji je period, stalno me dovodite u dvojbu!)  bez da se kroz procese erodiranja i raspadanja zbog vlage i hemijskog djelovanja tla ne pretvore u sitni sljunak ! Opet kazem, ne vjerujte mi na rijec, pitajte nekog ko je strucnjak u ovom podrucju, dobicete identican odgovor.

Dalje, ako je piramida bila zatrpana zbog poplava, zasto je oblik brda ostao pravilan? Ovo smatram jednim od kljucnih pitanja na koje odgovor treba dati ekipa g.Osmanagica jer je on SAM REKAO da priroda NE GRADI PRAVILNE OBLIKE .Sa geoloskog aspekta, "piramida" bi bila zatrpavana od svoje baze prema gore, sto bi u konacnici dalo dosta nepravilniji oblik brda. Jos jednom, ako ne vjerujete, pitajte strucnjake (ali po mogucnosti nekog koga ne placa famozna "Fondacija").

Daljnje nelogicnosti koje temeljito ponistavaju bilo kakvu mogucnost da ovi blokovi predstavljaju zidove "piramide" su sljedece:

-ekipa g.Osmanagica nije pronasla ama bas nikakve tragove "pomocne infrastrukture" koja bi bila koristena u donosenju ovih blokova na mjesto izgradnje;

-Nisu pronadjeni tragovi naseobina u kojima su zivjeli radnici koji bi gradili jednu ovakvu gradjevinu

-Nisu pronadjene nikakve druge gradjevine ove civilizacije (ili su pripadnici te civilizacije zivjeli na vrhovima piramida)

Ukoliko je na ovome podrucju zivjela supernapredna civilizacija, kako tvrde strucnjaci g.Osmanagica, ne bi li onda prakticno cijelo to podrucje bilo prepuno arheoloskih ostataka te civilizacije, dakle puteva, stambenih objekata, hramova, PIRAMIDA i ono sto se cesto zaboravlja (jer se govori o tehnoloski naprednoj civilizaciji)  PROIZVODNIH OBJEKATA !

Kako je supernapredna civilizacija postigla svoj tehnoloski napredak? Pa nisu valjda zivjeli od zraka i vode?

Stay tuned, rezultati Osmanagicevih "istrazivanja" sami pobijaju sve teze koje iznosi

prevara @ 21:11 |Komentiraj | Komentari: 18 | Prikaži komentare
1
Add to Technorati Favorites
Index.hr
Nema zapisa.