"Friends of Dr.Blagoje Govedarica"
Piramidalna prevara
Brojač posjeta
455093
Update
Nema zapisa.
Izdvojeni postovi
RSS Moj RSS
Blog
četvrtak, travanj 20, 2006
U jednom od svojih djela g. Osmanagic iznosi odmah na samom startu nekakve teze o masonima : "Ozbiljna studija o masonima pokazuje da je rijec o konspiracijskoj organizaciji jos od antickog starta sa Nimrodom i planom o "svjetskoj vladi". 

Ok sta bi ovo trebalo da znaci ? Koja ozbiljna studija ? Ciji plan o svjetskoj vladi ? 


Korijeni "slobodnog zidarstva" su u drevnom Babilonu i Egipatskim skolama misterija. Pet hiljada godina kasnije jedan od najvise rangiranih masona (32+ stepen) , George Bush Stariji, se moze sresti na njihovim sastancima u Houston-u. Americki Kongres nepodijeljeno podrzava sintagmu o "Novom svjetskom poretku" i sa Republikanskog (pretezno uticaj francuskih masona) i sa Demokratskog (britanski masoni) kraja. 


Primijeti li iko ovdje nesto nekonzistentno?? Mozda nekih 5,000 godina koje NEDOSTAJU U OVOJ KVAZI-TEORIJI. Na osnovu koje logike je autor gornjeg pasusa dosao do zakljucka koji povezuju G.Busha starijeg i neku organizaciju od prije 5,000 godina, meni zaista nije jasno ? Da li je nekome od vas?

Nizerangirani clanovi nikada ne dokuce sustinu djelovanja organizacije. Stoga se s ove strane paravana masoni predstavljaju humanitarnim. 

Eh ovo mi je omiljeni dio. Ako pretpostavimo da je ovo istina, postavlja se pitanje ako nizerangirani clanovi masonskog kluba nikad ne dokuce, ko je taj koji je onda moze dokuciti? Viserangirani clan. U tom slucaju je autor ovog pasusa ili visokorangirani clan jedne ovakve organizacije, ili je pak sve izmislio?

Dnevno se procesi svode na kontrolu i usmjeravanje svih formi novih tehnologija; pokriveni su i sakralna geometrija, hiper-dimenzionalna fizika ili, pak, NASA. 

Opet, price za malu djecu bez KONKRETNIH DOKAZA !
Ovog  intelektualnog smeca ima jako jako puno. 
Uvjerite se i sami sa cime imamo posla :

http://www.alternativnahistorija.com/AH1.htm


prevara @ 20:12 |Komentiraj | Komentari: 10 | Prikaži komentare
1
Add to Technorati Favorites
Index.hr
Nema zapisa.